CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Acuzație-șoc: ”Biden a aruncat in aer Nord Stream ca să înghețe germanii”

5 comentarii / 5906 vizualizări / 15 februarie 2023

La o săptămînă după ce a detonat bomba planetară conform căreia gazoductul Nord Stream a fost aruncat în aer de americani, legendarul jurnalist Seymour Hersh revine cu noi dezvăluiri: Joe Biden a aruncat în aer gazoductele Nord Stream pentru a îngenunchea Germania, a-i tăia legătura cu Rusia și a obține un nou mandat.”Biden a aruncat in aer Nord Stream ca să înghețe germanii” afirmă el într-un amplu interviu apărut, deloc întîmplător am zice, în publicația germană Berliner Zeitung.

Jurnalistul de investigație Seymour Hersh a publicat pe 8 februarie o investigație conform căreia atacurile asupra conductelor Nord Stream au fost executate de guvernul SUA cu sprijinul Norvegiei. Publicistul berlinez Fabian Scheidler a vorbit cu Seymour Hersh pentru Berliner Zeitung și a publicat ieri seară un interviu exploziv, care aduce noi detalii și acuzații grave.

Ce spune laureatul Pulitzer:

”La sfîrșitul lui septembrie 2022, opt bombe urmau să fie detonate lîngă insula Bornholm din Marea Baltică, dintre care șase au explodat într-o zonă destul de plată. Au distrus trei dintre cele patru conducte majore Nord Stream 1 și 2. Conducta Nord Stream 1 a furnizat Germaniei și altor țări ale Europei gaze naturale foarte ieftine, mulți ani. Și apoi a fost aruncată în aer, la fel ca și Nord Stream 2, iar întrebarea a fost cine a făcut-o și de ce. Pe 7 februarie 2022, cu două săptămîni bune înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, președintele american Joe Biden a declarat, la o conferință de presă la Casa Albă, pe care a susținut-o împreună cu cancelarul german Olaf Scholz, că SUA vor opri Nord Stream. Biden a spus literal: „Dacă Rusia invadează, nu va mai exista Nord Stream 2, vom pune capăt proiectului.” Și cînd un reporter a întrebat cum anume plănuia să facă asta, deoarece proiectul era în primul rînd sub control german, Biden a spus: „Promit că vom putea face asta”. Secretarul de stat adjunct, Victoria Nuland, care a fost profund implicată în evenimentele revoluției de la Kiev, din 2014, făcuse o declarație similară cu cîteva săptămîni mai devreme” afirmă Hersh.

”În decembrie 2021, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a convocat o reuniune a grupului operativ format din șefii de stat major, ai CIA, ai Departamentului de Stat și ai Departamentului de Trezorerie. Acest grup a fost convocat inițial pentru a se studia problema. S-au întîlnit într-un birou foarte secret. Chiar lîngă Casa Albă se află o clădire de birouri, Executive Office Building, care este conectată la Casa Albă printr-un tunel subteran. Și în partea de sus este un birou pentru un grup secret de consilieri externi, numit Consiliul Consultativ de Informații al Președintelui. Am adus asta în discuție pentru a le semnala oamenilor de la Casa Albă că am informații. Așa că ședința a fost convocată pentru a examina ce am face dacă Rusia ar intra în război.

Asta a fost cu trei luni înainte de război, înainte de Crăciunul 2021. Era un grup de nivel înalt care probabil avea un alt nume, l-am numit doar Interagency Group, nu știu numele oficial, dacă a fost vreunul. Erau CIA și Agenția Națională de Securitate, care monitorizează și interceptează comunicațiile, Departamentul de Stat și Departamentul Trezoreriei, care furnizează banii. Și probabil alte cîteva organizații care au fost implicate. Au fost reprezentați și șefii de stat major. Ideea era de a se face recomandări cu privire la modul de oprire a Rusiei, fie cu măsuri reversibile, cum ar fi sancțiuni suplimentare și presiuni economice, fie cu măsuri ireversibile, „cinetice”, cum ar fi explozii(…)

Pentru grupul de la Casa Albă era clar că ar putea arunca în aer conductele. Există un exploziv numit C4 care este incredibil de puternic. Se poate controla de la distanță cu dispozitive sonar subacvatice. Aceste sonare emit semnale la frecvențe joase. Deci a fost posibil și asta a fost comunicat Casei Albe la începutul lunii ianuarie, iar două-trei săptămîni mai tîrziu, subsecretarul de stat Victoria Nuland a spus că o putem face. Cred că a fost pe 20 ianuarie. Și apoi președintele, cînd a susținut conferința de presă împreună cu cancelarul german, pe 7 februarie 2022, a spus și el că putem face asta. Cancelarul german nu a spus nimic concret la momentul respectiv, a fost foarte vag. O întrebare pe care aș dori să o pun lui Scholz, dacă aș prezida o audiere parlamentară, ar fi următoarea: Ți-a spus Joe Biden despre asta? Ți-a spus atunci de ce era atît de încrezător că poate distruge conducta?” mai spune laureatul Pulitzer.

Hersh, despre rolul jucat în piesă de Norvegia:

”Norvegia este o mare națiune de navigatori și are surse profunde de energie. De asemenea, sunt foarte dornici să-și crească exporturile de gaze naturale către Europa de Vest și Germania. Și asta au făcut, și-au crescut exporturile. Așadar, de ce să nu îți unești forțele cu SUA din rațiuni economice? În plus, în Norvegia există ostilitate mare față de Rusia.
Pentru reușita misiunii, norvegienii au trebuit să găsească locul potrivit. Scafandrii, care au fost antrenați în Panama City, se puteau scufunda pînă la 100 de metri adîncime fără echipament greu. Norvegienii au găsit un loc în largul insulei Bornholm din Marea Baltică, care avea doar 260 de metri adîncime, pentru a opera acolo.
Scafandrii au trebuit să se întoarcă la suprafață încet, era o cameră de decompresie(…) Doar doi scafandri au fost folosiți pentru cele patru conducte. Cele două conducte se află la aproximativ o milă una de cealaltă, sub nămolul de pe fundul mării. A fost nevoie de doar cîteva ore pentru a pune bombele”.

Se întîmpla în iunie 2022.

”Dar în ultimul moment, Casa Albă a devenit nervoasă. Președintele a spus că îi este frică să o facă. S-a răzgîndit și a emis noi ordine, dînd posibilitatea de a se detona de la distanță bombele, în orice moment(…) Joe Biden a decis să nu le arunce în aer în iunie, au trecut cinci luni de război. Dar în septembrie a dat ordinul.
Secretarul de stat Antony Blinken a declarat, într-o conferință de presă, la cîteva zile după aruncarea în aer a conductelor, că Putin a pierdut un atu important. Ideea era că Rusia nu mai putea face presiuni asupra Europei de Vest pentru a pune capăt sprijinului SUA în războiul din Ucraina” mai spune Hersh.

Cum explică el distrugerea conductelor:

”La Casa Albă au fost întotdeauna obsedați de realegere și au vrut să cîștige războiul, au vrut să obțină o victorie, au vrut ca Ucraina să cîștige într-un fel magic. S-ar putea să fie unii oameni care cred că poate este mai bine pentru economia noastră dacă economia germană este slabă, dar asta e o nebunie. Cred că am fost prinși în ceva care nu va funcționa, războiul nu se va termina bine pentru acest guvern(…) Ceea ce știu e că nu există nicio posibilitate ca acest război să se termine așa cum ne dorim și nu știu ce vom face în viitor. Mă sperie că președintele a fost dispus să facă așa ceva. Iar oamenii care conduceau acea misiune știau că președintele era conștient de ceea ce face poporului german, că îi pedepsește pentru un război care nu mergea bine. Și pe termen lung, acest lucru nu numai că îi va afecta reputația de președinte, dar va fi și foarte dăunător din punct de vedere politic. Va fi un stigmat pentru SUA(…)

Aș spune mai direct: oamenii implicați în operațiune au văzut că președintele dorea să înghețe Germania pentru obiectivele sale politice pe termen scurt, iar asta i-a îngrozit. Vorbesc despre americani care sunt foarte loiali Statelor Unite. CIA, așa cum am spus în articolul meu, lucrează pentru guvernanți, nu pentru constituție(…) Biden a decis să expună Europa la frig pentru a sprijini un război pe care nu îl va cîștiga. Acest lucru este nefast pentru mine” mai spune reputatul jurnalist american în interviu. (traducere și adaptare Bogdan Tiberiu Iacob).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Nu era nevoie sa apara articolul jurnalistului Hersh, existau dovezi indiscutabile ca era mana americanilor, ei au avut el mai mult de castigat din asta. Sau a fost nevoie de acest articol ca sa nu mai existe dubii. Germania a fost santajata si presata de americani cu mult inainte de razboiul din Ucraina ca sa renunte la Nord Stream. Curios, desi de formatie nazistă – altadata asupritoarea unui continent, acum Germania se lasa ingenuncheata, dornica sa faca parte din elite si sa participe la ”intersesele comune” ale acestora, ignorand cu brutalitate interesele poporului german. Popor care nu reactioneaza. In Germania exista o cenzura si o tacere mediatica. In prezent, prin tot ceea ce face – razboaie, sabotaje, genocid planetar cu pandemii, vaccinare si alte arme biologice, cu dezaxatii lgbt si intreaga degenerare morala, etc. SUA sunt cel mai mizerabil stat care exista in lume. Si teroristi. Invidia lor este patologica.

 2. Intr- adevar, articolul este redundant daca nu serveste la rasturnarea lui Biden. Presedintele nu a cerut aprobarea Congresului pentru acest act de sabotaj, deci a incalcat Constitutia. A atacat un aliat NATO, nu un dusman, iar actul achivaleaza cu un Pearl Harbour. SUA este un stat nedemocratic, militarist si fascist, iar Biden este criminal de razboi. In mod normal, toate celelalte state ar trebui sa se extraga din NATO, fiindca e caraghios sa- i mai consideri pe acesti criminali de razboi drept aliati si aparatori.

  • Si cum scapi de ocupatia militara americana ilegala din Europa?

   Si ce pui in loc? Nu poti lasa un vid ca vin rusii sau ucrainenii daca pleaca maimutele si bucatarii din SUA cu tot cu jucarii.

   Macron stie ce spune cand vorbeste de suveranitatea si autonomia militara a Europei, de armata comuna europeana, de industria de aparare europeana.

 3. […] Traducere și adaptare: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 4. O traducere execrabila

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998