CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Adevarul”, vandut pe zero lei, zero bani

0 comentarii / 1367 vizualizări / 12 septembrie 2012

Mega afacerea anului în media, cum a fost prezentată vînzarea trustului ”Adevărul Holding” de către magnatul Dinu Patriciu e învăluită de unele mistere, între care și controversata licitație pentru titlurile publicistice din companie care ba se ține, ba nu se mai ține. Nici prețul nu a fost dat publicității, însă, potrivit unor surse din piața media, noul proprietar, Cristian Burci, nu va plăti niciun leu pentru preluarea holdingului.
Tranzacția s-a făcut în schimbul preluării de către acesta din urmă a tuturor datoriilor trustului, care se ridică la peste 30 de milioane de euro, către diverși furnizori, inclusiv firma de publicitate a fostului proprietar, agenția Odyssey.
Prima tranșă care va fi livrată de Burci, după semnarea tuturor actelor, se ridică la cca.700.000 de euro și va fi destinată plății salariilor restante către angajați, unii neplătiți din luna iunie. O altă informație care se vehiculează este aceea că Burci nu este interesat de toate titlurile trustului, astfel că intenționează să înstrăineze cea mai mare parte a acestora, în frunte cu fantomatica televiziune, de care ar fi interesat afaceristul clujean Arpad Paszkany. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998