CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Acuzatie-soc in Senat: strabunicul lui George Maior a torturat copii

1 comentariu / 9577 vizualizări / 15 aprilie 2014

Directorul SRI, George Maior, este somat de senatorul Valer Marian, într-o declarație politică făcută azi în Senat, să lămurească anumite aspecte legate de trecutul etnico-istoric al familiei sale, la loc de cinste fiind faptul că străbunicul său a torturat copii.

Iată ce afirmă senatorul Valer Marian:

”Străbunicul său din partea tatălui a fost de etnie maghiară, având numele Carol Major (se citește Moior) și fiind învățător la școala primară din comuna Dăbâca din județul Cluj (întâmplător comuna mea natală). În timpul regimului de ocupație horthisto-fascistă a Nord-Vestului Transilvaniei, acesta s-a remarcat printr-o duritate extremă fața de copiii români care nu știau să scrie și să citească în limba maghiară, fapt firesc în condițiile în care s-au născut după Unirea Transilvaniei cu România. Învățătorul Major îi sancționa inclusiv pe cei care cunoșteau cât de cât limba maghiară, dar nu se exprimau cu accentul specific. Conform unor localnici, a ajuns până acolo încât pe unii copii i-a pedepsit punându-i în jug. Din aceste motive, după eliberarea Transilvaniei de sub ocupația horthisto-fascistă, câțiva părinți întorși de pe front i-au aplicat o corecție fizică învățătorului Major, în urma căreia acesta a fugit din Dăbâca împreună cu întreaga familie, stabilindu-se în Beclean județul Bistrița Năsăud (la circa 60 km distanță), iar ulterior atât el cât și fiii săi s-au înscris în Partidul Comunist Român. Carol Major a avut doi fii născuți în localitatea Dăbâca, dintre care unul a devenit ceferist la Beclean și este tatăl profesorului Liviu Maior (tatăl lui George Maior n.n.), iar celălalt a devenit medic dentist la Comitetul județean Cluj al PCR”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] Maior, actualul şef al Serviciului Român de Informaţii (SRI), a fost acuzat în aprilie 2014 pentru faptele unuia dintre cei 8 străbunici ai săi, Carol Major, de etnie maghiară, din partea tatălui (tatăl tatălui tatălui), care, ca învăţător la […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998