CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Adriana Saftoiu in razboi cu UDMR: ”Au blocat legea semnelor pentru copiii surzi”

1 comentariu / 2422 vizualizări / 11 februarie 2020

Adriana Săftoiu îi acuză, pe pagina sa de Facebook, pe liderii UDMR, că se opun recunoaşterii Limbii Semnelor Române ca limbă maternă pentru persoanele surde sau cu deficienţe de auz.

Conform sursei citate, deşi era doar un pas de a promova azi legea în Camera Deputaţilor, UDMR a cerut retrimiterea acesteia la comisia de specialitate (Drepturile Omului), pe motiv că legea ar avea anumite probleme.
Limba Semnelor Române este o limbă de sine stătătoare, cu propriile reguli de gramatică, topică, sintaxă, mai scrie sursa menţionată.

„E o nedreptate revoltătoare pentru aceşti oameni. Si nedreptatea aceasta durează de ani de zile, în condiţiile în care 48 de ţări au recunoscut de zeci de ani limba semnelor ca limbă maternă pentru persoanele surde din acele ţări. Inclusiv Ungaria. (…) Cum rămâne cu elevii surzi care învaţă în LSR, dar li se cere să susţină examenele în limba română la fel ca unor copii auzitori, nu mai e treaba UDMR. Mi se pare normal ca elevii maghiari să dea examenele în limba lor maternă şi să susţină un examen la limba română la un nivel diferit de un elev care are româna ca limbă maternă. Dar un elev surd nu are acest drept din perspectiva UDMR”, scrie Săftoiu, conform Mediafax.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. In cazul acesta, Ungurii din UDMR, sunt cu adevarat Nemernici.
    Da-le Doamne, minte..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998