CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Afront suprem: De ziua SUA, Ciolacu declară Germania ”partenerul principal al României”

22 comentarii / 3955 vizualizări / 4 iulie 2023

Stranie, suspectă coincidență: fix de ziua națională a SUA, marele partener strategic al României, liderul PSD, Marcel Ciolacu, merge la Berlin și declară Germania drept partenerul principal al României, vrea parteneriat strategic, înalță osanale Germaniei pînă la cer și reclamă trupe germane permanente în țara noastră. Poziții atît de tranșante încît impun automat întrebarea dacă nu cumva premierul PSD s-a decis să forțeze jocul politico-electoral pe cartea germană, știind că cea americano-franceză e deja ocupată de alții.

Ce a declarat Ciolacu la Berlin, de ziua SUA, într-o conferință de presă cu Olaf Scholz, dar și într-un interviu pentru Antena 3:

– ”Germania este partenerul principal al României şi nu de o zi-două, este de foarte mult timp partenerul principal şi cred că ridicarea la o dimensiune strategică a relaţiei dintre România şi Germania, mai ales în contextul unei crize de securitate, se impunea în acest moment.”

– ”Germania este totuşi motorul economic al Europei şi este corect să îi dăm Cezarului ce este al Cezarului”.

– ”În sfârşit şi România este un stâlp pentru Germania, dar şi Germania este un stâlp pentru România. Intrăm într-o altă dimensiune a relaţiilor şi politice şi economice şi strategice în interiorul NATO, pentru prima oară, în ultimii 32 de ani. I-am şi mulţumit public cancelarului Olaf Scholz pentru acest anunţ. În Germania nu se numeşte parteneriat strategic, este o linie de acţiune strategică şi din acest moment vom avea echipe comune care vor creiona acest parteneriat strategic”.

– ”Sunt două proiecte mari, aderarea la OCDE şi aderarea la Spaţiul Schengen. Amândouă sunt două proiecte de ţară, nu sunt ale unui premier, ale unui preşedinte, a unleui partid politic. Sunt proiecte de ţară la care toată lumea trebuie să construiască. Am văzut astăzi determinarea pentru a se implica a cancelarului Olaf Scholz. Vom vedea cât de mult va reuși.”

”Cunosc decizia Germaniei de a trimite 4.000 de soldaţi. Eu sper cât de curând pe teritoriul României să avem militari germani permanenţi. Da, cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente şi sper ca împreună cu domnul cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens şi în acest demers”.

Trăgînd linie și adunînd.

De ziua Statelor Unite, Ciolacu ridică Germania la rangul de cel mai important partener al României. Un nou Mare Licurici intră în scenă. ”Geboren am 4. Juli”.

Vrea ridicarea oficială a relației celor două state la un nivel superior, echivalent al unui parteneriat strategic, cel puțin ciudat în situația în care ambele țări sunt membre UE.

Lustruiește din greu imaginea Germaniei, declarînd-o regina economiei europene.

Dar, cel mai stupefiant, vrea trupe germane permanente în România.
Trebuie spus că Germania nu are, pînă în acest moment, nicăieri în lume trupe staționate permanent.
La nivelul lunii martie, conform siteului oficial al armatei germane, Bundeswehr, soldații nemți sunt implicați în douăsprezece operațiuni pe trei continente. În total, aproximativ 2.700 de militari sunt în prezent dislocați în operațiuni în străinătate, dar nicăieri cu statut de staționare permanentă.

Recent, pentru prima dată după al doilea război mondial s-a pus problema unei prezențe permanente a 4.000 de soldați germani în Lituania, din cauza amenințării Rusiei, la această prezență făcînd referire și Ciolacu.
Doar că e vorba de un proiect, va trebuie aprobarea parlamentului german și, oricum, nu ar fi operațional mai devreme de 2-3 ani. În plus, țările baltice sunt lipite de colosul rus în mod direct, ceea ce nu e cazul României.

E de așteptat ca solicitarea lui Ciolacu, venită fix în ziua în care Klaus Iohannis transmitea că ”Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România pentru contribuţia lor la securitatea euroatlantică”, să ridice nenumărate semne de întrebare la nivel european.
Foarte probabil le-o fi ridicat chiar cancelarului Scholz însuși.

Să fie o simplă coincidență că jurămintele de iubire ale premierului către Germania – țară condusă de un premier social-democrat – au fost livrate de ziua SUA?
Ori Marcel Ciolacu a găsit ocazia de a încerca peste capul americanilor, în ale căror grații e greu de crezut că va reuși să intre vreodată cu adevărat, o alianță politică solidă cu o țară extrem de influentă la noi?
Și dacă da, cum va fi decriptată peste Ocean ”misiunea Berlin” a liderului PSD? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. a contribuit si SUA
  cand i-a invitat pe vechili
  sa sarbatoreasca pe 28 iunie
  4 iulie cu bere bud light rasuflata.

 2. Doi mari prostanaci; mai ales al nostru care vrea trupe germane in Romania!
  In numele cui solicita acest idiot trupe gerrmane?
  O tara nu poate fi independenta cu trupe straine pe teritoriul ei!
  Dar… noi nu mai suntem o TARA, suntem o colonie!

  • pt. ma-sa:
   sa-i dea Fritz ca la zidu mortzii!

 3. Cred ca pentru slugile romanesti nu sunt suficienti doi stapani- americanii si mUE, asa ca e nevoie de un al treilea. Carlo Goldoni nu a anticipat aceasta situatie cand a scris: „Sluga la doi stapani”. Iata ca se poate sa ai trei sau chiar mai multi. Stapani sa fie , ca slugi, cata frunza, cata iarba.

 4. ..comunistii s o luptat din greu sa scoata trupele rusesti din tara. Ciurii-burii astia de acuma, se roaga de americani-francezi-nemti sa vina sa faca baze militare..
  O capiat toti. Ro cu 20 mil de oameni nu i in stare sa si faca o armata competitiva? Pupincuristi fara viziune..

  • nu erau „trupe rusesti”, diversionistule iesit la propaganda mascata.

   • Dar rusii i-au pus pe ucraineni sa invadeze Romania. Comandantii nu erau ucraineni ci rusi veritabili, rusofilule.

    • Rusii au fost primul popor infrant de lovitura de stat bolsevica din 1917, clocita de iudeo-coministii din zona viitoarei Ucraina.
     Popaganda murdara e numele vostru.

     • ingenuncheat dar nu infrant!

   • Este comandantul de origine rusa care a declansat masacrul de la Oarba de Mures unde au murit 11.000 de soldati romani. Generalul român Ion Dumitru a propus ca armata română să avanseze pe flancuri, să înconjoare dealul fortificat și apoi să îi oblige pe germani să se predea. Generalul rus Serghei Trofimenco, care avea autoritate și asupra românilor, a refuzat și a ordonat atacul frontal. Crudul general Serghei Trofimenco a fost decorat cu Ordinul Lenin și cu Steaua de Aur, iar Stalin l-a declarat erou al Uniunii Sovietice. Însă adevărații eroi de la Oarba de Mureș au fost sublocotenentul Nicola Ion și camarazii săi, care au cucerit tranșeele germane.

    • Nicaieri nu se spune ca era rus ca etnie, indiferent unde s-a nascut, ba chiar se spune explicit si clar ca avea nume de ucrainean, ceea ce se vede clar si dupa terminatia numelui sau, propagandistilor.
     Conform Wikipedia, in clar:
     „Trofimenko or Trofymenko (Трофименко) is a Ukrainian surname”
     https://en.wikipedia.org/wiki/Trofimenko
     Ce mai sobo-troli la produs pentru americani si hoholi sunteti !

     • Timoshenko

    • iar datorita migratiei si deportarilor de ucraineni, nume cu enko la coada se gasesc si in Belarus si Rusia, dar aceia sunt tot ucraineni de origine.
     „The surnames with the suffix -enko are the most known and common Ukrainian surnames. Due to migration and many deportations of Ukrainians in history, it’s also present in Belarus and Russia…”
     https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_surnames

     • Am inteles ca rusii e popor sfant care va salveaza pe voi de satanistii de americani. Am mai auzit ca Putin este salvatorul Ortodoxiei. Vai de mama voastra!!!

     • şi de slugă umilă la stăpânii colonişti ai României, vândută pe absolut nimic pentru români, ci doar pentru trădători.
      Toate jegurile nu mai pot de importanţa mâncării căcatului din curul hamericanilor şi al lui Soros, crezându-se înnobilaţi astfel cu Ordinul Balega Globală.
      Nu i-a ieşit minciuna cu comandantul „rus“ şi râgâie căcat acum, scârbosul diversionist!
      Şulfa dracului atacă şi ortodoxia, că are pe diavol în el, şi nu poate altfel.

     • care zice că şi el şi şefii lui sunt mari iudei, aşa că moftangii cu pretinsa „sfinţenie” sau „neam sfant” sunt împotriva ruşilor, nu sunt ruşii.

     • Te pomenesti ca si tonele alea de haur romanesc or fi tot prin Ucraina. Cica poporul rus nu ravneste la haur strain pentru ca el este hortodox.

     • Unde a dus Isărescu rezerva de aur a României, jigodie, şi de ce nu o ţine în Ţară. Spune, jegule. La Londra, cumva? Vezi de nu-i acolo si restul aurului.
      Ştii tu unde e aurul, boală, că cică nu se găseşte? A dispărut şi aurul Partidului Comunist al Uniunii Sovietice la începutul anilor ’90, când URSS a fost sucombat controlat de agenţii străini ai unora ca George Soros. O fi trecut şi pe la Kiev spre Londra.
      Un important episod al prăbuşirii Uniunii Sovietice, petrecut în 1990, se referă la dispariţia rezervelor de aur ale URSS cu implicarea Băncii Rothschild din Londra (aceeaşi casă Rothschild care dirijează acum finanţele Ucrainei lui Zelensky). Rememorând întâmplările petrecute în culisele Kremlinului, Evgheni Novikov (ex-membru al Departamentului Internaţional al CC al PCUS) scria în lucrarea sa despre prăbuşirea URSS, apărută la New York, că, în 23 august 1990, Comitetului Central al Partidului Comunist a emis un document ultrasecret, numit „Nota“ ce viza „penetrarea de mare anvergură“ a fondurilor Partidului pe pieţele financiare mondiale. O fantezie păcălitoare. În total, Comitetul Central şi grupările regionale ale Partidului au creat câteva sute de societăţi pe acţiuni“, iar la 18 septembrie 1990, telegrama numărul 16.383 semnată de Leopold Rothschild confirma acordul trustului bancar britanic „pentru crearea unui sindicat bancar privind acordarea de împrumuturi contra garanţie în aur“. După puciul de la Moscova din august 1991 – care l-a propulsat de fraierul Boris Elţîn – se va constata că rezerva de aur a URSS dispăruse fără urmă, ceea ce înseamnă că acesta ajunsese la Rothschildzi, dar în scurt timp Partidul Comunist al URSS avea să fie scos în afara legii de către Elţîn, ceea ce înseamnă că nu a mai avut cine să încaseze banii pentru aurul trimis.
      Chiar dacă Jacob Rothschild este cel ce se va ocupa preponderent de preluarea resurselor spaţiului ex-sovietic (fiul acestuia, Nat Rothschild ,fiind acum principalul partener al celuilalt oligarh iudeu, Hodorkovsky, care vrea să-l ucidă pe Putin), firma de la Londra a familiei iudaice l-a implicat la început şi pe Leopold David de Rothschild (1927-2012), implicat în scoaterea aurului din Rusia.
      Elţîn fusese adus la Moscova chiar de către Gorbaciov, care l-a numit secretar general al organizaţiei partidului comunist (PCUS) a oraşului. Iar liderul sovietic Gorbaciov era, prin soţia, Raisa, sub influenţa lui George Soros. În anii premergători ’80, Gorbaciov avea şiun sprijinitor secret chiar la vârful CIA. Este vorba, „din întâmplare“ (?), tot de un iudeu, Mel Goodman, şeful de divizie de la SOVA (Biroul de analiza al CIA pentru URSS), care a intrat în conflict în interiorul CIA cu Robert Gates, care nu vedea oportună sprijinirea de către SUA a lui Gorbaciov. Evident, Goodman era cel care îi asigura lui spatele lui Soros din partea CIA în acţiunile din spaţiul rusesc.
      George Soros şi-a axat activitatea asupra Uniunii Sovietice din perioada Gorbaciov, adică din anii ’80, a avut destul timp să creeze o întreagă reţea „rusă“ de organizaţii, şi să susţină un mare grup de colaboratori care călătoreau în afara Rusiei sovietice. Când a ajuns la Moscova, în 1987, şi l-a îmbrăţişat pe dizidentul Saharov, Sörös a fost a aplaudat de către intelighenţia rusă. Se vorbea despre el ca despre un democrat, un susţinător şi un învăţător, un investitor strategic, totodată un geniu financiar al capitalismului. A fost imediat introdus la Raisa Gorbaciova, soţia boss-ului URSS, şi a înfiinţat o fundaţie americano-sovietică, numită Cultural Initiative. Relaţia lui Sörös cu Raisa Gorbaciova, care avea o imensă influenţă asupra lui Mihail Gorbaciov, avea să devină una permanentă, deşi ascunsă de ochii lumii şi menţinută în maximă discreţie.
      Dar, conform biografului său, William Engdahl, George Soros a fost identificat ca fiind „omul de paie“ al concernelor bancare anglo-franceze ale Rothschildzilor, cele care au cărat aurul de la Moscova în 1990-1991. „Relaţiile lui Sörös – scria William Engdahl – cu cercurile internaţionale ultrasecrete ale Rothschildzilor nu sunt relaţii bancare întâmplătoare sau obişnuite, iar succesul extraordinar al lui Sörös ca speculant pe nisipurile mişcătoare ale pieţelor financiare sunt greu de explicat doar prin simplul său «talent de jucător». Soros are acces la informaţiile interne ale unuia dintre cele mai importante canale de informaţii private din lume.“ Între rolurile lui Soros, rezervat lui de Rothschildzi ca reprezentanţi ai unei oculte mondiale, este acela de agent de influenţă la nivel planetar pentru promovarea „economiei de piaţă“ când doresc să disperseze proprietatea unor state, de regulă, sau pentru centralism, atunci când vor să acumuleze pentru ei.

 5. Ăsta e partener principal, ălălalt e strategic si de-aia ne spoliază. Ciolacu a fost săptămâna trecută la ambasadă, ieri s-a dus doar ”vulgul”, mâna a doua. In poză văd două slugi ale aceluiași stăpân: SUA. Doi idioți care se impușcă singuri in picioare, care isi aduc țările in colaps la comanda ”partenerului principal” comun: USA.

 6. Ciolacu reface, inconstient desigur, axa Roma-Berlin-Tokyo. SUA sunt prea departe pe cand germanii sunt la o aruncatura de bat sau racheta ruseasca.

 7. […] Autor: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 8. Domnul CEO la Socialism Ciolacu din ce se vede si se stie, se pare ca poate deveni partenerul strategic al romanilor.
  Mai ales daca ii si iese.

  Daca ne scapa de ocupatia americana, intra in istorie, oricum pentru victimele militarilor americani nu se face nimic si nu se va face nimic, asa cum tot nimic se face in Europa, Coreea si Japonia.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998