CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Adrian Nastase: ”BNR face jocurile perfide ale PDL!”

0 comentarii / 1497 vizualizări / 6 octombrie 2011

BNR a ajuns ”un poligon de teste politice pentru PDL” în condițiile în care un director ca Eugen Rădulescu își permite să își dea cu părerea, de la înălțimea funcției sale, că toate pensiile trebuie tăiate și că 30% dintre bugetari ar trebui disponibilizați, afirmă fostul premier, pesedistul Adrian Năstase, pe blog.

”Eugen Rădulescu să își dea demisia”
La fel ca multi alti telespectatori, am ascultat cu surprindere cum un director din BNR s-a apucat sa anunte ca toate pensiile trebuie impozitate, ca deficitul de la pensii ar acoperi sute de kilometri de autostrada si ca trebuie dati afara 30% din angajatii de la stat. Si, mai mult, am vazut cum, in fata reactiei de revolta a majoritatii analistilor – o reactie similara cu o cadere la bursa, BNR s-a repliat cu o scuza jenanta: si anume, ca Eugen Radulescu a vorbit in nume personal! In nume personal, pot accepta, dar inteleg ca ramane in functia sa de director la BNR. Si, din aceasta functie, va continua, banuiesc, sa dea tot felul de alte mesaje “in nume personal”.

BNR și testele politice
BNR a ajuns poligon de teste politice! Este zona din care se lanseaza, vad, tot mai multe scenarii, pentru a se numara cati fraieri cad in plasa. Si, imediat, daca exista o reactie de bun-simt, ei se repliaza rapid, si se anunta ca ei sunt mici si nu stiu ce spun. Este regretabil ca o institutie de importanta Bancii Nationale a ajuns sa faca teste pentru guvernul Boc, incercand in locul acestuia marea cu batul (…) Asemenea declaratii produc efecte, pot genera haos si neincredere in sistemul bancar, ceea ce ar avea efecte nebanuite asupra intregii economii. Cand lucrurile se petrec in oglinda, iar cei de la BNR se apuca sa lanseze speculatii politice sau de guvernare (pentru ca exact asta inseamna anuntul ca trebuie dati afara zeci de mii de bugetari sau ca pensionarilor saraci trebuie sa le luam banii pentru a-i aloca unor eficienti ministri care nu fac kilometri de autostrada pentru ca nu-i lasa batranii), consecintele nu exista, nu-i asa? (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998