CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Acuzatie: misteriosul Eugeniu Petrescu a fost ofiter de Securitate

0 comentarii / 1813 vizualizări / 21 februarie 2011

Enigmaticul personaj care a ieșit la rampă în scandalul vămilor drept prezumtiv intermediar al șpăgii între vameși și PDL, Eugeniu Petrescu, este fost ofițer de Securitate, potrivit unei declarații politice făcute azi în Senat de către social-democratul Valer Marian. Acesta a mai susținut că Petrescu s-a refugiat, zilele trecute, în spital pentru a nu fi audiat de procurorii DNA, veniți special la București.

”Actualmente pensionar, Eugeniu Petrescu este membru al Organizaţiei Sectorului 5 din Bucureşti al PDL şi s-a remarcat ca donator financiar al PDL, figurând pe listele publicate în Monitorul Oficial cu sumele de 29.800 lei în 2004 şi 15.000 lei în 2006” a declarat senatorul, în plen. ”Denumit „Moşul” sau „Bătrânul”, Eugeniu Petrescu a fost văzut frecvent la sediile centrale ale PDL, inclusiv la şedinţele de Birou Permanent de pe Aleea Modrogan sau din Piaţa Valter Mărăcineanu, precum şi în birourile unor miniştri democrat-liberali. Dădea impresia că are influenţă asupra unor lideri importanţi ai PDL, că împarte funcţii şi că se ocupă cu colectarea de fonduri pentru campaniile electorale ale actualului partid principal de guvernământ. A făcut parte din stafful PDL pentru campania prezidenţială din 2009, soldată cu realegerea preşedintelui Traian Băsescu, pretinzând şi primind suma de 130.000 de euro cu puţin timp înaintea începerii campaniei electorale.
Conform unor surse din PDL, Eugeniu Petrescu a fost ofiţer de securitate înainte de 1989, iar după Revoluţie a activat în sistemul vamal, ajungând şef la Vama Otopeni şi şef la Vama Chitila (de unde s-a pensionat). Soţia sa Maria Petrescu a fost şi este lucrător vamal. Fiica sa Mihaela Petrescu a fost secretar de cabinet al şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Mărginean, iar actualmente este angajată la Serviciul Integrare Vamală Europeană şi Relaţii Internaţionale din ANV, cu un salariu de peste 2.000 de euro.
Eugeniu Petrescu a sprijinit PDL şi cu consultanţă prin firma sa de familie SC THEME INTL SRL, la care asociat unic este fiica sa Mihaela Petrescu, iar administrator este soţia sa Maria Petrescu. Obiectul principal de activitate al firmei este „activităţi de consultanţă în domeniile relaţiilor publice şi al comunicării”.
Conexiunea PDL cu mita de la Halmeu este mai mult decât evidentă. Cheia aflării nivelului politic şi instituţional până la care a ajuns această mită este acest Eugeniu Petrescu, care n-a putut fi interogat până în prezent, întrucât, după declanşarea anchetei, s-a internat într-un spital din Bucureşti pentru hemodializă, pe care anterior o făcuse deplasându-se săptămânal la spital” a mai spus Valer Marian. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998