CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Adrian Severin, declarații-șoc: ”Sunt victima unor cercuri de interese financiare transnaționale”

0 comentarii / 1409 vizualizări / 23 iunie 2011

Europarlamentarul Adrian Severin a acordat azi, puțin înaintea ridicării imunității sale în PE, un interviu exploziv postului Radio București, în care s-a declarat victima unei înscenări de tip Strauss Kahn și a atras atenția că, în ultima vreme, cazurile de mari oameni politici la nivel internațional care sunt compromiși prin manevre oculte s-au înmulțit. El a spus, totodată, că toată campania contra lui a fost finanțată de cercuri de interese financiare internaționale.

Pesedistul a reafirmat că ancheta jurnalistică de la care a pornit scandalul a fost o făcătură: ”Toți cei care au pus tot felul de concluzii la televiziuni, toți cei care au rulat obsesiv un film contrafãcut – toți aceștia au vorbit fãrã niciun fel de cercetare, ceea ce este condamnabil din absolut toate punctele de vedere”.

Întrebat dacă se consideră o victimă, Severin a declarat fără echivoc: ”Categoric(…) Este vorba despre o nevinovãție care se poate demonstra fãrã îndoialã din primul minut, iar întreaga aceastã înscenare are în spatele ei o serie întreagã de interese politice. Uitați-vã ce se mai întâmplã prin lume. În ceea ce mã privește lucrurile sunt clare și cei care trebuie sã le cunoascã le cunosc. Este vorba despre o serie întreagã de inițiative politice pe care eu le-am luat și care au deranjat. Din acest motiv – și au deranjat rãu, au deranjat inclusiv cercuri de interese financiare transnaționale care probabil au și finanțat întreaga campanie”.

Ce anume s-a urmărit prin această lovitură?

Potrivit lui Severin, ”Toate pozițiile de influențã pe care eu le-am deținut, funcții, misiuni, rapoarte, toate au fost transferate unor persoane care nu sunt din România. Toate au fost pierdute, și persoanele care și-au dorit aceste funcții și aceste misiuni și aceste pârghii de multã vreme au profitat de aceastã situație pentru a lua ceva care putea sã permitã României sã se afirme. De aceea bucuria multora din țarã pentru ceea ce mie mi se întâmplã mi se pare absurdã. România pierde, și nu din cauza blazonului, ci pierde din cauza unor manevre care sunt politice, concrete și, pânã la urmã, împotriva intereselor noastre naționale”.

Întrebat dacă vede similitudini cu situația lui Strauss Kahn, Severin a continuat cu declarații încă și mai spectaculoase: ”Trebuie sã spun cã dacã ne uitãm cu ochii deschiși la ce se întâmplã în jurul nostru în lume, vedem foarte clar cã asemenea procedee se folosesc și cã acestor procedee nefericite le cad victimã oameni politici dintre cei mai improtanți și dintre cei mai utili societãților lor naționale sau comunitãții internaționale. Uitați-vã cã, nu mai devreme, nu mai târziu decât azi de dimineațã, se anunțã cã succesoarea cu cele mai mari șanse a domnului Dominique Strauss Khan, Christine Lagarde, este implicatã într-un scandal pentru abuz de putere sau ceva de genul acesta. Exact acum când este candidatã la funcția de șef al FMI-ului s-a descoperit cã a comis nu știu ce abuz de putere. Lucrurile acestea sunt prea cusute cu ațã albã și trebuie sã fim lucizi, pentru cã altfel vom pierde foarte mult”.

”Sunt puțini care au fãcut cât am fãcut eu pentru România și pentru Europa și nimeni nu va putea sã șteargã acest lucru” a declarat, în final, apoteotic, pesedistul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998