CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Adrian Nastase si enigma unui tablou

2 comentarii / 1810 vizualizări / 26 septembrie 2010

Fostul premier pesedist, Adrian Nastase, mediteaza uneori la destinul artistilor despre care nu stie aproape nimic. Pe blog-ul personal, social-democratul dezvolta enigma unui tablou pe care il tine in biroul propriu.

“In urma cu ceva timp, am gasit la Paris, la un negustor de arta, un tablou uitat intr-un colt de magazin. O pictura frumoasa (fara rama) : un buchet de flori in culori vii . Nu trezea prea multa atentie. Curios de felul meu, l-am intors sa vad panza si sasiul. Am fost surprins sa gasesc o mentiune :” Bercovici Erco Moise, peintre roumain, ne a Iassy, disparu en 1942. A expose au Salon d’automne etc”. L-am cumparat (foarte ieftin) si de atunci il tin in birou la mine. Ma gandesc si imi imaginez adeseori destinul acelui om despre care nu stiu aproape nimic”, scrie Nastase.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Je connais depuis longtemps la famille du peintre roumain Moise Bercovoci et suis prête à vous en parler si votre recherche à son sujet vous intéresse toujours. J’ajoute que votre sensibilité à sa peinture et à son destin m’a beaucoup touchée. Bien à vous.
    Nicole Lavoix

  2. Veuillez excuser ma faute de frappe: je parle bien du peintre roumain Moise Bercovici (1904-1944)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998