CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Afirmație explozivă și posibilele ei dedesubturi: În 2009 am cîștigat alegerile, dar au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul

28 comentarii / 11651 vizualizări / 1 septembrie 2022

Numărul 2 în NATO, Mircea Geoană, a făcut în această seară o afirmație de-a dreptul explozivă, la Digi24 TV, conform căreia el a cîștigat alegerile prezidențiale din 2009, acestea fiind ulterior deturnate de ”lideri și instituții” iar ”consecințele acelui pact cu diavolul le vedem și acum”. Geoană a mai vorbit, fără a detalia, despre existența unei discuții ca PSD să cîștige alegerile din 2024. Vom explica mai jos de ce afirmațiile lui Geoană ar putea avea un substrat mult mai spectaculos decît ar părea la prima vedere.

”Dacă ar fi să vorbesc puțin de 2024, din experiența mea mai veche, este că e o discuție că PSD-ul ar trebui să câștige.

E legitim, firesc, e un partid mare, important. Am avut și eu rolul meu și contribuția mea în acest partid. Să câștige după 20 de ani alegerile prezidențiale.

Aș reaminti faptul că în 2009 noi am câștigat alegerile prezidențiale și care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul, pe care lideri și instituții l-au făcut în acel moment și consecințele acelui pact cu diavolul le vedem și acum” a spus Mircea Geoană.

Imediat după alegerile din 2009, cîștigate de Geoană seara, la exit-polluri, și pierdută a doua zi la numărare, candidatul PSD și întreg partidul au contestat vehement rezultatul și au invocat fraude grosolane.

„Mulţi români erau fericiţi în urmă cu două zile pentru că pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani stânga şi dreapta românească găsiseră un acord de colaborare, aveam o majoritate clară, un prim-ministru desemnat şi un program de guvernare pentru a scote ţara din criză şi în numai câteva ore o maşină infernală de cumpărare şi de fraudare a votului a schimbat voinţa suverană a poporului român”, a spus Geoană, la 48 de ore după vot.

„Democraţia românească se află într-un moment de răscruce, fie acceptăm să mergem în continuare cum am mers până acum, fie acceptăm că putem să asistăm la cumpărarea a sute de mii de voturi pe bani, fie putem să acceptăm că România merită o democraţie de tip occidental”, a completat el.

Reprezentantul PSD în BEC a depus atunci la Curtea Constituţională o contestaţie prin care cerea invalidarea alegerilor pe trei motive, şi anume numărul de voturi nule – în jur de 140.000, în timp ce diferenţa de voturi dintre cei doi candidaţi era de 70.000 -, compararea proceselor-verbale şi compararea CNP-urilor, unde apăruseră probleme mai ales în diaspora.
STS a trebuit să dea explicații în fața acuzațiilor potrivit cărora ar fi permis PDL să aibă acces la infrastructura sa şi să poată astfel număra mai repede voturile din turul doi al alegerilor prezidenţiale, BEC a decis renumărarea unor voturi în urma unei decizii a CCR șamd.

Dar nu s-a întîmplat nimic și președinte a rămas Băsescu.
Nici Geoană, nici PSD nu au furnizat dovezi de netăgăduit ale fraudării, cum ar fi fost de așteptat.

Au trecut de atunci 12 ani, Băsescu și-a epuizat mandatele, actualul președinte e deja la jumătatea celui de al doilea, se așternuse demult liniștea peste frauda presupusă din 2009, pe principiul natural al mortului care de la groapă nu se mai întoarce.

Iată că exact în momentul în care în România începe agitația tradițională în perspectiva viitoarelor alegeri, iar numele lui Geoană e vehiculat tot mai solid drept viitor candidat, fostul lider al PSD, aflat prezent într-o foarte înaltă poziție internațională, ia hîrlețul și felinarul și dezgroapă cadavrul alegerilor din 2009.

Și încă într-un mod foarte tăios, invocînd o conjurație între instituții și lideri, ale cărei consecințe le-am vedea și azi, precizare extrem de importantă, pentru că induce teza circumstanțelor agravante ale faptelor. Infracțiune cu consecințe deosebit de grave, ar spune penaliștii.

Geoană alege să vorbească despre viitor într-un mod foarte interesant, pornind de la un trecut destul de îndepărtat, de acum.

Frustrare personală? Răni încă necicatrizate?

Posibil.
Dar ar putea fi și mai mult de atît.
Spunînd răspicat că el a cîștigat alegerile din 2009 și vorbind despre făptași, ba chiar despre efecte prezente grave ale unor evenimente vechi, Geoană ar putea devoala ceea ce ar putea fi o temă majoră a campaniei sale din 2024, cînd se vor fi împlinit 15 ani de la invocata fraudă.

Candidatul PSD din 2009 putea avea scuza unor acuzații politice exaltate, la cald.

Dar actualul nr.2 în NATO de azi, nu. Secretarul general adjunct al NATO are din această seară obligația morală absolută, ca și civică și politică, de a spune tot ce știe despre marea conjurație din 2009.
Și am paria că o va face, încetul cu încetul, gradual precum picătura chinezească.

O afirmație încă mai fierbinte, dacă Geoană nu blufează, e cea conform căreia ar exista o discuție ca PSD să cîștige din nou președinția, după 24 de ani de la ultima victorie.

Ce discuție, unde are loc ea, în sferele înalte de afară? Cine sunt cei care o poartă?
Mircea Geoană nu spune mai mult, știind foarte bine că jumătățile de informații se propagă adesea mai repede decît cele complete.

Marea întrebare ar fi alta, în eventualitatea că Geoană spune adevărul și există asemenea discuții în marile cancelarii.

În România, s-a cam dovedit pentru cine a avut să ochi să vadă, că președinții sunt selectați, discret și secret, pentru mandate de cîte 10 ani, cu mult mai înainte de a deveni publice candidaturile lor.

Dacă occidentul l-a ales deja pe Geoană, de mai multă vreme, drept succesor al lui Klaus Iohannis, să explice asta necazurile pe bandă rulantă din ultima vreme ale lui Traian Băsescu?
Drumul lui Geoană spre Cotroceni să fie oare programat peste cadavrul fostului adversar?
Pînă acum, acesta a fost declarat definitiv ca turnător la odioasa Securitate, a fost deposedat de ultimele însemne ale puterii, casa, transportul și paza, e hărțuit de presă și de diverși neprieteni, iar familia sa e sub tirul justiției, cu perspective deloc roze.

Mulți s-au întrebat de ce această prigoană neașteptată contra unui fost președinte profund agreat și susținut cîndva de către occident.
Chiar nu îl puteau lăsa să-și mănînce liniștit pensia?

Pe Traian Băsescu l-ar putea aștepta vremuri încă mai grele, dar nu întîmplător.
Apariția nu peste mult timp a unor dovezi că a fost, într-adevăr, ales prin fraudă, l-ar îngropa politic și moral cu desăvîrșire, și ar sufla un vînt imens în pînzele candidatului Geoană, devenit o victimă de proporții.
Ar putea dezumfla considerabil gogoașa votului masiv din diaspora.
Ar putea afecta dramatic imaginea dreptei în ansamblu în raport cu cea a stîngii.
Ar lăsa în ofsaid mulți intelectuali și influenceri băsiști, transferați ulterior la Iohannis și nutrind acum speranța unui nou transfer în 2024.
Una peste alta, asemenea eventuale probe – chiar dacă nu ar mai schimba cursul istoriei de pînă acum – ar putea avea un rol decisiv în alegerea lui Geoană în 2024.
Cum ar suna un slogan gen ”Voi fi iar președinte!” în urechile alegătorilor?

Desigur, nu e exclus ca spusele lui Geoană din această seară să fi fost doar la plesneală.

Ținînd cont, însă, că agitația politico-electorală pentru 2024 a început deja și nu se va mai opri pînă la alegeri, ar merita să le tratăm, cel puțin o perioadă, cu toată atenția. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

28 Comentarii

 1. fie-sa ar fi fost in locu udrei…..

 2. DAAAA, CAMPANIA DIN 2009 I-AR AMINTI LUI GEOANA DE BANII PRIMITI DE LA VANGHELIE, CEASURI, CADOURI, SPAGILE DE LA ANA BIRCHAL, SUPORTUL CATASTROFEI NUMITE SORIN OVIDIU VANTU, DEVALIZATORUL POPORULUI ROMAN IMPREUNA CU SLEAHTA TOPARLANILOR CA GEOANA…I-AR AMINTI DE TUNURILE FINANCIARE ALE CUMNATULUI IONUT COSTEA, DE SMECHERIILE REVOLUTIONAREI DE SOACRA SA, CARE S-A INFRUPTAT DE ORIUNDE A PUTUT…SI NU IN ULTIMUL RAND DE AFACERILE MURDARE ALE MIHAELEI GEOANA DE LA CRUCEA ROSIE SI ASPEN CU RAED ARAFAT..
  ACESTI TALHARI SI JEFUITORI CARE SE COMPLETAU PERFECT CU CELALALT IOBAG POKERIST, CRIN GEORGE LAURENTIU ANTONESCU, RIDICAT PE CULMI DE TRANTORII SECURITATII DE LA TULCEA SI FACUT VULTUR DE ZOE PETRE, EL FIIND DOAR O MUSCA BETIVA..CE PERECHE DE COSMAR…PONTA TOT MINCINOS SI LOAZA. BASESCU SI HOT SI BETIV SI JEFUITOR CU STRAINII…DRACU A SCOS DIN TENEBRELE IADULUI MUHAIELELE ASTEA…DACA NU JEFUIA ROMANIA CA SA AIBA UN JOB LA NATO, GEOANA TREBUIA SA ZACA IN PUSCARIE SI NU VANGHELIE CONDAMNAT, CA GEOANA A FURAT! DAR NU MA INDOIESC CA IL ARANJEAZA VRAJITOARELE RROME..
  CA TOT ERA EL CU PIXELUL VIOLET SI VRAJITORII LUI ALEODOR PE CORIDOR..

  NU LE-AR MAI MURI MULTI INAINTE…CALAREATA CU MUSTATA SI PROSTALAUL CU MANELE PE ROLEX …TRAG IUDELE DIN ARMATA DE GEOANA CA DE UN CAL MORT…CE CONTRABANDA ERA PE VREMEA CAND ERA EL AMBASADOR IN S.U.A…EHEEE, SI CUM ARUNCAU EI VINA PE VIKTOR BOUT…DAR VA TINE MINTE, BAIATUL ALA PE TOTI! STITI BINE CA RUSUL VA VREA SA VA VADA ULTIMA DUHNIRE DIN OGLINJOARA..SI MAI AVETI SI COPII PLEZNITI CA VOI…PRADA USOARA SI IEFTINA…IL TOT BAGA IUDELE PE GEOANA SI CIUCA, OLTENI DE O MACIUCA…NIMIC DE EI DECAT IMPOSTURA SI MINCIUNA…DE AIA S-A NUMIT DIVIZIA RUSIFICARII, TUDOR VLADIMIRESCU…ARGAT MAI RAMA CA OLTEANUL, NU GASESTI IN LUMEA MARE!

 3. Votul surpriză care a răsturnat victoria lui Geoană a venit din Diaspora. De aceea și nu întâmplător Băsescu afirma în decembrie 2020: „Surpriza majoră este că a avut o campanie tăcută extrem de puternică în Diaspora, unde a obținut rezultate absolut fabuloase. … Dacă, să spunem că aici au fost activi, s-au dus, au luat steagul de fiecare dată, au umblat, în Diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR. ”. Păi tovarășul Petrov știa schema de lucru care fusese aplicată și în cazul său. Trăiască serviciile externe! Acum era nervos că pe aceiași schemă câștigase AUR. Care-i problema? Cel care a dat adevărul pe față a fost Iulian Fota, fost consilier prezidențial care l-a contrazis pe Băsescu: ” AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești din țară și din străinătate. Sunt evaluările mele personale” . De la Băsescu a pornit dezinformarea cu AUR un produs rusesc. Înclin să-i dau dreptate lui Fota: AUR este un produs fabricat 100% de români inteligenți care au legături cu serviciile. Vom vedea cât de inteligenți sunt ceilalți români din alte servicii știute și neștiute!

  • Cu tot respectul pentru cunostintele dumneavoastra, dle Militaru, dar daca AUR, respectiv ultrasul George Simion, sunt proiecte rezultate din laboratoare neaose romanesti, atunci de ce nu au ales un roman pur -sange si au ales un metis rrom in persoana susnumitului ?? Aici s-ar subintelege ca ori nu sunt laboratoare neaos roamnesti ci antiromanesti , ori nu sunt deloc inteligenti si se calca unii pe altii pe bataturi..

   • Te mai si flatezi singur: „domnule Militaru”, „respect pentru cunostintele dumneavoastra” etc. (gargara), dupa care îl faci ţigan pe Simion, vechea ta placă şi obsesie (cand spuneai ca e „etnic”). Chipurile acum nu o mai faci tu, ci un comentator (tot tu), care foloseste exact limbajul, exprimarile si ideile tale subversive.
    Eşti tot pe lături, zoaie şi borâturi.

    • @”Vasilica Militaru, te dai „Simplu observator” si te comentezi singur?”, cu riscul de a va contraria, chiar sunt un simplu observator si un simplu cititor, ce intra rar pe acest forum din cauza mahalalei de prost gust si a mizeriilor comentate de unii forumisti ,care, din cat se pare , apartin atat vechii scoli securiste ceausiste cat si celei de tip nou(nu aveti un program de munca adevarata sau sunteti platit per comentariu?).Dupa umila mea parere, ”ulciorul nu merge de multe ori la apa”. si nici AUR . nici alte formatiuni politice ce acopera Mafia si coruptia nu un viitor stralucit..Se pot razboi intre ei pana nu mai ramane nimic.Distrugeti tot si va veti autodistruge si voi.intre voi.. Romania adevarata, cea a romanilor adevarati si frumosi se va construi in afara granitelor, din nefericire, dupa exodul masiv de creiere si forta de munca calificata.Raman, alde George Simion, mafia interlopilor din aceeasi etnie si tot clanul lor, la care se vor aduga puzderia de asiatici si nomenclaturisti securistoizi cu neamurile lor proaste si batranii nostri neputinciosi carora cu adevarat le plang de mila.

     NB. Va multumesc, domnule Vasilica Militaru , pentru informatile in plus, dar ce spuneti si de fostul sef SIE??Nu sunt adeptul teoriilor conspirationiste, dar ceva nu se leaga: Cam multi etnici din aceasta ”minoritate”la gramada, care numai iubitori de neam si de tara nu sunt

     • Cu acte, de cand te-au castrat.
      Pupati-va in cur acum!
      Adică pupă-te singur în cur, dacă poţi!
      E clar că te strădui din greu.
      Nu mai esti de mult sanatos la cap.

     • sau „Simplu observator” si se pupa singur ca n-are laudatori

     • @ Simplu Observator – Dragos Mie nu-mi este rușine nici cu actualul, Vorba aia, băcăuan de-al meu și bun amic al Israelului. Să trăiască nea Hrebenciuc. Din ce cunosc, ofițerii patrioți din SIE s-au retras de mult. N-au vrut să mai participe la dezastrul acestui serviciu, cândva de elită.

     • In rest isi da importanta, ca orice bou.
      Face pe desteptul in stil de prost.

     • Andrei Bădin la emisiunea Culisele Statului Paralel a povestit despre un eveniment din SUA de prin 1997unde au participat niște unii printre care și numitul „tovarășul Târziu”, Acesta a afirmat că nu are probe că cei nominalizați, participanți la acel eveniment și ajunși în câte un loc călduț și cu influență, ar lucra în SIE.

     • şi postează compulsiv nimicuri.
      A făcut şi el ceva cu viaţa lui, crede, la sfâşitul zilei.

   • Domnule Simplu Observator, văd că sunteți un Fin Observator. Eu am expus de mulă[ vreme această obiecție și am primit gălețile de lături aferente. Vin cu o completare la întrebarea d-voastră: „Vi se pare cumva că Iulian Fota este neaoș românesc”? Am impresia în schimb că (cacofonie voită) Claudiu Richard Târziu este neaoș ca și Simion și Fota.

    • ca un cocalar

 4. @ Bă fi-r-ați ai dracu cu „democrațela” voastră, voi aveți „democrațeli de laborator” , ?

 5. Prostănacul pe cale de moștenitor al lui tac-sau nu va fi ales președinte pe cale de răzbunare a unora care își au copiii prin servicii și care nu îl au la suflet de babalac!
  Dar asa e în tenis!

 6. @ Dacă Mircea Geoană, „a completat” , „ca la ramată”, mai multe perechi de izmene , de la Gabriel Oprea, de l-au pus adjunct la NATO, ?

 7. @ Deci, „ca la armată” ; „și-a completat” „efectele izmene”, ?

 8. & Cică ăștia „vor tărâțe” , de la stat , ?

 9. Romania nu se mai afla in legalitate si legitimitate de cand? Din 2009? Din 1989? Din 1940?

  Cand renuntam dracului la statutul de colonie?

 10. Iliescu avea talentul de a blegi orice initiativa cu panseuri de genul
  „Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului” citat care-i lasa in curul gol pe philosophii contestatari fara opera Licheleanu si Plesu. Tapul n-avea nici talent nici charisma, doar vizele pentru fi-su sa faca trafic de tigari. Gaozarul imputit s-a impus prin hahait, dar si prin minareala numararii voturilor. Ghiolbanis stia deja ca va fi ales si ca va demola PSD, doar ca a distrus PNL de imbecil ce e. Toti acesti tradatori de tara trebuie condamnati fara judecata, crimele impotriva Romanieile fiind evidente. Daca romanii au acceptat asasinarea Maresalului Antonescu si a presedintelui Ceausescu, nu va fi o pro blema sa se faca dreptatea mult asteptata.

 11. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

 12. @ Bă, mai are vreunul „legitmație de jmecher”, fi-r-ați ai dracu să fiți, ! ‘ ?

 13. & Un „instantaneu fotografic’ , din programul cultural și politic „Țara te vrea prost”, unii umblă cu uniforme de camuflaj , ?

 14. &” Alegorie fotografică” cu Mircea Geoană între „tufișuri”,” bonsai”, ?

 15. „Prostanacul” for President ! Ne ia dracu cu amerlocii astia… Ne fura tot.

 16. @ Ăștia cică’s „bătăuși valoroși”, că vor tancuri și tunuri să le frece țeava, ?

 17. & Mai dați-le dracu și suzetă la ăștia, să facă fălcile mari, că biberon le-ați dat destul, ! ‘ ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998