CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ada Mesesan demisioneaza cu scandal din conducerea TVR

0 comentarii / 2869 vizualizări / 31 martie 2011

Scandal de proporții în ședința Consiliului de Administrație a TVR, în această după-amiază, soldat cu renunțarea la cumpărarea de meciuri ale Ligii de fotbal și cu anunțul de demisie al Adei Meseșan, reprezentanta PDL în forul amintit.

Ședința de consiliu a luat în discuție astăzi, între altele, participarea TVR la licitația de luni privind drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I de fotbal, pentru opțiunea a noua din pachet.
În condițiile în care TVR se confruntă cu grave probleme materiale, președintele Alexandru Lăzescu le-a prezentat membrilor CA, conform unor surse participante la discuții, riscurile care planează, respectiv pierderea unor importante sume de bani în cazul în care postul public nu ar onora pe de-a-ntregul condițiile impuse de licitație. În urma dezbaterilor, care au relevat și nerentabilitatea financiară a meciurilor, membrii CA au votat pentru renunțarea la licitație, moment în care reprezentata PDL, Ada Meseșan, s-a ridicat în picioare și a declanșat un val de critici fără precedent la adresa lui Lăzescu și a consiliului, în general, despre care a spus că e un veritabil ”sanatoriu”, în care muncesc doar 5% dintre oameni și că situația creată este de-a dreptul intolerabilă.
Meseșan a mai declarat că nu dorește să fie considerată unul dintre groparii TVR, drept pentru care a luat decizia să demisioneze. Înainte de a părăsi, nervoasă, ședința, ea l-a mai informat pe Lăzescu de faptul că va transmite mai departe situația din TVR (”Cei care m-au trimis aici vor fi informați”) și că lucrurile nu vor rămîne așa. Declarațiile lui Meseșan au stîrnit o și mai mare furtună în CA, între cei care i-au dat o replică tăioasă numărîndu-se și reprezentantul UDMR, Karen Sebesi, considerat unul dintre cei mai blajini membri ai forului. Pînă în acest moment nu am reușit, în ciuda eforturilor, să obținem și un punct de vedere al Adei Meseșan, vom reveni. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE: Meseșan spune că TVR va fi înmormîntată

„TVR a respins astăzi în şedinţa de CA dreptul de a participa la licitaţia pentru a cumpăra pachetul privind Liga naţională de fotbal şi consider că acest gest duce la înmormântarea TVR, deoarece pachetul este pentru trei ani”, a declarat pentru Mediafax, via gsp.ro, Ada Meseşan, membru titular în CA.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998