CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Adrian Nastase – ipoteza stupefianta in scandalul Rosia Montana

0 comentarii / 1951 vizualizări / 18 septembrie 2013

Fostul premier Adrian Năstase aruncă azi pe piață, prin intermediul unui text publicat pe blogul propriu, un scenariu halucinant vizavi de scandalul în derulare de la Roșia Montana, și care ar putea schimba complet perspectiva asupra respectivei exploatări miniere. Dar și asupra viitorului României.

Concret, Năstase sugerează, printr-o frază scurtă, dar cu potențial uriaș, că mișcările de protest din întreaga țară față de exploatarea aurului de la Roșia Montană sunt orchestrate de miliardari străini (Soros?? n.n.) care vor să blocheze începerea extracției pînă la momentul cînd anumite ”reajustări” geopolitice ale hărții României ar face ca munții în cauză să treacă în custodia altui stat. Cum Roșia Montană se află în județul Alba, în inima Ardealului, e mai mult ca sigur că referirea e la Ungaria și la disputele interminabile privind suveranitatea asupra Transilvaniei.

”In ultimii ani, in Romania, discutiile publice s-au concentrat aproape exclusiv pe tema resurselor minerale – cum le pastram, cine ni le fura etc(…)
Noi insa, in timp ce discutam despre aurul de la Rosia Montana – se pare ca anumiti miliardari nu doresc sa fie exploatat pana cand muntii respectivi nu-si vor schimba suveranitatea – pierdem, in continuare, o resursa incomensurabila, neregenerabila, resursa umana” scrie fostul lider pesedist. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998