CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Acuzatii stupefiante: lista marilor agenti ai Securitatii din presa, cultura si politica

12 comentarii / 13092 vizualizări / 22 ianuarie 2019

Sociologul Mirel Palada, șeful institutului de sondare Sociopol și fost purtător de cuvînt al Guvernului Ponta, postează un material de-a dreptul incendiar pe Facebook, cuprinzînd o presupusă listă a unor informatori ori chiar ofițeri acoperiți ai fostei Securități care sunt activi și azi în spațiul public, incluzînd și numele ”mentorilor” lor din regimul comunist ori post-decembrist.

”Andrei Pleșu. Gabriel Liiceanu. Horia Roman Patapievici. Mihai Șora. Pavel Câmpeanu. Mircea Dinescu. Alin Teodorescu. Dan Oprescu. Rodica Culcer. Lucia Hossu Longin. Catrinel Pleșu. Sorin Ilieșiu. Mariana Celac. Anca Oroveanu. Andrei Oișteanu. Mircea Dumitru. Smaranda Enache. Andrei Corbea-Hoisie. Sorin Antohi. Mihnea Berindei. Călin Anastasiu. Andrei Cornea. Radu Filipescu. Vladimir Tismăneanu. Iustin Marchiș. Nicolae Corneanu. Teodor Baconsky. Cristian Preda. Lucian Boia. Alexandru Lăzescu. Monica Macovei.
31 de nume. Un întreg pluton de unitate militară. Toți propagandiști vopsiți în culori anti-comuniste. De fapt, toți oameni ai Securității: informatori sau agenți sau ofițeri acoperiți. Toți sub umbra celor care i-au inventat, crescut, încurajat și coordonat: Leonte Răutu. Gogu Rădulescu. Silviu Brucan. Virgil Măgureanu. Toți de la GDS și de la Fundația Soros, entități menite să spele pe creier o generație întreagă.
Trebuie să recunoaștem că au lucrat foarte profesionist băieții…” scrie cunoscutul sociolog.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Plauzibilă ipoteza, daca stai si analizezi activitatea agentilor astia de influență.

 2. DE CE OARE NU COMENTEAZA UN „OARECARE” CI UNUL DIN LINGAII LUI DRAGNEA !?!? ISI PUNE CINEVA INTREBAREA DE CE AGRAMATUL PALADA A DEVENIT , ASA , DIN SENIN VOCAL ? PROBABIL ASA ESTE ORDINUL DE A FI DISCREDITATI OAMENI DE CULTURA CARE AU TUPEUL SA INDEMNE ROMANII LA PROTESTE ANTI PSD, ANTI DRAGNEA , ANTI OUG …………….. GINDITIVA INAINTE DE A DA CU PIATRA …….

  • Pufosule, agramațile scrie cati-ne.

  • Ambele concluzii sunt corecte – nu comenteaza un oarecare pentru ca nu il baga nimeni in seama, doar un securist are voie sa demaste alt securist, si o face numai cu o motivatie beton – in cazul asta dand un sut leprelor celor mai evidente, ca sa le salveze pe alea mai putin compromise. In timpul Razboiului Rece, jumatate dintre astia ar fi fost impuscati in strainatate, acum sunt invitati la conferinte si ceaiuri dansante. L-as fi sarit pe Dinescu, totusi, deja l-au lovit securistii pentru ca a indraznit sa gandeasca cu capul lui.

 3. Daca ce a afirmat Mirel Palada, este neadevarat, persoanele nominalizate il pot da in judecata, pentru a-si apara onoarea. Dar daca este adevarat?

  P.S. Am citit un articol din Evenimentul zilei care m-a pus pe ganduri: „GDS a fost fondat de un agent sovietic și unul maghiar, secondați de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu (I)” (https://evz.ro/brucan-walter-roman-grup-dialog-social-liiceanu-plesu.html). O fi adevarat?

 4. Majoritatea ,,oamenilor de cultura” din lista lui Palada au fost abonati la sinecuri grase oferite de stat. Ilustrul politolog Vladimir Tismaneanu a fost in relatii bune cu toti presedintii postcomunisti ai Romaniei, ceea ce moral si ideologic e imposibil de explicat. Interesul poarta fesul. Dar chiar si asa, ca profesor universitar in SUA, de ce-ai interactiona cu Iliescu si Basescu, afara de cazul in care esti un lingau de rasa. Problema e ca serviciile din Romania n-au reusit, sau nici macar nu si-au pus problema, sa-i inventeze pe unii care sa le dea replica alora din lista lui Mirel Tyson Palaga.

 5. De fapt e simplu – doar citesti recensamantul si ali lista securistilor romani; insa o chestie ca lumea se face dand si serviciul la care lucreaza; poate nu toti suntem informati privind coordonatorul sau gradul, dar macar ceva carnita e necesara. Un lucru e cert – l-au facut in sange pe bietul Soros!

 6. Dar ce ne facem cu securistii Mircea Dinescu, Andrei Plesu, H R Patapievici membri ai Consiliului CNSAS, secretari de stat adica, cu salariile corespunzatoare, cautindu-i la oua, la colaborationism, pe altii ? Este CNSAS o unitate acoperita a Noii Securitati (aceiasi… ) europeana si euro-atlantica ? Dau acesti impostori de rahat banii inapoi poporului pacalit ?

 7. Corupție la cel mai înalt nivel, trafic de influență, conflict de interese, devalizare! Astfel identificam ieri, în prima partă a dezvăuirilor despre constituirea Grupului pentru Dialog Social (GDS), semnele sub care a apărut și a funcționat organizația. Continuăm astăzi să arătăm cine sunt fondatorii Grupului, legăturile lor cu Securitatea sau cu servicii de informații străine și cum au intrat ei în posesia unor bunuri de mare valoare, aflate în patrimoniul statului.

  „Informator al Securității”, numitorul comun al multor fondatori ai GDS. Întâmplare sau determinare? În mod cert, determinare! A fost cea mai sigură modalitate ca „dreapta civică” să fie sub control din capul locului. O dreaptă independentă ar fi fost un mare pericol, pentru că nu ar fi putut să fie șantajată, nu ar fi avut cum să joace după cântec.

  Informatori și agenți ai Securității VICTOR RONCEA EVZ

 8. Voracii Pleșu și Liiceanu

  Despre cuplul Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, membri fondatori ai GDS și cei mai aprigi profitori ai tuturor regimurilor, e greu să mai adaugi ceva, dincolo de cadourile pe care și le-au făcut reciproc din averea statului, de la Editura Politică încoace. Poate, totuși, în comparație cu Ioan Aurel Pop, „colaboratorul Securității” pe linie externă, pentru „supravegherea diasporei” de la… Varna, ar fi cazul să amintim că, pe vremea odiosului regim comunist nu numai că au fost beneficiari ai unor burse cu repetiție la Heidelberg (Republica Federală Germania) când alții nici pașaport până la Ruse nu puteau să primească, dar au făcut zeci de vizite în Occident, sărbătorind chiar și Revelionul la Paris, în repetate rânduri, împreună cu familiile (soția sau copilul) și călătorind uneori cu mașinile proprietate personală. Nu o spune Securitatea cea rea ci chiar acum incinerata cu onoruri naționale Monica Lovinescu. Dovezile abundă în Jurnalele ei! Păcat că și soția lui A. Pleșu, Catrinel Pleșu, fosta directoare ICR, a fost, și ea, informatoare și referend a DIE.

  Patapievici, un mincinos!

  Un alt membru cunoscut al GDS este Horia Roman Patapievici. Emoționată, după prima întâlnire cu el, Monica Lovinescu avea să scrie în Jurnalul ei: „Descoperim un tânăr (are 35 de ani și pare cu vreo zece mai puțin) simplu, emoționant și emoționat, aproape patetic, care ne vorbește de tatăl lui ieșind din închisoare și nespunându-i nimic din cele petrecute acolo. Aduce o sticlă de Murfatlar s-o bem împreună în amintirea acestui tată mort fără să-i fi spus fiului suferințele prin care a trecut”. După ani, Dosarele CNSAS care nu au putut fi făcute dispărute, au relevat faptul că Dionisie Patapievici nu a murit, săracul, fără să-i spună drama trăită de el în închisorile regimului comunist, ci a fost de fapt un ștab al regimului comunist, fost traducător al Armatei Roșii la Viena și un foarte interesant agent al NKVD, rezident la Banca Națională a României, unde acum lucrează pe post de consilieră soția lui Patapievici.

  Mircea Dinescu, fost membru GDS, dincolo de statutul lui vedetă de disident și ginere de cetățeni sovietici, a fost absolvent al Academiei de cadre a PCR „Ștefan Gheorghiu” și secretar UTC al USR cu armata la Securitate. Anul 1988 l-a petrecut întrun tur ghidat al URSS-ului. VICTOR RONCEA EVZ

 9. Din aceeași categorie de fiu de propagandist comunist face parte și Teodor Baconsky, fiul poetului proletcultist Anatol E. Baconsky („Afară neaua a-ngheţat/ Şi viscolele-n zbor străbat/ Şi undeva-n Kremlin o rază de fereastră luminează/ O văd mineri, soldaţi, colhoznici, vreun activist îndepărtat/ Acolo Stalin rând pe rând/ Căi noi spre comunism croieşte/ Şi ceas cu ceas îşi împlineşte/ Cutezătorul jurământ/ O, nencetat voi aştepta/ Pe Lenin – când să-l pot vedea,/ Să-i spun că razele pe care le-a dezlegat, nepieritoare,/ s-aprind arzând mereu mai tare şi luminează-n ţara mea!”). Căzut din PDL până sub linia de plutire, el a fost reactivat în ultima perioada pe zona “alternativei de dreapta”. Mai puțin talentat decât tatăl sau, teologul Baconsky este cunoscut și pentru incursiunile sale prin jacuzziurile lumii.

  Tovarășul său de „dreapta”, Cristian Preda, a devenit membru al PCR în 1987, în anul doi de facultate, când muncitorii revoltei anticomuniste de la Brașov erau măcelăriți și torturați de forțele regimului pe care el se pregătea sârguincios să îl servească. Cristian Preda a fost membru al Comisiei de Cenzori a Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România (UASCR) și responsabil de organizarea Conferinței Naționale a UASCR din 1988.

  La Concursul profesionalștiințific studențesc de științe sociale, Secțiunea „Materialism dialectic și istoric”, a obținut 20 de puncte. Pe urmele lui Lucian Boia, lucrarea să era o odă la al XIV-lea Congres al PCR și 45 de ani de la „revoluția de eliberare socială și națională, antifascistă și antiimperialistă de la 23 august 1944“. Concursul a fost aprobat de tovarășa Elena Ceaușescu. Temele la care Cristian Preda s-a dovedit eminent: „Concepţia PCR, expusă de Secretarul General al Partidului, tovarășul Nicolae Ceauşescu, la sedinţa Plenarei CC al PCR,VICTOR RONCEA EVZ

 10. GDS primeste bani de la guvern? Daca da, e foarte bine. La mai multi!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998