CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Adrian Nastase: ”Basescu vrea sa transforme Romania in Traiania”

0 comentarii / 1320 vizualizări / 10 iunie 2011

Prin o nouă regionalizare a țării și prin forțarea instaurării unui Parlament unicameral, președintele Băsescu vrea să transforme România în ”Traiania”, un stat în care toți să stea drepți în fața sa, afirmă ex-premierul Adrian Năstase, pe blog.

”Băsescu este președintele câtorva români”
”In goana sa dupa putere, Basescu a ajuns sa se contrazica. Spre exemplu, vrea regionalizare dar si Parlament unicameral, ceea ce este un non-sens. Un non sens pentru un stat normal, nu insa si pentru ceea ce doreste presedintele catorva romani: respectiv, un stat cu institutii si cetateni nu dupa chipul si asemanarea sa, ci care sa stea drepti la comanda sa. Putem sa ii spunem Traiania. Ma uitam ieri la imaginile de la sedinta de Guvern cum Boc se intreba, ca un purtator de cuvant, daca este cazul sa intervina. Traiania ar fi tara celor care trebuie sa accepte, fara sa stie de ce, ca drepturile castigate pot fi oricand pierdute, ca institutiile nu sunt ale societatii, ci ale conducatorilor (un fel de firme private – de paza, chiar banci cand este nevoie).

”Românii să își facă buletin de Murfatlar și să poarte tricouri marinărești”
Traiania poate deveni, de ce nu, o tara in care in toata lumea sa isi faca buletin de Murfatlar si sa poarte tricouri marinaresti, caci oricum revine aceasta moda. Parlamentul poate fi inlocuit cu un fax, prin care presedintele sa trimita legi de la Cotroceni si, eventual, cate un proiect de Constitutie pe luna, caci pana la urma cat de complicata este o astfel de revizuire? Ce vreau sa spun cu aceasta postare este ca o tara nu inseamna acealasi lucru cu o garsoniera proprietate personala. Nu o renovezi cum vrei tu, nu o pictezi in dungi pentru ca nu deranjeaza pe nimeni, nu iti pui patul in baie pentru ca pe ceilalti nu-i afecteaza. O tara nu este, cu atat mai putin, un costum sau o cravata pe care sa le schimbi in functie de inspiratia sau interesele de moment”, scrie Adrian Năstase. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998