CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Adevarata lista a marilor putinisti

37 comentarii / 18016 vizualizări / 9 martie 2022

Materialul care urmează își propune să facă dreptate în privința unei imposturi strigătoare la cer: mai zilele trecute, unii vectori de imagine s-au proțăpit ori au fost proțăpiți de alții pe o așa-zisă listă de rusofili și putiniști, care a circulat prin media și pe rețelele sociale. Nici pomeneală! Fake-fake-fake. Se laudă doar! Respectivii, de la Ion Cristoiu și Sorin Roșca Stănescu la Adrian Severin, Cozmin Gușă ori Anca Alexandrescu nu sunt decît niște uzurpatori, cum spuneam. Putinist e un titlu de anvergură, care se cucerește greu, cu muncă multă, ani de-a rîndul, nu e suficient să scrii o dată ”agresiune” în loc de ”război”, cu referire la Ucraina, și gata, ai căpătat blazonul. Cei pomeniți nu sunt putiniști. Sunt doar niște copii palide ale adevăraților putiniști, dintre care noi prezentăm mai jos o mică selecție. Vorbim aici de oameni care l-au susținut de-a lungul anilor prin vorbe și fapte pe liderul de la Kremlin, de la înălțimea unor funcții de prim rang, care i-au suflat vînt în pînze inclusiv în momentele grele pentru acesta, chiar și după samavolnica anexare a Crimeei din 2014.

Adevărata listă a susținătorilor lui Vladimir Putin. Cei care contează:

Angela Merkel, fost cancelar al Germaniei: 20 de vizite în Rusia în 16 ani de cancelarie. Inclusiv unele în care a fost umilită cu bancuri porcoase și cîini fioroși. Dar și în care primea, emoționată, buchete de flori de la dictator. Vizite în urma cărora investițiile germane în Rusia creșteau și tot creșteau, cu precădere după anexarea Crimeei. ”Stimate domnule președinte, vă felicit din toată inima pentru realegerea dumneavoastră ca președinte al Rusiei. Astăzi, este de o importanță vitală să continuăm dialogul și să menținem relațiile dintre țările și națiunile noastre. Vă doresc succes în munca dumneavoastră pentru a rezolva sarcinile cu care vă confruntați.” (2018)

Jean Claude Junckers – președintele C.E., 2015: ”Rusia trebuie tratată decent. Nu putem lăsa relația noastră cu Rusia să fie dictată de Washington. Știu din conversațiile mele cu Vladimir Putin că el nu acceptă fraze precum cea prin care Barack Obama a spus că Rusia este o putere regională. Ce inseamna asta? Nu poți vorbi așa despre Rusia.”

Frans Timmermans, fost prim-vicepreședinte al C.E., 2008: ”Aceia dintre noi, care au văzut haosul și lipsa de securitate în Rusia din anii 1990, ar trebui să înțeleagă dorința poporului rus de stabilitate și securitate și, prin urmare, opțiunea puternică pentru un politician ca Putin, care a oferit această securitate și stabilitate, indiferent de efectele secundare. Un alt lucru important pe care Putin l-a făcut, din perspectivă europeană, este schimbarea mentalității conform căreia Uniunea Sovietică / Rusia ar trebui să aibă doar un partener de stat egal, adică Statele Unite. El a prezentat ideea că Rusia ar putea și ar trebui să fie un partener strategic al Europei. Acesta este un element important al schimbării politicii externe rusești, un element care este uneori subevaluat și subapreciat în UE(…) Să fim recunoscători pentru oameni ca Elțîn și într-un fel pentru un om ca Vladimir Putin. Dincolo de toate greșelile sale, el a adus stabilitatea necesară care va permite Rusiei să se transforme într-o democrație capabilă a da oamenilor șansa de a lucra pentru propria lor prosperitate”.

Francois Hollande, președintele Franței, imediat după anexarea Crimeei: „L-am invitat pe presedintele Putin la ceremoniile pentru marcarea Debarcarii, pe 6 iunie, si mentin aceasta invitatie. Rusia a fost solidara cu Franta si a platit un tribut greu în lupta împotriva nazismului”.

George Bush, fost președinte al SUA, 2001, după întîlnirea cu Putin: „L-am privit în ochi pe acest om. L-am găsit foarte sincer și demn de încredere. Am avut un dialog foarte bun. I-am simțit sufletul: un om profund dedicat țării sale și intereselor ei.”

George W.Bush, președinte al SUA, 2005, după întîlnirea cu Putin la Moscova: „A fi prezent în Piaţa Roşie şi a-i vedea defilînd pe veteranii din al Doilea Război Mondial a fost formidabil. M-am întîlnit cu un prieten. Rusia nu este inamicul Statelor Unite. Rusia ne este prietenă. Trebuie să lucrăm împreună în favoarea păcii”.

Benjamin Netanyahu, premier israelian, 2018, despre Putin: „Apreciez profund dialogul personal dintre noi și aștept cu nerăbdare să continuăm să lucrăm strâns împreună, în spiritul încrederii și înțelegerii dintre noi, pentru a promova interesele vitale ale țărilor noastre.”

Nicholas Sarkozy, fost președinte al Franței, 2015: ”Avem o civilizatie in comun cu Rusia. Interesele americanilor cu rusii nu sunt interesele Europei cu Rusia. Crimeea a ales Rusia si asta nu i se poate reprosa. Ucraina trebuie sa-si pastreze vocatia de punte intre Europa si Rusia. Ea nu are vocatia sa intre in Uniunea Europeana”.

Joe Kaeser, CEO Siemens, dialog cu Putin imediat după anexarea Crimeei: „Noi dorim să avem un parteneriat valoros, pe termen lung. Guvernul german a fost informat în legătură cu prezenţa mea la Moscova. Siemens nu îşi va schimba strategiile pe termen lung din cauza unor turbulenţe apărute peste noapte”.
Traian Băsescu, 2009: ”Vladimir Putin este un om ca lumea”.

Gerhard Schroeder, fost cancelar german-2012: ”Putin e un democrat veritabil”

Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei, după anexarea Crimeei: „Ar fi foarte regretabil ca Rusia să fie izolată din nou. Pe mine şi pe Putin ne leagă o prietenie personală adevărată. Deseori, ni s-a întâmplat să petrecem weekend-uri împreună fără să vorbim despre politică. Copiii lui Putin m-au vizitat deja în vacanţă, iar soţia sa a venit în Italia. Am o relaţie solidă cu el şi îl apreciez mult”.

Donald Trump, fost președinte al SUA, 2014: ”Când am fost în Rusia cu concursul Miss Univers, Putin m-a contactat și a fost atât de drăguț. Adică, poporul rus a fost atât de fantastic pentru noi. Voi spune doar atît, ei ne depășesc la mai multe capitole, după cum înțelegem cu toții. Adică, liderii lor sunt mai deștepți ca noi.”

Jens Stoltenberg, secretar general al NATO – Agence France-Presse despre numirea sa, 2014: ”Noul secretar general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, a avut relaţii strânse cu Rusia în timpul îndelungatei sale cariere politice, un avantaj care va ajuta probabil redresarea relaţiilor reci dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Moscova. Primul secretar general al NATO provenit dintr-o ţară având frontieră cu Rusia, politicianul laburist a avut relaţii bune cu Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev”.

Mircea Geoană, actual nr.2 în NATO, decembrie 2009, după o vizită secretă la Moscova: ”Dacă liderii europeni merg şi încearcă să dezvolte relaţii de parteneriat cu Rusia, nu văd motive ca România sau Polonia sau Bulgaria sau Cehia sau Slovacia – care au trăit sub jugul sovietic şi au un reflex antirusesc istoric – să nu procedeze în consecinţă”.

Emil Constantinescu, președintele României, 2000: ”Victoria lui Vladimir Putin în alegerile prezidenţiale din Federaţia Rusă era previzibilă şi reprezintă un semn bun pentru România. Un semn de stabilitate al acestei mari ţări care joacă şi va juca întotdeauna un rol important în politica mondială, un semn că reformele începute în Rusia vor continua, ca şi politica de deschidere a Rusiei spre lume, care a fost promovată în timpul mandatului preşedintelui Elţîn. Pentru România este un semn bun şi cred că va fi un moment important în relansarea şi dezvoltarea relaţiilor între ţările noastre”. (pamflet de Bogdan Tiberiu Iacob. Sau poate nu…)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

37 Comentarii

 1. ai uitat de Genghis Khan,pamflet panflet, dar prost

 2. merkel si-a furat-o cel mai rau.
  (merkel a expirat odata cu RDG)

  • Toți băieții ăia l-au luat pe Putin drept om, deși s-a dovedit a fi un cretin.

   Merkel (via Stasi) a făcut investiții uriașe, s-a bazat pe gazul rușilor pentru fanteziile green deal și trecerea la surse regenerabile în 50 de ani.

   Acum e un picuț mai greu să-i tolerezi lui Putin comportamentul de criminal. Cei din listă s-au spălat pe mâini de Putin. Alți cretinei s-au găsit s-o facă acum pe-a obiectivii.

   • si pe ma-ta au luat-o rusii la frecangeala

    • Rușii vor crăpa ca mamuții lângă kiev, cu pulele degerate. :)))))))))))))))))))))

     P.S. Popescu Mihai, sugi pula, fraiere! :))))))))))))))))))

   • se dovedeste ca tatal tau te/a facut in palma si te/a aruncat in pizda de aia ai iesit asa prost[alupigus]

 3. https://www.youtube.com/watch?v=ZRV1DvYP5pA
  Apropos de lista de mai sus, mă cuprinde nostalgia pentru niște vremuri mai „real politik”, mai puțin ideologizate. În acele vremuri nu erau categorii sociale, cu sau fără certificat, cu sau fără drepturi fundamentale, oameni și suboameni.
  Berlusconi, un corupt, dar preferabil lui Draghi, un corupt dar și tiran despotic. Un idiot.

  Schroeder și Merkel? Parfum pe lângă neexperimentatul Schultz care nu a avut puterea să înfrunte SUA și să evite măcelul din Ucraina. Un papă-lapte.

  Dle BTI, luați o cană de ceai bun, o bere sau un vin bun, apoi reflectați la numele de mai sus din listă și comparați cu imbecilii de astăzi care au pornit Cold War 2.0. Borell tocmai ne-a cerut azi tuturor din UE să scădem termostatul din case pentru a rupe cordonul de Rusia.

 4. Foarte corect si binevenit articol !!!

 5. Bună documentare. Încercați s-o trimiteți și Ancăi Alexandrescu. Cred că ar face o emisiune pe subiect. Este o formă de curaj să nu fii aliniat cu turma.

  • Răspopitu „Vasilică Militaru nu este ceea ce pare“. E „părinţelu“ travestit scăpat din groapa unde l-au ţinut la mânăstire, la Petru Voda, Vorbeste singur si pe strada!
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

   • Ai uitat-o pe asta. Mesia – România afirmă orientarea sexuală a patriarhului Daniel https://ioncoja.ro/inca-un-raspuns-la-vasilica-militaru/

   • Chiar la sursa ce-o indici, uite ce ţi-o mai băgai:
    (19 dec. 2021, 13:28 / Subject: Băi pulă tristă)
    „Băi pulă tristă, termin-o cu profeţiile tale de rahat. Dacă nu ţi-a deflorat nimeni curul ăla puturos, îl trimit pe patriarhul Daniel – specialist în problemă – să te spargă-n gaură. Şi dacă-ţi place, ţi-i trimit şi pe Teodosie, Casian şi Corneliu să le sugi pula sfântă.
    Uită-te pe unde calci ca să nu ajungi înainte de vreme în lumea celor drepţi! Nu de alta, dar am văzut destul de mulţi zmardoi care o trag cu Hristos şi se cacă pe ei de frică dacă pleacă la El. Hai, muie prelungă de Crăciun şi un An nou cu deflorări neaşteptate!!!, …“
    (Vasilică Militaru – Asociaţia Neamul Românesc)

  • Vasilica Militaru a spus mereu la prieteni ca el e pe treaba cu SRI-ul, tragand si de ei. Plus:
   „Colegul de facultate mecanică (TCM) al lui Vasilică Militaru, colonelul Bogdan Mîndrilă, era şeful SRI Neamţ în timp ce el era instalat pe lângă mănăstirea Petru Vodă, din acelaşi judeţ…
   Colegi şi amici la Facultatea Construcţii de Maşini din Politehnică din Bacău, Mîndrilă şi Militaru au terminat facultatea împreună în 1991, dar drumurile lor nu s-au despărţit prea tare, ci s-au reunit mai ales în judeţul Neamţ.
   Bogdan Mîndrilă (născut în 25.03.1967) a intrat în rîndul cadrelor active ale Serviciului Român de Informaţii în anul 1993, iar din 2001 a îndeplinit funcţii de conducere în diferite unităţi teritoriale ale SRI.
   În acelaşi an, 2001, apare şi Vasilică Militaru la mânăstirea Petru Vodă şi se lipeşte de părintele Justin Pirvu, iar în 2003 se mută cu totul la Petru Vodă.
   În 2005, când SRI-ul era foarte concentrat pe filarea activităţii „legionare“ de la mânăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ), unde deja era instalat Vasilică Militaru, vine şi fostul lui coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă, pe funcţia de şef al SRI Neamţ, unde stă până în septembrie 2012. În timpul acesta, Vasilică Militaru mai făcea pe şoferul pentru mânăstirile din zonă şi trecea des prin oraş, pe lângă sediul SRI. Numai el ştie dacă mai intra la o cafea la colonelul Mîndrilă sau lăsa vreun plic la poartă.
   În 2016 Bogdan Mîndrilă apărea încă în public ca şef SRI al Bacău (unde fusese transferat în 2012) şi dispare de acolo complet din peisaj abia în 2019, când SRI renunţă la organizarea judeţeană, trecând la cea regională, existând probabilitatea să fie în retragere sau să se fi transferat înapoi în Neamţ, unde şi domiciliază.
   Oricum, când în 13 septembrie 2018, când, cu o aproape o lună înainte de referendumul pentru familie, Vasilică Militaru depunea la Curtea de Apel Bacău celebra şi ultramediatizata sa plângere penală împotriva bisericii (BOR, biserica susţinnd referendumul pentru familie), cea mai mare realizare (operaţiune) a vieţii sale, şeful SRI Bacău era fostul său coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă.
   Vasilică Militaru a recunoscut şi că prin asociaţia sa întreţine şi în prezent o relaţie instituţionalizată cu SRI-ul, iar sigla Asociaţiei sale este identică cu octogonul emblemă al SRI-ului.“

   • George Simion a spus: „Asociația Neamul Românesc e un site legionar și un domn Vasilică Militaru care face propagandă legionară. (…)„ Da. El vinde o carte Credința Neamului Românesc – istorie legionară de Vasilică Militaru. Omul scrie cărți legionare.“ (cf. https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/330523882330883)

  • Dacă vrea Vasilică Militaru îţi moare pisica în două zile.
   Căci Vasilică Miliaru e si un Rasputin de Bacău. Mare, mare blestemător „părintele Vasilică“.
   Îţi pune un blestem de nu te vezi, „intri în pământ“, „ferească Dumnezeu să-l mânii pe Părintele Vasilică“.
   Iote ce i-a dat el să spună despre asta bloggerului pretenar Dragoş Vasilescu în articolul „Chiolhan la mănăstirea Petru Vodă“ din 15.06.2018 (an în care, peste 3 luni, Militaru avea să atace cu plângere penală ultra-mediatizată Biserica Ortodoxă Română, ca să submineze Referendumul pentru familie, susţinut de Biserică:
   „Preotul Vasilică Militaru, pe care cei de la Petru Vodă nu-l au la inimă. Atât stareţul Hariton Negrea cât şi Justina Bujor, stareţa Mănăstirii Paltin – Petru Vodă, n-au ochi pentru Militaru….
   Spre deosebire de foarte mulţi chiriaşi vremelnici ai celor două mănăstiri, Militaru e popă însurat, are două licenţe (politehnică şi teologie pastorală), ştie patristică, şi l-a mai pus dracu să scrie cărţi… Şi nu se potoleşte, scrie în continuare. Iar după cum spun oamenii din sat, părintele Vasilică are har, tot ce spune el se îndeplineşte şi… «ferească Dumnezeu să-l mânii pe Părintele Vasilică, doar dacă se uită la tine, cu ochii ăia, intri-n pământ!… Om ca el, mai rar! Dar, îţi mai spun odată, să te ferească Dumnezeu de blestemul părintelui Vasilică…»“.
   Nu-l mâniaţi pe părintele Vasilică, că el nu e preot de la BOR, ci de la o sectă ce are ca „îngeri“ nişte spirite precum Muzicescu şi marele Marcelus-Fetus-Amim https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/.

   • Vasilică Militaru l-a avertizat pe Patriarhul Daniel asupra instigărilor criminale promovate de Sfânta Scriptură ortodoxă. Putin își motivează acțiunile criminale cu binecuvântările Patriarhului Kirill al Rusiei. https://neamulro.wordpress.com/2021/10/29/plangere-penala-impotriva-patriarhului-daniel/

    • Vasilica Militaru are diagnostic, dar nu-l spune. D-astia folosesc serviciile, ca sa nu existe raspundere si sa nu se ajunga la ele niciodata (blocand anchetele din start), cum a zis si purtatorul de cuvant al manastirii Petru Voda, cand a cerut public SRI-ului sa-si ia oamenii de acolo (Vasilica Militaru fiind unul dintre ei): „indivizi neputincioşi, stăpîniţi de patimi şi de multe ori cu boli mintale, pe care apoi i-aţi folosit ca şi cîrtiţe ce v-au furnizat în continuu material informativ”.
     https://www.cotidianul.ro/manastirea-petru-voda-catre-serviciile-secrete-luati-va-slugile-si-lasati-ne-in-pace/

     • Tovarăşi,

      Înţelegeţi că răbdarea noastră a ajuns la un capăt şi că aţi depăşit măsura. Vă rugăm să vi-i luaţi din mănăstirea noastră atît pe monahul Teodot (Marius) Rogojină – pe care, prin faptul că îl ţineţi aici doar pentru că e fratele unui ofiţer SRI (?), îl văduviţi de un tratament psihiatric corespunzător afecţiunilor sale mintale -, cît şi pe prea-nefericitul Gabriel Teodor Gioacăş (“frate” care după patru ani de mănăstire nu cunoaşte Psalmul 50 şi nici alte rugăciuni pe care le ştiu chiar şi cei ce nu au putut să termine 8 clase), un om fără nici o legătură cu viaţa monahală, singurul său motiv de a fi aici fiind provocarea evreilor de pretutindeni, smintirea credincioşilor, politizarea învăţăturilor Părintelui Justin, defăimarea şi negarea ortodoxiei şi sfinţeniei părintelui şi tragerea mănăstirii noastre în scandaluri mediatice. Luaţi-i voi, ca să nu vi-i aducem noi la uşă.

    • Ca să-şi acopere activitatea şi să dea o explicaţie privind apariţia unor informaţii intime de la mânăstire în Rapoartele SRI (devenite publice la un moment dat), chiar Vasilică Militaru l-a compromis în faţa obştii monahale pe Teodot (Marius) Rogojină, spunând celorlalţi că monahul Teodot („anti-sionistul“) e ciudat si are un frate la SRI, dar colonelul Rogojină nu mai lucra de foarte foarte mult timp la SRI, fiind la pensie şi lucrând totodată la o firmă ce vindea softuri. Căsuţa monahului Teodot era în vecinătatea casei lui Vasilică Militaru din preajma mânăstirii Petru Vodă, se şi vizitau, căci Vasilică îi câştigase prietenia, dar Vasilică l-a sacrificat rapid, iar el a mai rămas astfel în preajma mânăstirii Petru Vodă, infiltrând obştea, până la începutul anul 2020, când a ars mânăstirea de maici Paltin din vecinătate, el fiind într-o foarte mare vrăjmăşie cu măicuţele. Monahul Teodot a plecat însă din 2017 de la Petru Vodă, din cauza uneltirilor, şi şi-a făcut o chilie de sihastru în altă parte a Moldovei, dar şi acum spune despre Vasilică Militaru „e nebun, e tare nebun, nebun rău!“.

     • Tovarăşi,

      Înţelegeţi că răbdarea noastră a ajuns la un capăt şi că aţi depăşit măsura. Vă rugăm să vi-i luaţi din mănăstirea noastră atît pe monahul Teodot (Marius) Rogojină – pe care, prin faptul că îl ţineţi aici doar pentru că e fratele unui ofiţer SRI (?), îl văduviţi de un tratament psihiatric corespunzător afecţiunilor sale mintale. http://www.ziaristionline.ro/2014/01/16/scrisoare-deschisa-manastirea-petru-voda-catre-serviciile-secrete-luati-va-slugile-si-lasati-ne-in-pace/

     • Filotheu Bălan – purtătorul de cuvânt al mânăstirii – a spus ce dai tu acum, Vasilică (Filotheu fiind indus în eroare), nu Stareţul Hariton. Eşti din ce în ce mai haotic. Bei, consumi ceva? E viaţa ta în toate astea, nu o mai ţii minte? Stareţul Hariton e scârbit de tine, Vasilică Militaru. Iar pe Filotheu l-ai mânjit cât ai putut şi pentru că i-a spus nevestei tale cum te dai la măicuţele de la mânăstirea Paltin, să te urci pe ele. Tu ai compus articolul securistic, calomniator şi plin de invenţii despre Filotheu apoi („Informaţii din culisele de la Mănăstirea Petru Vodă“), căci şi tu erai vizat de comunicatul dat în numele mânăstirii, articol care l-ai dat prietenului tău Vasilescu şi apoi l-ai introdus diversionist şi pe incorectpolitic.ro, unde te-ai infiltrat drept colaborator:
      https://www.incorectpolitic.com/informatii-din-culisele-de-la-manastirea-petru-voda/

 6. ROMANUL GANDESTE CA IUDA…DACA APRECIEZI UN OM ESTI STATORNIC, CUM STATORNICE POT FI SENTIMENTELE. LA RROMANII NOSTRI DACA PRIETENUL NU L-A AJUTAT O DATA SAU A AVUT ALTA OPTIUNE…GATA, SE LEAPADA DE EL!! CU CAT O SA LATRATI MAI MULT ANTI PUTIN CU ATAT LUMEA VA FI MAI ATENTA SI LA COTERIA CARE SE ASCUNDE IN UMBRA LABORATOARELOR CONSTRUITE DE SUA IN UCRAINA. APROPO, V-ATI INTREBAT O SECUNDA MACAR PE CINE FOLOSEAU DREPT COBAI??? PLANGETI DE MILA POPULATIEI UCRAINIENE? VECINI CU LABORATOARELE SUNT DOAR EI SI NOI….MAINE POIMAINE AUZEAM CA DINTR-O PIATA DE PESTE DIN KIEV SE RASPANDEA CIUMA…SAU DINTR-UN SAT DIN DELTA DUNARII A IZBUCNIT ANTRAXUL…DE CE AMERICANII NU ISI FAC LABORATOARELE IN DESERTURILE LOR? DAR VOI TINETI CU ALA MAI BINE LAUDAT….RUSII O SA CASTIGE 100% LUPTA ASTA SI CAINII RAZBOIULUI SE VOR DOVEDI CA SUNT NISTE MASCARICI CA SI ZELENSKI. PUTIN ESTE CACIULITA UNUI SISTEM MILITAR CRUD SI FARA MILA. ASA CA NU VA ASTEPTATI LA MILA VREODATA, DACA ATI CALCAT PE BEC.

  • Cât poți fi de prost?!?

   Putin ește puțulica unui sistem militar alcătuit din băieței de 18 ani. Au umplut Ucraina de ruine și fier vechi. În maxim 10 ani Ucraina va avea cea mai modernă infrastructură din Europa, iar rușii vor avea rații mai mici la orez decât nord coreenii. :))))))))))))))))))))))))

   • Ardei Cacamitra sau cacamare, ma-te suge baroasele rusilor

    • Te chinui intens să sugi pule de ruși, dar ei crapă înghețați la doar câteva sute de km de sărăcia ta, LABAGIULE!!! :)))))))))))))))

 7. …Modul acesta de percepție a oamenilor și faptelor lor, în termeni emoționali și „simplificați”, specific galeriilor de fotbal: „al nostru” e întotdeauna „cel bun” – bravo! ; „al lor”, e „cel rău” – huooo! (sau chiar pușcăria, ștreangul, glonțul etc.)
  Atâta ne duce capul, și de la asta „ni se trage” cam tot răul ce ni se întâmplă.
  Cine să stea să mai judece cu propriul cap, ce, și de ce se întâmplă, dacă primește totul „de-a gata”, cu „concluzii” cu tot.
  Că „industria manipulării” exploatează din plin „comoditatea creierelor”, e știut de mult.
  Campaniile de „diabolizare” premerg acțiunile politice. Acum, e Putin. Sau, „Putin”. Mai-nainte (păstrând proporțiile) a fost Ceaușescu, atît de bine „fezandat” încât moartea lui (o crimă rușinoasă) a fost transformată într-o „mare victorie”. (Și, pentru tot românul, iluzia că „după”, va trăi în bunăstare și huzur, „până la adânci bătrâneți” etc.)
  În treacăt, tot pe această „schemă” a fost mătrășit și „Dracnia”; iar in vechime, Vlad Țepeș, când a vrut să facă ordine în acest „capăt de lume”…

  • Când omori civili cu tancul, te duci tu și sugi pula câteva mii de ani, cu tot neamul tău de criminali.

   • Da, ucrainienii au facut asta si acolo vor merge…. Davai Davai

    • Analfabetismul funcțional face ravagii printre jurnaliști. :))))))))))

     • Mai incearca. Stim totul. Avem ochi albastri si controlam tot ce misti.

 8. Dupa tonul interventiilor de aici se vede ca propaganda americana, coordonata din Cehia pe tot continentul european, si-a facut datoria. Propaganda americana urmareste sa starneasca ura antiruseasca si sa pregateasca popoarele europene pentru razboi. Cine doreste razboiul in afara de americanii bogati si foarte bogati, conform statisticii prezentate de Fox News? Cetatenii obisnuiti sunt oripilati de senilitatea lui Biden, de cretinismul administratiei Biden si nu inteleg ce cauta tara lor intr-un conflict cu Rusia.Romanii isi inchipuie ca Putin omoara civilii cu tancurile, desi orasele din sudul Ucrainei s-au predat fara a se trage vreun glont. Cei care mai lupta sunt GARZILE NAZISTE si populatia civila inarmata, in mod ireponsabil si cinic. Daca armata ucrainiana ar fi de partea lui Zelensky, de ce ar fi nevoie de civili? Si apropo de tancuri, cum e mai bine? Sa invadezi cu tancuri la sol sau sa bombardezi populatia civila din avion, in sistemul CARPET BOMBING, prin care au murit PESTE UN MILION DE CIVILI IN IRAK? De ce comandantii actiunilor din Irak, Siria, Libia nu sunt JUDECATI PENTRU CRIME IMPOTRIVA UMANITATII?

  • aveti mare dreptate mi/a facut placere sa citesc

  • Propagandistă sovietică, mai spune-le prostovanilor versiuni care le provoacă plăceri. Prostovanii asimilează minciuna ca musca căcații.

 9. felicitari!!!!!!

 10. Otilia, Super bine informata.Pentru ceilalti Comentatori le recomand Interviurile lui George Friedman si Cartile IIstoricului din Elvetia Dr. Daniele Ganser .; Ukraine 2014 Un Putsch Ilegal si Imperium U S A

 11. @iov: „Poimaine auzeam ca dintr-o piata de peste din kiev se raspandea ciuma…sau dintr-un sat din delta dunarii a izbucnit antraxul”
  Deja s-a intamplat probabil cu pesta porcina care venea, poate va amintiti ce spuneau cei de la Min.Agriculturii, de la porcii mistreti din Ucraina, care ar fi traversat in Romania. Daca au fost focare de hepatita si ciuma in jurul oraselor cu lab., de ce n-ar fi scapat si pesta? Dar functionarii care intrau in curti si executau saracele animale? Despagubesc americanii pe cineva?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998