CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Afacerea ”irlandezul beat”: tinta-piept Pahontu?

20 comentarii / 31295 vizualizări / 28 decembrie 2021

Scandalul așa-zisului irlandez beat care a slalomat printre trei instituții de forță și a penetrat cea mai mare cetate a lumii, Casa Poporului, deja ne jignește inteligență prin fanteziile lansate în spațiul public. Adevărata întrebare nu e cît de beat era un ins care a confundat cea mai voluminoasă clădire de pe Terra cu o casă dărăpănată ridicată la rang de hotel. Ci dacă nu cumva asistăm la un Black Cube 2, în care ținta să fie un cap mare de tot. Posibil chiar al celui despre care Dragnea spune că e noul cap al statului paralel după ieșirea lui Coldea din peisaj, l-am numit pe generalul Pahonțu.

Un tînăr irlandez de 27 de ani vine pe 26 decembrie în România și se îmbată atît de tare încît nimerește în Casa Poporului fără a fi interceptat de jandarmerie, Direcția Afaceri Interne a Parlamentului și de sepepiști. Sare un gard uriaș, merge vreo sută de metri nestingherit, ajunge la zidul clădirii, sparge un geam, escaladează un balcon aflat la 3-4 metri înălțime și parcurge aproape toată latura dinspre Izvor a Casei Poporului, nederanjat de nimeni. Traseul lui se încheie la etajul trei, la camera de arme și muniții a SPP, una dintre cele mai ferecate încăperi din cele 1200 ale edificiului, acolo unde ar fi apărut pe camerele de luat vederi. O cameră despre care nu știu nici măcar parlamentarii.
E reținut, dar nu știm de cine: SPP, DAI, jandarmi, pentru că purtătoarea de cuvînt a Poliției nu vrea să spună. Pe motiv că ancheta e încă în derulare.

E dus la Poliție, dar aflăm de la TV că nu i se recoltează probe biologice, pentru că era prea beat pentru asta(?!!). Nu i se dă numele, dar se știe că a băut whisky cu bere.
În arest, spune că a confundat Palatul Parlamentului cu hotelul său.
Și că nu își amintește mare lucru.
Procurorii, generoși, nu cer nicio măsură împotriva lui. Nu arest, nu control judiciar.
Soțul Șoșoacăi a luat 60 de zile de control judiciar pentru că ar fi mușcat o ziaristă.
Irlandezul care a intrat prin efracție în sediul democrației românești scapă lejer și poate pleca oricînd acasă.
Primul hohot de rîs.
La prînz, presa relatează că omul e foarte bogat și are multe afaceri în România. Pe înserat aflăm că e doar asociat într-o firmă de taximetrie și nu în România. Și că ar fi fost nu doar beat, ci și drogat cu cocaină. Se află și numele lui, Coomins Richard Thomas, dar care nu oferă prea multe indicii. Pro TV ne informeză că irlandezul se poate întoarce la el acasă, în Marea Britanie(?) și că parlamentul l-ar putea obliga să plătească fereastra spartă.

Și acum să o luăm metodic, cu precizarea din capul locului că va trebui să folosim informațiile difuzate în spațiul public pînă la această oră. În mod normal, o analiză ar trebui făcută după ce lucrurile se mai așază. Doar că în România, din păcate, asemenea lucruri se ”așază”, de regulă, prin secretizare. Mucles. Batistă pe țambal. Case closed.

Ideea că un individ străin, beat și drogat, face mat trei instituții de forță ale statului, cum spuneam, ne jignește inteligența.

Să începem cu confuzia între hotel și Casa Poporului. Din informațiile difuzate de Antena 3, irlandezul s-a cazat la Friends Hostel. Hostel, nu hotel. Adică o casă de pe care cade tencuiala, aproape de Gara de Nord, cu camere la comun, baie și bucătărie idem, și cu prețuri de cca.8 dolari pe noapte.
”Bețivul” a confundat cea mai mare clădire a lumii cu o biată casă veche(foto).


Mergea întins pe mega-culoarele Casei Poporului bîjbîind, probabil, după camera lui de la hostel.
Al doilea hohot de rîs.

Dincolo de rîs, situația e de o gravitate imensă. Voci din spațiul public vorbesc de o faptă minoră.
Nu e cîtuși de puțin minoră.
Dacă un ”bețiv” a intrat noaptea în sediul Parlamentului României și al altor insituții grele ale statului, ajungînd departe în interior, încă mai lesne ar putea intra și un terorist bine antrenat, ori mai mulți și să planteze bombe, cum s-a întîmplat în 1920, în Senatul României.
Ori să planteze droguri, să zicem, în biroul președintelui Senatului. Ori să fure droguri de acolo. Sau documente secrete.

Jandarmeria asigură paza curții parlamentului și supraveghează punctele de acces. În interior, paza e asigurată de Direcția Afaceri Interne, în componența căreia intră Serviciul pază bunuri şi acces; Biroul echipamente de supraveghere şi control ori Compartimentul situaţii de urgenţă şi evidenţă militară.
Serviciul pază bunuri şi acces răspunde, între altele, de paza bunurilor şi valorilor din Palatul Parlamentului și asigură cooperarea cu structurile specializate ale SPP, ale MAI şi ale Senatului, precum şi cu alte instituţii cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, în vederea asigurării ordinii şi siguranţei la Palatul Parlamentului; răspunde de exploatarea Sistemului Integrat de Securitate al Palatului Parlamentului.

DAI este în subordinea directă a Secretarului General al Camerei Deputaților.

După cum se vede, în paza Casei Poporului sunt implicate SPP, Jandarmeria și structurile de securitate ale Parlamentului, adică DAI.

Toate trei ar fi clacat în fața unui chefliu.
România, zice-se, e furnizor de securitate pentru NATO și pentru statele din regiune.
Al treilea hohot de rîs.

În SUA, niște intruși au intrat într-o noapte într-un hotel privat și au pus microfoane pentru supravegherea unor politicieni. S-a lăsat cu demisia președintelui țării. Și atunci s-au aruncat pe piață, la disperare, informații false menite să salveze situația, ne amintim doar femeia de serviciu acuzată că a șters o înregistrare periculoasă manevrînd mopul. Intoxicările nu au ajutat, iar Nixon a trebuit să plece.

Directorul STS, generalul Ionel Vasilca, a demisionat după scandalul de la Caracal, cînd serviciul 112 nu și-a făcut datoria, pentru că nu a vrut să afecteze prestigiul instituției. Generalul Florian Coldea e plecat din SRI pentru o vacanță de lux neacoperită.

Scandalul irlandezului beat ar trebui să conducă obligatoriu la demisiile urgente ale responsabililor cu toate cele trei instituții depășite ieri noapte. Șefii DAI, secretarii generali ai Camerelor, șefii Jandarmeriei.
Dar, mai ales, a șefului etern al SPP, generalul Lucian Pahonțu, ținta cea mai prețioasă pentru mulți.

Operațiunea ”irlandezul” poate fi unul dintre acele exerciții tactice pentru pregătirea propriilor oameni făcute de serviciile secrete ale tuturor țărilor pe teritoriul altor state, cu acordul acestora. România e, și ea, de ani de zile, parte a unor asemenea acorduri, prin care permite operațiuni-test pe teritoriul său (s-a vorbit neoficial chiar de MI6, confrații lui James Bond). Doar că respectivele exerciții au anumite limitări tocmai pentru a nu provoca deranj prea mare în societate și de regulă ocolesc capitala.

La fel de bine, însă, am putea asista la un episod de tip Black Cube, în care cineva din interiorul României se folosește de parteneri străini în numele anumitor scopuri ”grele”.
Miza Black Cube a fost Kovesi.
Miza scandalului ”bețivul” ar putea fi noul șef al statului-paralel, cum l-a etichetat Dragnea pe Pahonțu. Un personaj care a ajuns prea puternic pentru a nu începe să deranjeze chiar în interiorul sistemului.
Poate nu întîmplător traseul irlandezului s-a oprit la cea mai complicată cameră din Casa Poporului, cea a armelor și muniției SPP.
Acolo unde plasarea unei bombe ar fi putut produce o deflagrație majoră în sediul democrației românești.
A fost văzut acolo irlandezul pe camerele de luat vederi?
Ori s-a lăsat văzut intenționat, la capătul unei misiuni de compromitere îndeplinite strălucite? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

20 Comentarii

 1. Ar trebui întrunire de urgență a CSAT, Guvern etc. pentru aprobarea unei suplimentări a bugetului acestor Servicii, care, după cum bine se vede, trebuie să facă față unor provocări incredibil de complexe.
  (personal, îmi amintește de Twain – „Furtul Elefantului Alb”)
  Deasemenea, dat fiind stresul tot mai ridicat la care sunt supuse serviciile implicate, musai să li se dubleze salariile, sporurile, pensiile ș.a.m.d.
  (Al patrulea hohot de râs …)

  • Au dat cu s’preyuri cu furci cu topoare cu pistoale cu sabii ,ne au omorat..Au furat drogurile beizadelelor (al cincilea hohot de ras..)Ciuca sa ti ceri scuze Irlandei ca e nasol momentul.

 2. Rusine

 3. Sa demisionezze verner fiindca el e seful tuturor celor responsabili.
  Apoi palatul sa fie incredintat spre paza si protectie unor militii populare, constituite pe baza de voluntariat si selectie pe baza unor reguli, parametri si verificari draconice.
  Verificarile sa fie facute din cei mai buni si loiali lucratori din structurile informative ale Tarii, inclusiv Politie.
  Toate aceste masuri sa faca obiectul unei ordonante de urgenta sau, dupa caz, lege adoptata in regim de urgenta !!!
  Pina atunci, paza sa o faca chegeul d’affaires al S.U.A. !!!

 4. O sa gasiti acolo „Directorul STS, generalul Ionel Vasilca, a demisionat după scandalul de la Caracal, cînd serviciul 112 nu și-a făcut datoria, pentru că nu a vrut să afecteze prestigiul instituției”

  Asa sa fie? Nu avem cunostinta sa fi fost pedepsit cineva de la 112 pentru cazul Caracal. Cu alte cuvinte, Vasilca nu avea de ce sa plece decat daca trebuia in vreun fel.
  Ne intrebam, plecarea lui Vasilca de la STS poate avea ca motiv o rocadă cu Balan care sa gâdile dorinta lui Iohannis de a-si promova sibianul? Asta pentru ca imediat dupa alegeri Vasilca s-a intors ca prim-adjunct. Sa fi reparat intre timp onoarea de fată mare a STS? Cum să o fi facut atat timp cat nu a existat nicio acuzatie pentru STS? De regula, capitanul paraseste ultimul vasul iar daca acesta nu este afectat, e un non-sens sa il paraseasca…
  Sau a nu afecta prestigiul inseamna sa te dai la o parte pentru cateva luni dupa care sa revii ?
  Iar datul temporar la o parte sa faca de fapt trimitere la Licitația STS pentru modernizarea sistemului 112, fiind necesare 2 raspunsuri la reclamatiile asocierii Omnilogic (una de la CNSC si una de la DNA), care sa-i permita reintoarcerea lui Vasilca ?
  Nu am afirmat, doar ne-am intrebat.
  Si nici nu am zis ca e cusuta cu ata alba…

 5. Bineanteles ca era planificat un meeting cu cineva dinauntru Dar a fost prins in fapt de un politist posibil neansemnat Dar care nu a acceptat nici un compromis si a dejucat planul facut la nivel inalt,, sii a scapat basma curata ajutat tot de complicele cu care avea intalnirea acolo la casa poporului,, trist ca acesti spioni si complicii lor sunt lasati sa distruga frumoasa Romaniema intreb pana cand?

 6. Daca cineva vrea, nu-l poate demite pe Pahontu decat cu o astfel de sceneta? Cum colonia, ca de aia e colonie, nu exceleaza in nici un domeniu, are cineva pretentii de la servicii, de orice natura ar fi ele?

 7. Ce pretentii sa avem de la servicii, cand Hellvig a fost cirac al lui Soros, Iohannis pupa poala la Angela Merkel ca sa ii primeasca peschesul si se bucura ca prostu de o margica, atunci cand Trump i-a dat sapca sa plimbe crosa de golf fericit. Predoiu se gudura pe langa politicieni pentru o chiftea in vreme ce frate-su a fost implicat in reteaua de prostitutie Shangai, Virgil Ardelean a anexat DIPI la lumea interlopa si invers si ii cocoata pe grumajii tarii pe uratenia de nepot al sau, discipol al lui Bivolaru. Si sa nu uitam de raposatul Dan Gheorghe care trecea de la a fi in slujba patriei, la a fi in slujba lui Sorin Ovidiu Vantu, apoi impreuna cu Monica Macovei a dat-o pe contrabanda asigurand paza aeroport Otopeni, dupa care a murit acolo unde a slujit si si-a lasat fiul sa asigure parghiile in DNA intre cei cu bani si cei legati pentru bani. Stat mafiot cu capete asemenea…si lista poate continua…
  Hat

 8. Inclin să dau credit autorului articolului…
  Așa se poate întâmpla când tii prea mult timp intr- o funcție același om…
  Abuzează de funcție…
  In SUA fiecare nou președinte își nu aduce garnitura proprie pt cele mai importante funcții . La noi e ca in Orientul corupt….Așa tara mai rar bobocule….

 9. Bate saua sa priceapa Iapa zice un proverb..

  In urma cu vreo 2 saptamini , Diana Sosoaca reclama faptul ca cineva i-a furat laptopu si tableta din Birou. Birou aflat in incinta Parlamentului

  Cum indepartezi indoiala rezonabila ca sekurijdii au comis minaria ??

  Cu o poveste aproape de capa si spada cu unu rupt in gura de beat si drogat ce era care a intrat in cladirea Parlamentului , nu l-a deranjat nimeni si a ajuns la „sala armelor”…

  Magnific, nu alta.

  LOGICA E ASTA :

  Daca unu din strainatate care a reusit sa penetreze „sediul profesional” al unei institutii , recte Parlamentu Ro a ajuns in cel mai sensibil loc adica acolo unde ereau tinute pushcoacele si prafu de pushca , inseamna ca NU trebe sa fii expert ( a SE CITI SEKURIZD ) ca sa spargi biroul unui parlamentar *DIANA SOSOACA * CA SA-I FURI CHESTIILE ELECTRONICE CU CARE ERA DOTATA.

  QED
  sau mai pe sleau,
  Nu trebuie sa fii de la servicii ca sa fii hot. Oricine ar putea fi..

 10. […] Citeste integral pe InPolitics […]

 11. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

 12. Constatare. In acest articol se face trimitere si la teroristul Sossoca cel care a avut cuyurajul sa atace jurnalistii dela RAI 1 pentru ca alaturi de el se afla si Ninel Peia, seful partidului generalilor stalisnti, multi dintre ei crimianli in dec.1989 si aceasta pentru a-l transforma in victima pe puscariabilul Pahpontu? Nu cumva partidul gemneralilor au nevoie d earme ,iar la Parlament sunt ceea c ele trebuie lor? Irlandezul fara nume a fos doar mbatat, drogat pentru a le folosi drept pavaza?

 13. de ce un irlandez??????cu cat/ cu ce a fost „compromis”

 14. Eu stau și mă intreb: de ce tocmai acum? Și: care-i miza adevărată? Asta fără hohote de râs ci cu un plâns amarnic!

 15. Ideea principala este ca nicio institutie a statului nu-si mai face treaba. Vorba lu’ ala: Romania este un stat esuat!

 16. Paza de pomina, se intră că prin brânză, daca ar fi fost un terorist super antrenat putea provoca o mare nenorocire, mare atenție! Cred totuși că a existat o hiba in ceea ce privește funcționarea camerelor, daca nu! care cum-va ar fi fost ajutat din interiorul dispozitivului!?!? Stop cadru !

 17. Ce pretenții ai dacă au ajuns,SPP, să dea aparate psihotronice de atac și inofrmatorilor, chair am fost mirat că un aparat așa de periculos a ajuns pe mâna unui analfabey care aia poate scrie. Atunci spionarea celor care îi protejează să ne mai mire? sau omorârea unui om de facaeri prahovean acum câțiva ani? folosirea unei instituții în folos personal. Cineva spunea că președintele îi este îndatorat pentru că a făcut demonstrațiile din București care au dus la răsturnaarea regimului de atunci și venirea la putere a PNLului. Atunci s-au folosit de toate înclusiv inofrmatorii, ltiu cum făcea propagandă în familie tipul. Deci concluzia este bine atinsă dar cui folosește? poate mai vorbim domnule să vă spun și mai multe.

 18. Imposibil, a omorât un prahovean la o vânătoare( știre din ziare) și a scăpat bine mersi, SPpul se ocupă sau se ocupa de Țigarete, cine mai știe cîte, cineva spunea că ar fi sute, să nu uităm avocata brașoveancă asasinată de soț și implicarea unui SPPist după sejurul de la Dubai, astea sunt din ziare dar mai sunt și altele care nici voi nu le știtți, aparate Psi fate și la informatoii lor, implicraea la demontsrațiile din bucrești care au dus la răsturnarea guvernului PSDist, asta cu implicarea lor, puternică și implicit a tuturor a=oamenilor lor, asta o știu pentru că au băgat un informator chiar în familia mea, să mă urmărească, dacă vreți să știți mai multe vorbim, asta dacă v-a ajunge mesajul la dv, zi bună, aștept otutși un răspuns.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998