CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Adevărata bomba a lui Putin: Am batut palma cu Zelenski, dar Occidentul i-a ordonat să rupă acordul

27 comentarii / 14847 vizualizări / 21 septembrie 2022

Discursul lui Vladimir Putin din această dimineață provoacă seism pe toată planetă, mai ales că vine într-un moment special: de Ziua Internațională a Păcii – ce ironie! – și în timpul Adunării Generale a ONU, puțin înaintea discursului președintelui SUA, Joe Biden. Deghizat abil într-un așa-zis mesaj către poporul rus, discursul lui Putin e îndreptat, de fapt, către occidentali dar, mai ales, către ucraineni, care află în premieră o informație cel puțin incomodă, cu efecte destul de greu de cuantificat.

Ce a spus Putin:

”Ce vreau să spun public astăzi pentru prima dată. Deja după începerea operațiunii militare speciale, inclusiv a negocierilor de la Istanbul, reprezentanții Kievului au reacționat foarte pozitiv la propunerile noastre, iar aceste propuneri au vizat în primul rând asigurarea securității Rusiei și a intereselor noastre. Dar evident că soluția pașnică nu a fost pe placul Occidentului, prin urmare, după ce s-a ajuns la anumite compromisuri, Kievului i s-a dat de fapt ordin direct de a rupe toate acordurile. Ucraina a început să fie dotată cu arme și mai mult. Regimul de la Kiev a lansat noi bande de mercenari și naționaliști străini, unități militare antrenate la standardele NATO și sub comanda de facto a consilierilor occidentali. Concomitent, în cel mai dur mod, a fost întărit pe întreg teritoriul Ucrainei regimul de represiune împotriva propriilor cetățeni, care a fost instituit imediat după lovitura de stat armată din 2014. Politica de intimidare, teroare și violență capătă din ce în ce mai multe forme de masă, teribile şi barbare”.

Mai pe scurt, Putin își asumă o dezvăluire legată de o situație vehiculată după celebrele runde de negocieri din primăvară, de la Istanbul, cînd păreau să mijească speranțele pentru un acord de pace, care să stipuleze între altele neutralitatea și statutul non-nuclear al Ucrainei, precum și garanții de securitate pentru ea. Se vorbea că tot ce mai trebuie era o întîlnire directă Putin-Zelenski, foarte realizabilă, conform retoricii oficiale. Nu a fost să fie, pînă la urmă. Ulterior, Putin declara public că partea ucraineană ar fi respins acordurile încheiate și că discuțiile de pace ajunseseră într-o fundătură.

Azi, în premieră, el adaugă, însă, un element: nu ucrainenii și Zelenski puseseră capăt înțelegerilor, ci marile cancelarii occidentale.
Nu știm dacă Putin spune adevărul, liderul de la Kremlin trebuie luat permanent cu rezerve.
Problema nu e, însă, dacă spusele lui Putin sunt adevărate, ci în ce măsură ele vor fi crezute sau nu de poporul ucrainean.
Președintele rus a strecurat azi un șarpe veninos în sufletele ucrainenilor, care ar putea fi tentați să creadă că tot războiul nimicitor care le-a devastat viețile de 7 luni încoace se putea termina rapid într-un mod relativ convenabil – din moment ce administrația Zelenski agrease inițial propunerile! – dar s-au opus SUA și Europa.
Au trecut opt decenii de la momentul Yalta și mulți români le poartă și azi pică lui Churchill și Roosevelt pentru că ar fi vîndut, zice-se, România rușilor pe un șervețel de hîrtie.
Cum vor gîndi, oare, ucrainenii aflînd azi că ar fi existat soluții pentru ca țara lor să nu fie sfîrtecată și semenii lor uciși, răniți, torturați?
E, poate, cea mai incomodă și mai grea întrebare de după invazie.
Ar fi bine ca Zelenski și occidentul să ofere dezmințiri plauzibile, altfel șarpele îndoielii își va începe munca, iar efectele asupra moralului colectiv sunt greu de estimat în acest moment. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

27 Comentarii

 1. „au reacționat foarte pozitiv”
  -palma se bate intre egali…..
  (Romania reactioneaza foarte pozitiv,
  acum e cu cooru in sus….)

 2. Nu Malta poate Ialta(1944), cred ca este o greseala de editare.

 3. Nu e deloc o noutate pentru realitatea igmorata de media inregimentata, caci s-a mai spus:
  1: „Ukraine must not be pressured into a bad peace deal, UK PM says” in June 7, 2022 – stire Reuters.
  2: „: Boris Johnson help stop a peace deal in Ukraine. A recent piece in Foreign Affairs revealed that Kyiv and Moscow may have had a tentative deal to end the war all the way back” – in April.
  September 2, 2022 – Diplomacy Watch

 4. „Au trecut opt decenii de la momentul Malta și mulți români le poartă și azi pică lui Churchill și Roosevelt pentru că ar fi vîndut, zice-se, România rușilor pe un șervețel de hîrtie.”

  Zice-se?!
  Pai da chiar asa a si fost!!! A fost confirmat si de Majestatea Sa Regele Mihai acest lucru intr-un interviu public. A povestit cum cauta la un eveniment din Anglia, in acele timpuri, sa vorbeasca cu americanii si aia il ignorau evident. I s-a transmis discret ca lucrurile au fost deja stabilite si era clar drumul Romaniei catre comunism.

  Razboiul nuclear poate fi o scapare pentru Romania.
  Daca o sa fie un razboi nuclear, atunci evident ca va exista acel schimb nuclear si zonele distruse complet o sa fie in US, Rusia si Europa Occidentala.
  Cat de frumoasa ar fi o lume fara capitalele occidentale? O lume in care aceste puteri sunt diluate pana la disparitie. Cat de bine ar fi pentru restul umanitatii?

  Aceste puteri au adus numai razboaie si durere popoarelor mici. Au mimat ca ofera ceva, ba ca e comunism spre cele mai inalte culmi, ba ca e democratia spre o societate libera cu stat de drept. Doar minciuni si inselari!

  • Ucraina – razboi proxy
   Siria- razboi proxy
   Libia- razboi proxy
   Irak – razboi proxy
   Iugoslavia/Serbia- razboi proxy
   Afganistan- razboi proxy
   Vietnam- razboi proxy
   Coreea- razboi proxy
   etc

   Hegemonii, ei intre ei, isi ataca si isi distrug coloniile, nu se razboiesc direct.

 5. „când premierul Boris Johnson a venit într-o vizită surpriză la Kiev, a discutat cu președintele Volodimir Zelenski și chiar s-a plimbat împreună cu acesta pe străzile din capitala ucraineană, luându-i prin surprindere pe trecători. Vineri, Londra anunțase deja că trimite în Ucraina 800 de rachete antitanc.”

  • Kievul şi Moscova se pare că au avut o tentativă de încetarea a războiului în aprilie, dar înţelegerea de pace (peace deal) a fost „ajutată să se oprească” (help stop) de Boris Johnson.

 6. Personal il cred pe Putin si pot spune de ce :

  Putin si Rusia au oprit razboiul inceput in 2014 prin negocierile dintre Rusia-Ucraina-Franta-Germania ce a dat nastere „Acordului de la Minsk”.
  A fost o mare victorie a Europei acel acord si instalarea pacii.
  8 ani de zile s-au milogit europenii si rusii de ucraineni sa respecte acordul semnat.
  8 ani de zile Ucraina a sfidat acel acord prin toate mijloacele posibile, inclusiv prin razboi, masacre, inginerii demografice in estul Ucrainei.

 7. De unde stii tu ca Putin nu spune adevarul ? Occidentalii sunt fiii minciunii, deci ai diavolului !

 8. UCRAINIENII STIU CA PE TERITORIUL LOR, ACUM SI DE MULTE SAPTAMANI BUNE, NU LUPTA UCRAINIENI, CI MERCENARI OCCIDENTALI SI AMERICANI…OR SA FIE CAPTURATI SI O SA MAI AUDA MULEA DE EI IN LUMEA ASTA…VOI ROMANII, STITI MAI BINE DECAT NOI CARE AVEM RUDE IN TEATRUL DE RAZBOI? ACOLO NU LUPTA CU RUSII UCRAINIENI!!

  • Lupta ucrainienii cu mongolii și cecenii, asta știm. Dar de ce urli? Pari frământat. Îți vine rândul, rapandulă!!!

   • Urlă rahatul din capul tău şi de aceea halucinezi că urlă alţii, jegoşenie băloasă.

 9. Pai in elanul cu care Occidentul aduce armament de zeci de miliarde si mii de mercenari in Ucraina de ce credeti ca Putin ar minti ,dle BTI?Chiar inpresa romaneasca nu mai exista oameni corecti si obiectivi?Mi se pare mie ca sunteti ori lasi ,ori fricosi.Ar trebui sa invatati ceva din demnitatea si verticalitatea lui Ion Cristoiu.Va da clasa la toti.

  • Modul de a scrie punand la indoiala o situatie, poate avea doar scopul de a pune si mintile celorlalti la treaba. Ion Crsitoiu il apreciaza foarte mult pe TBI, deci ai dat un exemplu prostesc.

 10. Te bagi in vorba ca musca in lapte.Oricum ,dupa cum te exprimi,nu pare sa ai o minte evoluata ,doar te bagi in seama.

 11. Vad ca destui au perceput adevarul si au gasit autorul facaturii. Asta ma bucura.
  DAR, asta nu il scuza pe Zelenski in fata celor care l-au ales.

 12. O confirmare aproape 100% a cea ce se relateaza aici se poate accesa pe site-ul National Interest,care dezbate exact aceasta problema,daca razboiul actual putea fi stopat.Concluzia articolului este ca da,ar fi putut fi oprit inca din debutul lui Aprilie.
  Why did this deal fall through? One answer could be that former British prime minister Boris Johnson, upon hearing about the interim settlement, flew to Kyiv to tell Ukrainian president Volodymyr Zelenskyy that the West would not support such an agreement. According to a May 5 report in the Ukrainian online newspaper Ukrainska Pravda, “sources close to Zelenskyy” said that “Johnson’s position was that the collective West … now felt that Putin was not really as powerful as they had previously imagined, and that here was a chance to ‘press him.

  Sursa aici : https://nationalinterest.org/feature/could-war-ukraine-have-been-stopped-204872

 13. Deci a spus Pulin că Zelenski acceptase să-i sugă pula, dar s-a opus Occidentul.
  Incredibil de plauzibil. Și la o propoziție distanță a mai scuipat niște amenințări nucleare și că-și fute nația de prost cu mica mobilizare a labelor cu puța mică.

  • din jewKraina. I-ai supt-o si lui Boris la Kiev si la tot batalionul Azov de ti s-a umplut capul de sloboz.

 14. Am stiut ca zelenschi a mers pe „invaluire”. Ca a incercat sa fenteze, de fapt ucraina din 2014 tot o lalaie cu tratatul de la Minsk. ZELENSCHI SE PARE CA ESTE Coordonat de interese obscure, total separate de interesele ucrainei sau a poporupui ucrainean.

 15. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

 16. Poti sa negociezi ceva, orice, cu regimul Zelenski? Daca regimul este alcatuiti din „cetateni occidentali”, „drogati”, „neonazisti”, „oligarhi”, „banderisti”, „teroristi”, „grupari interlope” si daca Ucraina este „o colonie a Occidentului si a bandelor neonaziste ucrainene” ?

  Poate Rusia sa negocieze ceva cu aceasta Ucraina descrisa de ei? Doreste Rusia sa negocieze ceva cu aceasta Ucraina descrisa de ei?

  Ar putea presedintele Putin sa semneze un document cu neonazistii banderisti ucraineni? Avand in vedere istoria dureroasa a lui Putin cu nazismul german?

  • Esti murdar si nu ai dovedit nimic astfel. Dar da, istoria a consemnat negocieri intre cele mai diferite feluri de oameni. Ti-ai etalat doar suficienta aroganta de prost.

 17. […] „Deghizat abil într-un așa-zis mesaj către poporul rus, discursul lui Putin e îndreptat, de fapt, către occidentali dar, mai ales, către ucraineni, care află în premieră o informație cel puțin incomodă, cu efecte destul de greu de cuantificat”, observă Bogdan Tiberiu Iacob. „Putin își asumă o dezvăluire legată de o situație vehiculată după celebrele runde de negocieri din primăvară, de la Istanbul, cînd păreau să mijească speranțele pentru un acord de pace, care să stipuleze între altele neutralitatea și statutul non-nuclear al Ucrainei, precum și garanții de securitate pentru ea….Putin declara public că partea ucraineană ar fi respins acordurile încheiate și că discuțiile de pace ajunseseră într-o fundătură. Azi, în premieră, el adaugă, însă, un element: nu ucrainenii și Zelenski puseseră capăt înțelegerilor, ci marile cancelarii occidentale”, punctează jurnalistul într-un articol pentru Inpolitics. […]

  • Fraierilor cu cioc.

 18. […] „Deghizat abil într-un așa-zis mesaj către poporul rus, discursul lui Putin e îndreptat, de fapt, către occidentali dar, mai ales, către ucraineni, care află în premieră o informație cel puțin incomodă, cu efecte destul de greu de cuantificat”, observă Bogdan Tiberiu Iacob. „Putin își asumă o dezvăluire legată de o situație vehiculată după celebrele runde de negocieri din primăvară, de la Istanbul, cînd păreau să mijească speranțele pentru un acord de pace, care să stipuleze între altele neutralitatea și statutul non-nuclear al Ucrainei, precum și garanții de securitate pentru ea….Putin declara public că partea ucraineană ar fi respins acordurile încheiate și că discuțiile de pace ajunseseră într-o fundătură. Azi, în premieră, el adaugă, însă, un element: nu ucrainenii și Zelenski puseseră capăt înțelegerilor, ci marile cancelarii occidentale”, punctează jurnalistul într-un articol pentru Inpolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998