CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Adrian Nastase: “Romania are cele mai mici cheltuieli sociale din Europe”

0 comentarii / 1395 vizualizări / 16 septembrie 2010

Mesajul presedintelui Basescu si al premierului Boc pentru bugetari si pensionari este “Sa nu te intinzi mai mult decat ti-e plapuma”, desi, nivelul cheltuielilor sociale din PIB, in Romania, este cel mai mic din Europa, sustine fostul prim-ministru pesedist, Adrian Nastase, pe blog-ul propriu.

“Nu e corect sa spunem ca pensile sunt mult prea mari”
“Avem cateva date de care trebuie sa tinem cont. Avem un buget foarte mic (si in scadere), si un nivel de cheltuieli publice mai mare decat cel al veniturilor. Fata de aceasta situatie, rezumata simplist, propunerea lui Basescu si a lui Boc e si ea simplista: plapuma e mica, taiem picioarele prea lungi! Care sunt picioarele prea lungi? In cazul nostru, e vorba de pensionari, de bugetari, de salariati, de cheltuielile sociale. Abordarea e insa, spuneam, simplista. De ce? Pentru ca nivelul cheltuielilor sociale din PIB este cel mai mic din Europa in tara noastra. Pentru ca nu e corect sa continuam sa spunem ca pensiile sunt prea multe si prea mari, deci trebuie fie impozitate, fie taiate, fie ambele”, explica Adrian Nastase.

“Solutia bazei de impozitare”
De altfel, el le ofera guvernantilor o serie de solutii pe care le considera viabile. “Sa nu te intinzi mai mult decat ti-e plapuma” este mesajul fatidic si resemnat transmis de la Cotroceni si de la Palatul Victoria. Nici prin cap nu le trece portocaliilor ca ar fi mai util sa incerce sa mareasca plapuma. Solutia nu e “omorarea” pensionarilor, ci cresterea bazei de impozitare si relaxarea impozitarii muncii pentru a stimula crearea de locuri de munca. Cu mai multe locuri de munca si cu mai multe sume intrate la buget din zona celor ocupati, vom putea echilibra si bugetul de pensii”, scrie Nastase. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998