CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Adevărata bomba din filmul de la Colectiv

5 comentarii / 4546 vizualizări / 28 octombrie 2019

Înregistrarea făcută de ISU în timpul incendiului de la clubul Colectiv și difuzată de ”Libertatea” zilele trecute, la patru ani de la eveniment, a răvășit opinia publică și clasa politică. Lumea e împărțită în două: unii văd în înregistrare dovada clară a felului neprofesionist în care au acționat pompierii și autoritățile, alții spun că e vorba de o exagerare și de un atac la adresa lui Raed Arafat. Nimeni nu pare să vadă adevărata bombă.

Filmarea a fost executată, am aflat oficial, din primele minute ale operațiunii de salvare de la Colectiv de către un subofițer pompier, sosit la fața locului cu primul echipaj de salvare. Și am mai aflat că asemenea filmări se fac, uneori, pentru a se analiza ulterior unde s-a greșit. Material didactic, cum s-ar spune.

Ne spune chiar Arafat despre film:

„El arată câteva secvențe. Nu arată per ansamblu toată intervenția. Mai mult decât atât, acest film prinde primele momente – momentul în care nu toate echipajele sosiseră, nu erau multe tărgi. Dar nu arată locul unde erau duși răniții și unde au fost tratați – departe de locul unde se filma”.

Trăgînd linie și adunînd avem așa:

Arde în toiul nopții un club cu sute de oameni în el, dintre care mor peste 60 și alte zeci și sute sunt răniți, în cea mai mare tragedie civilă post-decembristă.
La fața locului descinde rapid un prim echipaj de pompieri și o ambulanță.
În vîltoarea tragediei, în timp ce tinerii arși se căznesc să iasă din iadul Colectiv, primii pompieri sosiți se reped să dea ajutor pentru a salva vieți, atît cît pot, fiind mult sub necesarul de oameni.

Cu excepția unuia care, în loc să lupte cu flăcările, își ia, tacticos, camera pe umeri și se apucă să filmeze profesionist grozăvia în derulare.

Material didactic prețios, nu-i așa? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Filmare cu o camera 4K, in 2015 … a dracu ce bine mai era dotat pomperul nostru inimos …

  2. O fi fost pompierul atomic? Aka Klaus? Ca el știe sa stingă incendii! Daca ar știi sa o stinga si pe arzoaica de Carmen ar fi bine pt noi ca națiune, dar asa este nervos ca keine erectionen deci. Muie românilor, ca ăștia săraci și prosti (dupa standardele sașilor) măcar mai au bucurii cu ză piuța!

  3. Asta era fisa postului sau, nu era salvator, nici macar interventionist la incendiu, treaba lui era sa filmeze…au si jandarmii posturi de operatori TV si ei au filmele interventiilor…E o masura in toate, trebuie sa ne hotaram, ori vrem interventie profesionista, efectuata de oameni de meserie, ori sa facem un Bumbesti-Livezeni si toti sa punem umarul la orice, un heirup generalizat, chiar si operatorii TV, ca asta e platit subofiterul ala sa faca…

  4. De ce nu a livrat înregistrarea decât acum?

  5. Inregistrarea era livrata. Doar se astepta momentul favorabil. Intreaba pe meseriasii de la Libertatea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998