CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Acuzații-bombă: blindatul Piranha, scufundat de corupția generalului Ciucă

16 comentarii / 6467 vizualizări / 7 iunie 2023

Un transportor blindat al Armatei române s-a scufundat în Dunăre în timpul exercițiilor Saber Guardian, zilele trecute, iar știrea a făcut turul presei, pe bună dreptate. Dacă mărețul armament NATO se duce la fund la exerciții banale, ce s-ar întîmpla la război adevărat? Azi, însă, vin acuzații-bombă în media, conform cărora blindatul a fost scufundat, de fapt, de corupția generalului Nicolae Ciucă.

”Ciucă a cerut transportoare MApN neflotabile. Armata Română s-a „înecat” în Dunăre cu blindatul Piranha IIIC în timpul unui exercițiu militar NATO(…) În dotarea Armatei Române se află 31 de transportoare blindate Piranha IIIC, pe care Ministerul Apărării Naționale le-a cumpărat cu aproape 59 de milioane de euro de la compania GDELS Mowag. Această achiziție a fost pretextul pentru ca Ministerul Apărării, la cererea actualului premier, Nicolae Ciucă, să cumpere alte 227 de transportoare. Dar e vorba de modelul Piranha V. De asemenea, neflotabile. Totul, cu 895 de milioane de euro” relatează siteul Defapt.ro.

”Afacerea „Piranha V” a ridicat suspiciuni de corupție ofițerilor din Direcția de Prevenire și Investigare a Corupției din cadrul MApN, care au sesizat DNA. Ulterior, premierul Nicolae Ciucă, a suplimentat comanda cu încă 150 de transportoare.

România a cumpărat în anul 2007 nu mai puțin de 31 de transportoare blindate Piranha IIIC și 12 derivate de la filiala elvețiană GDELS Mowag, deținută de americanii de General Dynamics. Ministerul Apărării Naționale a plătit oficial pentru cele 31 de blindate standard nu mai puțin de 58.859.410 euro, fără TVA.
Această achiziție de transportoare blindate a fost pretextul pentru a pune bazele contractului pentru Piranha V, o afacere cu iz de corupție la nivel guvernamental de peste 1,5 miliarde de euro. Defapt.ro a dezvăluit că la începutul anului 2017, general Nicolae Ciucă, actualul premier al României din partea PNL, se afla la comanda Statului Major al Apărării.
În subordinea lui se afla atunci Consiliul de Supraveghere a Cerințelor, organ deliberativ al Statului Major, care a aprobat înzestrarea a două batalioane a Brigăzii 2 Infanterie cu transportoare 8×8 neflotabile.
Nu se știe de ce generalul Nicolae Ciucă a vrut transportoare neflotabile, în contextul în care militarii români au nevoie de transportoare flotabile pentru că pe întreg teritoriu al României se află foarte multe cursuri de apă.

Ulterior, pe 4 decembrie 2017, a fost emisă Hotărârea de Guvern 852 prin care contractul pentru achiziția a 227 de transportoare neeflotabile în valoare de 895 milioane de euro a fost atribuit „în regim de urgență” direct firmei General Dynamic European Land Systems (GDELS) – Mowag Gmbh.

La finalul anului 2018, ofițerii specialiști din cadrul Direcției de Prevenire și Investigare a Corupției din cadrul MApN au sesizat DNA cu privire la „posibilitatea săvârșirii unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție” de către cadre militare și personal civil din cadrul Departamentului pentru Armamente cu privire la achiziția de transportoare 8×8.
Sesizarea ofițerilor a fost clasată, suspect, de colonelul magistrat Mihai Gheorghe, procuror militar în cadrul DNA” mai scrie Defapt.ro. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. Sa le platească Ciucă cu tot neamul lui!! Si in solidar si Ciolacu, daca nu s-a opus achizitionării. Oamenii ăștia NU MAI AU DISCERNĂMÂNT, trebuie inlăturați de urgență!! Au innebunit cu Ucraina mă-sii lor si cu SUA!! Ne fură si ne prostesc pe față! Au lăsat sa ne ia ăia si Delta Dunării, NATO & SUA si-au făcut culcuș la propriu pe teritoriul nostru, in Marea Neagră, sunt peste tot. Nu ne-au pus ăștia sa ne dezarmăm, sa nu mai avem industrie militară, ca acum sa cumpărăm jucăriile lor pe miliarde de euro? Acest Ciucă merită sa stea in fața unui pluton de execuție cu o sută de gloanțe in frunte si tot ar fi puțin. Un militar care si-a dezonorat țara prin slugărnicia fără margini. Nu cred ca există un prost mai mare. Pune presiune pe populație, emite ordonanțe idioate, totul, ca sa aibă bani sa cumpere armamentul unor șmecheri care isi bat joc de el si implicit de români. Vai de mama lor de prostălăi, care ar trebui scoși in șuturi de la guvernare si duși la ocnă. Deșteaptă-te române, odata!

 2. -doar cine n-a vazut tab.uri pe Olt
  nu intelege dezastrul!
  (fierbea Oltul!)

 3. România nu are “foarte multe cursuri de apă“, are atâtea câte trebuie. Și nu scrie nicăieri că toate TAB-urile trebuie să fie amfibii.
  Gial Ciucă știe ce face.

  • „Gial Ciucă” abia știe cum îl cheamă, gaozule..

  • Idiotule , nu mai bea, retardul mintal devine bomba nucleara in combinatie cu alcoolul. Menajeaza-te, viermisorule, ca poate ai familie ( vai mama ei)

 4. Chiar nu am înțeles… și dacă erau „flotabile” nu mai era corupție? Poate „marile genii militare ale neamului” gândesc cà aceste cursuri de apă sunt mai ieftin de trecut cu ajutorul genistilor militari? Sau poate ca și Zelenskea in cazul Bakhmut aplicà politica lui Josef Visarionovici de la Stalingrad: „Nici un pas înapoi?” …adicà oricum noi nu avem nevoie de tancuri în Banat ci pe granița de est, deci le ducem acolo aceste transportoare și militarii nu vor putea fugi din calea unei invazii ucrainiene sau ruse fiind obligați sà lupte până la moarte (pana mea, de 80 de ani dăm bani militarilor degeaba, adk ar cam fi cazul să facă ceva de banii ăștia)

 5. Daca ati sti ce spunea smft-ul despre acest vehicul… era de asteptat

 6. And i quote: „autobuzul blindat al infanteriei”

 7. @ciocu lu mumata de la țivilii basinosi, ba boule ce face pirahna sulii si aventurii face si un b33. Boule. Soldat neterminat!

 8. Politica de aparare a Securistanului.

  Pana nu goleste rromania toate gropile de gunoi ale occidentului de fiare vechi casate cumparate la preturi premium nu va fi indeajuns.

 9. Putiniștii își vor plăti curând trădarea pestilențială cu pielea de pe propriul cur.

  • dacă tu ţi-ai tăiat prepuţa ovreieşte, ai nevoie de piele de cur acum?
   Hukraina mă-tii e cea mai ţară de borfaşi şi de sovietici cei mai criminali.

   • excess de imaginatie!

  • Mars pe front si lupta sa faci Slava.

 10. …pentru putiniștii hidrocefali cu boturi de câine și măruntaie de coropișniță care împut internetul la ordinele stăpânilor asiatici din latrinele Kremlinului.

  • Noroc ca avem lemne destule sa va facem rug voua adoratorilor de hoholi imputiti care se spala in pisat de porc.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998