CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Acuzație: ”Puterea și-a construit o pseudo-societate civilă care apare numai cînd e nevoie de ea”

60 comentarii / 5801 vizualizări / 2 noiembrie 2022

România e singura țară în care serviciiile secrete și politicienii au creat o societate civilă ocultă, de uz propriu, care e scoasă din buzunar cînd e nevoie de ea și apoi făcută să dispară, afirmă politologul Alina Mungiu la podcastul lui Ionuț Cristache.

”Statul din România a subminat presa din greu prin infiltrarea de către servicii secrete și prin banii direcți pe care îi dă guvernul, prin care își cumpără sprijin. Și tot statul și serviciile au subminat complet societatea civilă(…) De ce vocea ei nu contează? Răspunsul este că Puterea și-a construit o pseudo-societate civilă care apare numai cînd e nevoie de ea. Altfel, dispare complet. Toți aia din timpul #Rezist au dispărut. ”Iașiul vă salută”, ”Rezist Sibiu”… unde mai sunt azi? Nu că nu îi știu eu, nu-i știe nimeni!
Deci ei nu făcuseră nimic înainte și n-au mai făcut nimic după aceea. Asta în sine este extraordinar de suspect. Au fost scoși din cutie și băgați la loc în cutie. Sunt evident niște influenceri ascunși care au scos în stradă niște oameni de bune intenții. Lumea s-a dus acasă după aia și a așteptat să apară o organizare și organizarea n-a mai apărut.
Nu există o a doua țară în care să existe o pseudo-societate civilă fabricată de presă și de servicii secrete” afirmă Mungiu.

Ea mai susține că nu corupția e marea problemă a României, ci însuși statul de drept. Un stat în care structurile de forță se asmut unele pe altele și se arestează reciproc:

”Mie mi se pare că stăm foarte prost la statul de drept. Deci noi am avut primul președinte al ANI, pe Horia Georgescu. Dl. Georgescu l-a anchetat pe Iohannis cînd era candidat la președinție, după care, la 3 luni după ce Iohannis a cîștigat, a fost arestat, trimis în judecată, ținut în arest preventiv o foarte lungă perioadă, nu pentru munca lui de la ANI, ci pentru ce făcuse la ANRP, cu tot grupul de acolo. După această poveste, dl Georgescu finalmente ajunge în judecată și la sfîrșit ÎCCJ spune că nu există fapta.
Faptul că DNA îl arestează pe șeful celeilalte agenții anticorupție, după ce întîi SRI îi dă informații să se ducă după Iohannis, să nu ajungă președinte. Dacă iei per total chestiunea asta, suntem cam ca Rusia, adică suntem un stat în care se poate întîmpla orice, absolut orice, oricui”.

Vorbind despre Laura Kovesi, politologul spune că aceasta vrea cu adevărat la Cotroceni:
”După părerea mea, dorește să fie președinte. Tot, după părerea mea, ar avea șanse extraordinar de mari. Deci, cred că ar fi unul din lucrurile care ar ”trezi” niște alegeri prezidențiale. Speranța mea este să se întîmple peste 8-10 ani, după ce-și termină mandatele”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

60 Comentarii

 1. Stie ce vorbeste. E cea mai in masura sa stie.

  • Corect. Protestatara de serviciu A.M Pippidi a aflat comanda: „Adio mitinguri de protest”. Tache a anunțat ultimul deziderat : „TOTUL PENTRU SUA! Se introduce MAREA LINIȘTE de 10 ANI!”. „Drept urmare, liberalii și social – democrații sunt ”condamanți” să conducă România până în 2034! Asta dacă nu vor să fie ”reevaluați” USR-iștii sau AUR – iștii!”. De asta reacționara Pippidi trebuie să se resemneze dând vina doar pe servicii.

   • Du-te-n pizda ma-tii de bou! Corect.

 2. pseudo-OPOZITIE

 3. Este suspect faptul că doamna A.M Pippidi își declară un soi de faliment propriu. Recunoaște că a luat țeapă de la serviciiile secrete sau și-a încheiat misiunea?
  La nici două săptămâni de la incendiul de la Colectiv, aceasta lansa cu mare tam tam o Revoluție online denumită Piaţa Universităţii Virtuală. Aceeași Pippidi anunța: „vom folosi spaţiul virtual al României Curate, în care au fost în ultimele zile 200.000 de persoane, o să îl considerăm ca un laborator pentru a crea o clasă politică alternativă”. Întrebată cum va implementa acest program, Alina Mungiu-Pippidi a explicat că, pe lângă platforma creată, VOR FI ACȚIUNI ȘI ÎN STRADĂ (și au fost-n.n.), cu condiţia să reuşească, cu ajutorul oamenilor, să se transmită un mesaj puternic. Membrii ARC care au participat la conferinţa de presă sunt: Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Dan Nechita, lider al fundaţiei CAESAR, Mihai Dragoş, preşedintele Consiliului Tineretului din România, Alexandru Bajdechi, lider al studenţilor, Andreea Petruţ, activist civic România Curată şi George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012. (cf. România Curată – Revoluţie online. Alianţa pentru o Românie Curată a lansat Piaţa Universităţii Virtuală). Din echipa prezentată în anul 2015 mulți au participat la #rezist iar unii au ajuns politicieni. Anonimi în anul 2015, Nicușor Dan și George Simion sunt cei mai cunoscuți oameni politici lansați la acea conferință de presă.

  • Membru KRAaaa şi hackitivist heşti tu, Hanonimuleee. Corect!

   • E notoriu. E psiho… papa… obsesiv-compulsiv si $%^&* asociate… pârrr mârţoagă

 4. In tara asta nimic nu este cum trebuie: tara nu e tara, e colonie, poporul e sclav, societate civila nu exista, guvernanti nu exista, ci numai niste slugi s.a.m.d.

  • Total adevarat si foarte trist, din pacate!

 5. Deci cum vine asta?
  Serviciile controlează tara asta? Deci implicit și ong-urile care ii plătesc toate cheltuielile? Inclusiv pentru eșarfele alea hidoase?
  Caz tipic de hoață înșelată de unii care fură mai mult decât ea!

  • Cretinule!

   • Încă un retardat democrat!
    Care dintre următoarele litere sau cifre ești: LGBTQIA+2S?
    Stii ca ești protejat ca specie pe cale de dispariție?

    • Tot ce scoti din tine e diaree putrinda!

     • Adevărul ca fiind fan Halina, decât la din astea te duce capul! Chestii pestilentiale la fel cum emana saraca din toți porii, iar aici nu ma refer la fizic ci la intelect!
      Deci retardatule, ai ales litera? Eu ti-as da un A sau un T cu indulgenta!
      Ca restul presupune un pic de intelect, ceea ce ți-e după cum postezi iti lipsește cu desăvârșire!
      Apropo cum e cu faina și nevasta( îmi e mila de ea) ? Merge?

     • Nici dracu nu se mai uită la ce zice un prost. E clar din prima ca zice RAHAT.

     • Grija mare retardaților! S-a dat legea cu fosele septice! Și cum casa ta întra sub incidenta ei, ai de grija sa nu te amendeze ăștia ca nu o golești la timp și cu firma care tb! Încerci sa dejecti niște laturi pe aici dar insuficienta, asa ca mai bine du-te acasă cheamă ( era sa zis Balaceanca dar acolo nu primesc dejectii) Veolia sa iti curețe casa și mintea!
      În rest bucura-te de pensia de handicapat pe care o vei incasa!
      Capsici retardatule?

     • Compulsivul înghite tone, tone, mare capul plin şi tot mai vrea. Baga KKaT şi scoate rahat.

     • Retardaților! Schimba placa cu rahatul! Dar asta e! Rahat mânaci rahat scoți pe gura gura!
      Deci te-ai decis?
      A sau T? Ca bărbat normal nu esti! Cred ca orgasmul tău kathartic este sa iti tragă Alinuța un rahat pe cheptul tău ala silfidic!

     • obsesiv compulsiv pe KKT

     • Retardule tu iti dai seama ce scrii? Tu ești ala cu rahatul la fiecare cuvânt în speranța că poate câștigi la loto pronosticuri!
      Breaking news retardul ai câștigat la loto porno dreptul de a primi o doza de noroc de la Halinuta!
      P.s deschide geamul de la haznaua pe care o numești casa, sa mai respiri niște aer curat! Nu de alta dar de aici de unde sunt se simte pestilenta care îți guvernează viata
      Ai înțeles retardatule?

     • şi se-ndoapă în compulsii şi spasme. Boală grea angoasa obsesivă.

     • Ai ajuns acasă? În hazna? Miroase rau acolo? Asta e viata ta retardatule! O serie lunga de gherle și avorturi ratate( tu fiind primul din lungul sir)!
      Baga niște Glade sau niște Cif rapid sa tai mirosul fetid de rahat pe care îl emani!
      Nu iti spun de dus, ca nu știi ce e ala! Aștept următoarele tale scremeri! Dacă îți bate Veolia la ușa sa știi ca au venit cu vidanja sa te ia!
      Fugi pe geam, ca o flatulenta firava de la fasolea mexicana!
      Hai siktir retardule!

     • O fleaşcă de creieri stricaţi de la KKT-ul urcat la capul prostului.

     • Haide pune pampersul pe gura, pardon la fund! Dar stai ca e același orificiu, tu fiind un organism superevoluat de la retardarea congenitala!
      Evita sa servesti ceva care sa stimuleze creierul sa mai elimine niște cacareze!
      Hai noapte bună și somn lipsit de vise erotice cu Alinuta! Nu e frumos sa visezi porcine când ai o femeie de treaba lângă tine! Asta dacă ești bărbat și nu ești A sau T!

     • a duhoarea kurului Neamului Romanesc

     • Retardatule! Românii nu scriu cu k! Tu de ce scrii? Să pari mai cul( înțelegi ironia?)!
      Stiu ca faci spume ori de câte ori scrii în speranța că vei da o replica geniala!
      Imi pare rau dar retardul te împiedică!
      Deci haide alege A-asexuat sau T -transsexual? Nu de alta dar sa știi pe ce direcție sa te iau la caterinca! Ai înțeles retardatule?

     • Şobolanul se zbate în spasme

     • Mai bine șobolan decât retard precum ești matale!
      Retard de retard! Sau fără număr cum canta idolul tău Țancă despre ucacacrina!

     • face spume zbătându-se turbat în rahat, dar mândru că e şobolan hidos.

     • Cacatul neamului tziganilor, Tzanca Uraganu, care suge lindicele lui Zelenski si la tot batalionul Azov e „Neica Nimeni” pe lume, puroiul omenirii şobolănite, trolii la vedere, mândrii de cretinismul lor agresiv si putrind.

     • Retardații care scriu cu K merita tot ce e mai bun pe lume! Adică atunci când vor muri sa fie cărați cu masina Veoliei la râu și da-ti pe apa ca și asa toți sunt o apa și un pământ adica zero!
      După cum Dzeul bețivilor este mare tot asa este și Dzeu retardaților care scriu cu k! Ii apară de avc-uri sau de alte chestii ce li se pot întâmplă atunci când încearcă sa își folosească degețelele lor de progenituri din căsătorii consangvine! Deci băgați cu k înainte retardaților ca tot vă va plesni o venă și veți rămâne legume! Sa auzim decât de bine!

     • O sa te sufoci cu ea pe gat la cat de indesi, cretinule de KKT!

     • Retardatul căruia la naștere i s-a mai dat o șansă și a fost scos din haznaua în care a fost dejectat, nu știe românește! Asta e! La mai mare retradatule! Scrie fără k dejectie mica și poate o sa te simți mai bine!

     • Altfel nu mai scapi de compulsiile cu kakat imprastiat din tine. Da-te cat mai tare, ca ai capul de prost testos.

     • Retardatule! Îți doresc un weekend tare! Adică fără nici o scăpare fata de musafiri!
      Hemoroid mic și nereușit! Scrie fără k bă retardul! Folosește k doar la kg de pestilență pe care îl emani prin toți porii!

     • E un sobolan imputit si cretin in calduri.

    • Nu bagati in seama postacul („shill”) inrolat sa injure orice fel de comentariu, dar sa aprobe comentariile care incalca limitele legii penale (probabil tot el le face).

     Rolul lui este deturnarea oricarui comentariu coerent de pe acest site, un site care da stiri unice in Romania, stiri care deranjeaza.

     Daca avem o pseudo-societate civila, o pseudo-presa „libera”, de ce nu am avea si postaci platiti ? Postacii sunt ieftini, anonimi si mai eficienti decat presa, lor le apartine sectiunea de comentarii si social media, rolul lor este de a dezinforma si manipula.

     • Mâncaţi căcat şi vreţi şi aplauze, javrelor? Ce e aia cretinule, „ong-urile care plătesc toate cheltuielile” serviciilor, când astea au bugetele lor si e mai degraba invers. Toţi retardaţii cretini a la Vasilică Militaru faceţi pe deştepţii ”neamului”, fiind de fapt doar nişte dobitoci cretini. Ce e aia „membrii ARC”, susţinerea de diversionist permanent dement a lui Vasilică Militaru despre unii care s-au întâlnit vreodată, şi pasager, cu Alina Mungiu Pippidi, fără a fi membri ai vreunei organizaţii de a ei, fapt clar lămurit de mult timp, decât diversiune permanentă de javră nenorocită a scârbei turbate plecată cu pluta care se revendică şi Neamul Românesc, tocmai el, mizeria absolută plină de zoaie?

     • Domnule anonim (Cornel Dan Niculae), nu este nevoie de astfel de jigniri pentru a lămuri o situație de facto. Membrii Alianței pentru o Românie Curată au fost enumerați de site-ul administrat de doamna A:M:Pippidi. Acolo veți găsi o fotografie în care apar cei nominalizați. George Simion avea posibilitatea să obțină, printr-o adresă, o precizare de la A.M. Pippidi privind statutul său din anul 2015. O s-o facă alții. https://www.romaniacurata.ro/revolutie-online-alianta-pentru-o-romanie-curata-a-lansat-piata-universitatii-virtuala/

     • Mars

    • Altfel nu mai scapi de compulsiile cu kakat imprastiat din tine.

     • Retardatule ce faci? Ma înșeli cu alți postaci? Asexuat mic și rejectat!

     • Sobolanul imputit si cretin

     • Wazuup reta?

 6. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 7. @Doamna Pippidi zice ca nu mai este convocata sa organizeze manifestatii publice si demonstratii ca in vremurile lui Traian Basescu, ?

  • Uita-te in oglinda, maimuto, si ai sa vezi. Prostii sunteti cei mai vocali?
   ??????????????????????????????

 8. & Nici Dan Chisu nu i-a oferit vreun rol, ?

 9. Retardatule! Decât atat poți? Adică de ce ma mir? Asta e nivelul rau!

  • ??????

   • am gresit adrisantul, dar iti spun si tie… toți care scrieți cu k sunteți retarzi… retarzi incurabili.

    • si te si indopi din el,

     • Ma întreb de unde vien retardul? Părinții tăi sunt veri primari? Ai fost scăpat în cap când te -a scos cu forcepsul din apusul mamei tale?
      Stii ca atunci când vei muri vei ajunge lângă mataranga lui Terente la Antipa!
      Retardul care folosea litera K sa par cul!
      Hai siktir! Aici merge k-ul!

     • Kuie ţie şi la toţi kretinii neamului tău.
      Eşti kretin kompulsiv. Caută-te la medik, lepădătura kurului.

     • Da retardul! E clar! Ai fost expulzat din anus ! La termen? Cred ca ești prematur! Dar asta e!
      Sa fii sănătos tu și neamurile tale! Ca Dzeu are grija de tine! Dacă ar fi după tine, te-ai sinucide aruncandu-te cu capul în wc!
      Retardatule!

     • Tot in KKT, tot in KKT!

     • Retardat! Și dacă urmașii iti seamănă atunci e clar! Prostii nu mor ba mai se și reproduc! Mars în hazna! Retardatule!

 10. & ,,Frunza verde Alina Pippidi,
  O frunza mai mare, !” , ?
  Populari, de , ! ‘ ?

 11. & Frunze mai subtiri mai rar la populari, ca sunt „valorificate” „extraordinar”, ?

 12. […] Deci ei nu făcuseră nimic înainte și n-au mai făcut nimic după aceea. Asta în sine este extraordinar de suspect. Au fost scoși din cutie și băgați la loc în cutie. Sunt evident niște influenceri ascunși care au scos în stradă niște oameni de bune intenții. Lumea s-a dus acasă după aia și a așteptat să apară o organizare și organizarea n-a mai apărut.Nu există o a doua țară în care să existe o pseudo-societate civilă fabricată de presă și de servicii secrete”, a spus Mungiu, la podcastul lui Ionuț Cristache, citată de Inpolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998