CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Acuzatii grave: serviciile si parchetele, implicate in batalia din PNL

6 comentarii / 3685 vizualizări / 2 august 2021

În bătălia pentru putere din PNL încep să se scoată pe masă cuțitele mari: liderul senatorilor liberali, Virgil Guran, aruncă o primă mare bombă, lăsînd de înțeles că serviciile secrete și parchetele ar fi implicate în jocurile politice din partid. Deși acuzațiile nu sunt formulate cu toată gura, ele tot sunt de luat în seamă, dată fiind delicatețea subiectului. Declarațiile lui Guran vin în completarea celor ale lui Ludovic Orban, privind forțe din afara partidului care s-ar implica neprincipial în alegerile din PNL.

„Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și… hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”, afirmă Virgil Guran, într-un interviu pentru RFI.

Întrebat dacă se referă la serviciile secrete, Guran punctează:

”Este posibil la un moment dat și acest lucru, dar într-adevăr, acest lucru trebuie probat. Eu cred că, mai mult, Ludovic a atras atenția că nu trebuie să se întâmple ceea ce trebuie să recunoaștem că în România s-a mai întâmplat în trecut și că nu este bine în momentul de față să se întâmple. Deocamdată nu am văzut să aibă probleme deosebite anumiți președinți de județe, dar se tot vehiculează această idee. Sper să rămână la statutul de discuții și nu ceva concret. Ar fi păcat pentru democrația României”.

Guran spune că informațiile respective se vehiculează în presă, dar și în partid:
”După cum vedeți și în presă și în partid, în mod deosebit. Deci sincer, există discuții între noi, între președinți, că s-ar forța nota, că… vin tot felul… dar eu sper să fie pure speculații, tot felul de amenințări, că s-ar putea să se inventeze la un moment dat anumite probleme pentru președinții de organizații, dar eu cred cu tărie că sunt pure speculații(…) Eu spun și am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări și s-a dovedit, ce să mai… că ați văzut cazuri de notorietate în privința DNA-ului și a serviciilor, cu anumiți conducători de acolo, care au fost și destituiți la un moment dat și acest lucru trebuie să înceteze, pentru că într-o țară normală nu se întâmplă așa ceva și de asta au ajuns să se dezvolte, să existe o democrație. La noi, în România, din păcate, câte un om care are personalitate, care încearcă să facă ceva, i se găsește imediat ceva, ca să fie denigrat, chiar dacă se dovedește peste un anumit timp că nu este real, de multe ori îi întrerupe cariera politică sau chiar omul renunță, fiind efectiv scârbit de ceea ce se întâmplă”.

”Eu am spus și afirm cu tărie că este o greșeală din partea partidelor că au promovat acest sistem în care un om, dacă i se face o plângere sau este anchetat, imediat este trecut pe margine, înainte să se ajungă la o concluzie. Asta nu este prezumție de nevinovăție, în felul acesta nu se respectă drepturile omului. Sunt niște lucruri așa, doar de fațadă făcute, să influențeze electoratul, chipurile, dar este o prostie” a mai spus senatorul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Dar pe submediocrul Ludovic Orban nu tot Seku l-a facut sef la liberali si prim ministru? Acum baietii din umbra il fac mare pe mititelul Citu. Iar Orban si Nelu IOrdache s-ar putea sa mearga la bulau… Parca Orban a fost si ministru al transporturilor putin CORUPT ?!

 2. Bre, cand securitatea a intervenit pentru Team Orban, a intervenit de fapt ,,pentru apărarea democratiei”. Când securitatea intervine pentru Team Citu, intervenția e ,,nedemocratica”. Cateva chestii sunt de tot rasul pentru ,,democratia Romaniei”, vorba lui Guran, care parca discuta despre Armata Romaniei. 1. Cu ce oportunisti de doi lei lucrează securitatea. 2 Nivelul securitatii nu e mai ridicat decat al politicienilor cu care colaboreaza. 3 Partide de centru-dreapta vorbesc de ,,statul paralel” !?! To’arsul Orban se pregătește sa devina coleg de partid cu to’arsul Dragnea? 4 Cat de disperați sunt unii ca pierd locul la masa cu bucate politice. Asta arata cât de bolnavi sunt după putere și ca, fără politica, nu fac doua parale. Deci cu oameni din ăștia modernizeaza PNL Romania și construieste Planuri ,,Nationale” de Redresare si Rezilienta. Lasă că ,,ne salveaza” Team Ciolacu. Sau poate Team Cioloș!

 3. De ce a devenit atat de importanta alegerea sefului ciumei galbene?
  Cand este vorba despre partidul lui, Guran spune ca nu e cazul sa etichetezi un om pana ce nu are un verdict. Corect. Dar a avut aceeasi gandire si cand era vorba despre oameni din PeeeSeeeDee, de ex?

 4. cine este guran?????

  • Margica lui BTI.
   A gasit si el o margica

 5. […] Sursa: Infopolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998