CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Acuzatie: statuia lui Brukenthal, dezvelita de Iohannis fara autorizatii

3 comentarii / 2163 vizualizări / 28 septembrie 2021

Pe site-ul primăriei Sibiu nu apare vreo autorizaţie de construire emisă pentru statuia lui Brukenthal din Piaţa Mare, ceea ce înseamnă că preşedintele Iohannis şi primăriţa Astrid Fodor au dezvelit o statuie neautorizată, acuză deputatul PSD Daniel Ghiță într-o declarație de presă difuzată azi.

”Statuia baronului Brukenthal a fost amplasată în Piaţa Mare din Sibiu în data de 8 septembrie 2021, zi de miercuri, cu trei zile înainte de dezvelire. Se pare ca de-abia atunci şi-au dat seama reprezentanţii Primăriei municipiului Sibiu că nu există acte de urbanism şi de autorizare pentru amplasarea statuii. Numai aşa se explică faptul că Primăria Sibiu a emis certificat de urbanism doar a doua zi, în data de 9 septembrie 2021. În acest sens, pe site-ul Primăriei Sibiu este înregistrat Certificatul de Urbanism nr. 1784/09.09.2021, emis în urma solicitării Primăriei municipiului Sibiu, prin viceprimar Corina Bokor, pentru adresa Piaţa Mare F.N., având ca scop amplasare monument de for public. În aceste condiţii, nu a mai fost timp, şi nici nu era posibil, pentru obţinerea până sâmbătă, 11 septembrie 2021, a avizului de la Ministerul Culturii şi a autorizaţiei de construire de la Primăria Sibiu. Pe site-ul acestei primării nu apare vreo autorizaţie de construire emisă pentru statuia lui Brukenthal din Piaţa Mare. Este evident că preşedintele Iohannis şi primăriţa Fodor au dezvelit o statuie neautorizată. De unde se vede că şi unii nemţi aplică principiul românesc „merge şi aşa”. Cine va fi oare amendat pentru amplasarea acestei statui fără autorizaţie?” afirmă deputatul PSD în declarație. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. “ Mai ales că din palmaresul DNA lipsește încă un cap de președinte… Ceea ce de altfel ar fi un bun exemplu de arătat și unui Klaus Iohannis care se apropie deja vertiginos de a doua jumătate a ultimului său mandat… ”
    … hai ca v-ati prins si singuri

  2. Asta i o actiune deliberat facuta asa! Privilegii ale actului „unio trium nationum” impotriva populatieie romanesti.N ajungea ca i au omorat pe romani prin tragerea pe roata. Acuma trebuie sa le facem statui la criminali! Proiectele astea vad ca i ies lui kwj.. Ala cu educatia numa nu ‘ncepe..

  3. „fecioara de fier”(nu mai punem poze).

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998