CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Agerpres: 20 de ani de la minciunile SUA care au dus la invadarea Irakului

44 comentarii / 5876 vizualizări / 19 martie 2023

”Fostul secretar de stat american Colin Powell lansa, pe 5 februarie 2003 în Consiliul de Securitate al ONU, alerta că Irakul deţinea arme de distrugere în masă, pentru a justifica astfel lansarea războiului de către SUA pe 20 martie, un argument fals pentru care Powell s-a scuzat mai târziu”, consemnează agenţia EFE, preluată de agenția de presă a României, Agerpres. Probabil cel mai curajos articol din existența Agerpres, am spune, ținînd cont de context.

Odată cu împlinirea a 20 de ani de la începutul războiului din Irak la 20 martie, unii experţi văd în comportamentul Administraţiei preşedintelui George W. Bush folosirea în premieră a „post-adevărului”, precum şi o subminare a credibilităţii ONU, instituţie care acum trebuie să se confrunte cu invazia Ucrainei de către Rusia.

Desconsiderarea adevărului şi a faptelor face parte din „moştenirea” lui Bush, amplificată mai târziu de fostul preşedinte la rândul său republican Donald Trump, afirmă Carme Colomina, cercetător senior la Centrul pentru Afaceri Internaţionale de la Barcelona (CIDOB).

– Rapoarte exagerate şi afirmaţii false –

Intervenţia lui Powell, care a avut loc cu o lună şi jumătate înaintea lansării invaziei americane în Irak, a fost punctul culminant al unui narativ susţinut încă de la finele anului 2001 de guvernul lui Bush şi de puternicul său vicepreşedinte Dick Cheney pentru a justifica războiul.

Deşi investigaţiile bipartizane ale Congresului SUA nu au găsit dovezi ale vreunor presiuni politice făcute de analiştii serviciilor de informaţii, de-a lungul anilor au apărut probe ale exagerărilor din rapoarte şi folosirii unor ipoteze neplauzibile de către Administraţia Bush şi de principalul său aliat, guvernul britanic condus de Tony Blair.

De asemenea, un studiu al prestigiosului Centru american pentru Integritate Publică a identificat 935 de declaraţii false făcute de Bush şi de membrii cei mai notabili ai executivului său în cei doi ani care au urmat atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Conform respectivului studiu, aceste afirmaţii „făceau parte dintr-o campanie orchestrată care a galvanizat eficient opinia publică” şi „a condus naţiunea la război sub pretexte evident false”.

În cazul fostului premier britanic, după ani de scandaluri şi acuzaţii că a exagerat ameninţarea irakiană, Raportul Chilcot a semnalat în anul 2016 că Blair a autorizat invazia pe baza unor probe „nejustificate” sau „eronate” furnizate de serviciile de informaţii.

Într-un interviu acordat postului CNN în anul 2015, Blair însuşi s-a scuzat pentru că şi-a fundamentat deciziile pe informaţii „greşite” primite din partea serviciilor secrete.

– Armele fuseseră distruse în 1991 –

Aşa cum au demonstrat investigaţiile ulterioare invaziei şi rapoartele oficiale de informaţii ale SUA redactate începând cel puţin din 2006, Irakul îşi distrusese principalele arsenale de arme de distrugere în masă şi încetase producerea lor în anul 1991, odată cu impunerea sancţiunilor împotriva sa după ce ocupase Kuweitul.

Deja în 2005 Powell recunoştea, într-un interviu acordat postului american ABC, că intervenţia sa în faţa Consiliului de Securitate al ONU a fost un moment „dureros” care va rămâne mereu o „pată” în biografia sa.

Dar, deşi certitudinea că nu existau arme de distrugere în masă a venit după invazie, suspiciuni asupra credibilităţii tezelor susţinute de guvernul SUA existau încă dinainte să înceapă războiul.

Concret, afirmaţiile Statelor Unite şi ale Regatului Unit, sprijinite de Spania, nu au beneficiat şi de sprijinul investigatorilor Comisiei pentru Supraveghere, Verificare şi Inspecţie a ONU (UNMOVIC) şi ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), care nu au găsit probe ale existenţei acelor arme.

„Minciuni pentru a justifica un război au existat mereu”, dar, prin folosirea discursului despre armele de distrugere în masă pentru a interveni în conflicte, odată cu războiul din Irak a început erodarea rolului ONU, remarcă cercetătorul Carme Colomina.

– Falsa asociere a lui Saddam Hussein de 11 septembrie –

Una din primele justificări invocate de Administraţia Bush pentru a prezenta Irakul drept un inamic periculos a fost presupusa legătură a dictatorului Saddam Hussein cu reţeaua teroristă al-Qaida şi cu atentatele de la 11 septembrie 2001.

Încercând să dovedească o asemenea legătură, Departamentul Apărării a redactat şi difuzat „evaluări de informaţii alternative asupra relaţiei între Irak şi al-Qaida”, analize ce „cuprindeau unele concluzii care contraziceau consensul comunităţii de informaţii”, se arată într-un raport al inspectorului general al Pentagonului din 2007.

Directorul CIA de la acea vreme, George Tenet, a negat că agenţia pe care o conducea ar fi confirmat o asemenea legătură, declaraţie făcută la postul CBS, tot în 2007.

Anterior, în 2006, Bush însuşi asigura că Irakul nu a avut nimic de-a face cu 11 septembrie, contrar a ceea ce susţinea executivul său în lunile premergătoare războiului.

– Dezminţirea achiziţiei de uraniu din Niger –

O altă acuzaţie lansată de SUA cu sprijinul Regatului Unit a fost o pretinsă achiziţie de uraniu din Niger pentru fabricarea de arme nucleare, deşi CIA avea informaţii care negau această ipoteză după investigaţiile efectuate în ţara africană de către diplomatul Joseph Wilson.

Odată lansat războiul, Wilson a publicat un articol în The New York Times în care a explicat acest lucru, situaţie care a forţat Casa Albă să admită că a utilizat informaţii eronate.

Ca represalii, guvernul american a dezvăluit identitatea soţiei lui Wilson, Valerie Plame, care lucra ca agent sub acoperire al CIA, ceea ce în final a dus la condamnarea şefului de cabinet al vicepreşedintelui Dick Cheney, Lewis ”Scooter” Libby, pentru obstrucţionarea justiţiei şi mărturie mincinoasă, mai consemnează Agerpres.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

44 Comentarii

 1. minciuna minciuna, dar morti ce facem cine plateste ? Curtea Penală Internațională ce face ?
  https://www.aljazeera.com/opinions/2022/3/25/lets-remember-madeleine-albright-as-who-she-really-was
  Jurnalistul veteran Lesley Stahl a chestionat pe Albright – pe atunci ambasadorul SUA la Națiunile Unite – cu privire la efectul catastrofal pe care sancțiunile riguroase ale SUA impuse după invadarea Kuweitului de către Irak l-au avut asupra populației irakiene.

  „Am auzit că jumătate de milion de copii [irakieni] au murit. Adică, mai mulți copii decât au murit la Hiroshima”, a întrebat Stahl, „Și, știi, merită prețul?”

  „Cred că este o alegere foarte grea”, a răspuns Albright, „dar prețul, credem noi, prețul merită.”

 2. Dacă tot am ajuns în zona Irak și vecini, hai să vorbim și despre satele pline de civili afgani bombardate ca la poligon de precursorii lui Putin… Sau – mult mai aproape – de prăpădul făcut de armata roșie eliberatoare în propria noastră țară (jafuri, omoruri, violuri) în 1945 și nu numai…

  • Cele mai mari atrocităţi sovietice au fost comise de ucraineni, iar liderii sovietici nu au fost precursorii lui Putin, doar pentru că aşa îşi închipuie sau vrea el vreun cretin murdar ca tine. (O altă părere, una documentată şi de bun simţ)

   • Administaratia Frontului 2 ucrainian in Transilvania, va spune ceva ?!

   • Ucraineni imputiti si asiatici imputiti.

   • Te pomenești că rușii au fost niște sfinţișori. Ce să vezi, rusnacii s-au lăsat conduși de toate popoarele URSS iar acum bieţii (mai mult beţii) se preocupă de recuperarea unor teritorii. Atunci cum s-au trezit beţii ăștia de rusnaci să aibă grija Basarabiei sau a Bucovinei de Nord? Cine a revendicat Transnistria? Chiar că ești un idiot.

    • Idiot esti tu „anonimule”, adica cretin, care vorbesti fie fara sa stii nicimc, fie, ticalos, fara sa respecti adevarul istoric.
     Cei mai mari criminali sovietici impotriva romanilor au fost ucrainenii. Du-te dracului de jigodie nenorocita si vicleana iesita la propaganda banditeasca anti-rusa cu orice pret, inclusiv minciuna, trol mercenar.
     Din cauza ca ucrainenii au fost criminalii nr.1 ai romanilor,
     „Ucraina de azi justifică şi aprobă asasinarea românilor de către Ucraina sovietică în 1941”
     Paul Goma despre presa ucraineană a anilor 1990 şi 2000:
     „Bunoară, s-a ajuns până acolo ca să se afirme în presa ucraineană din Cernăuţi că uciderea în masă a românilor la Lunca în noaptea de 7 spre 8 februarie 1941 nu ar fi fost decât «o faptă de eroism a grănicerilor ucraineni (!) care, fiind puţini la număr, au făcut faţă unui grup înarmat (!) foarte numeros de români care au încercat să atace graniţa de stat…»…
     Ziarul naţionalist ucrainean „Tchas“ („Chas“ sau Ceas) din Cernăuți, funda­men­tal antiromânesc arată într-un „caleidoscop istoric ucrainean“ că Armata Roşie (sovietică) din Ucraina, care a răpit teritoriile româ­neşti buco­vi­nene în 28 iunie 1940 (zi în care a fost răpită şi Basarabia), era formată prepoderent din ucraineni: „…începutul ocupaţiei de către Armata roşie a Basarabiei şi a Bucovinei de Nord (astăzi regiunea Cernăuţi), care intrau la acea dată în componenţa României. Pre­luarea Bucovinei de Nord a fost fina­lizată în cursul a 4 zile. Unităţile Arma­tei roşii care au participat la această acţiune erau alcătuite predominant din ucraineni“.
     https://www.incorectpolitic.com/ucraina-de-azi-justifica-si-aproba-asasinarea-romanilor-de-catre-ucraina-sovietica-in-1941/

     • Niciolae își face reclamă cu articole scrise pe alte site-uri de spălat creierii. Retorica Rusească postdecembristă care a condamnat constant invazia României fasciste în feciorelnica URSS nu poate fi ștearsă de niciunlae. Bașca, Rusia a avut pretenţia că este continuatoarea URSS, după destrămarea Imperiului rusesc bolșevic.

     • Restul este propaganda murdara de Salivici tocmiti de serviciile ucrainene sau voluntari fanatici pentru acestea.

    • Malorús (rus. Malo-róss, adică „Rus mic”) = Ucraĭnian, Rusnac, Rutean, Hahol (Rus din Rusia mică, din sud). – conform DEX
     Ucraina = Malaia Rossia, Rusia Mică. Restul este politica si propaganda.
     Ucraina este fosta Rusie Kieveana, leaganul aparitiei poporul rus, prima lui patrie. Nu exista popor ucrainean, toti slavii acestei Rusii primordiale erau „rusnaci” si frati. I-au separat politicile strainilor care au ravnit acest teritoriu si au creat astfel „ucrainenii” opusi rusilor (cum ar fi sforaria „moldoveni” opusi romanilor sau opusi vlahilor).

    • Bunicii mei au fugit din actuala Ucraina din cauza UCRAINENILOR.
     Neamurile mele care nu au scapat au fost omorate de UCRAINENI.
     Casa, pamanturile si averea ne-au fost ciordite de UCRAINENI, pana in ziua de astazi inca ne judecam cu ei, nu mai avem nicio sansa cu razboiul asta.

     Realitatea este ca si rusii si ucrainenii ne-au facut MULT, MULT rau, dar la noi se doreste a uita tot raul facut de ucraineni istoric (de aceea nu exista aproape nicio mentiune despre ucraineni in manualele de istorie).

    • Transnistria este revendicata de Ucraina inca de pe vremea URSS-ului, asa cum au „Revendicat” pamanturile Basarabiei, Bucovina, Herta, Bugeac si Maramuresul Romanesc.

     Zelenski, de un an de zile, face presiuni publice asupra Moldovei pentru a o invada cu acordul ei si sa le anexeze Transnistria pentru ca „rusi, Putin” bla bla bla.

    • Aloo, brrr, Securistule, ce este cu acest „whataboutism” (eroare logica de argumentare facuta faimoasa chiar de rusi) ?

     Articolul este despre crimele de razboi si genocidul comis de americani in Irak. Ce legatura are asta cu Rusia?
     Ce tot bati campii despre rusi si rusia? Stie toata lumea ca atat America cat si Rusia au comis crime de razboi si razboaie nenorocite. Sigur, pe locul 1 la genocid, crime de razboi, razboaie, revolutii, ocupatii militare si lovituri de stat se afla America si pe locul 2 Rusia.

     • O crima e si faptul ca existi tu atat de prost.

   • Joi, 5 mai 2016 Ambasada Federaţiei Ruse în România împreună cu Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură Vă invită la Palatul Parlamentului, unde în sala C.A. Rosetti va avea loc o serie de manifestări culturale dedicate fenomenului Holocaustului şi Victoriei asupra fascismului, anume vernisajul expoziţiei de fotografie şi documente selectate din arhivele de stat din Rusia, materiale care au fost puse la dispoziţie de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, de Comitetul pentru Relaţii Internaţionale Sankt-Petersburg. Holul central de la Palatul Parlamentului v a găzdui o impresionantă expozitie de fotografii. De asemenea, elevi Şcolii de pe lângă Ambasada Rusiei în România, liceul Hristo Botev şi liceul Lauder-Reut vor recita poezia „Jdi menia” („Aşteaptă-mă”), de K. Simonov, în rusă, română şi ivrit. sursa bursa.ro

    • Nimic mai mult. Nuca in perete.

    • Buceagul, partea de sud a Basarabiei, e un teritoriu răpit de la români de către Ucraina sovietică şi nereturnat nici azi de către hoţii criminali (ca multe alte teritorii), care continuă să ne atace în fel şi chip, deşi oficialii români îi ajută necondiţionat, inexplicabil.
     În aceste condiţii, dintre românii doar trădătorii mai susţin Ucraina, fie şi indirect, atacând propagadistic cu mizerii Rusia.
     Asa ca cei care spun ca adevarul istoric este „spalare de creieri” sunt fie tradatori, fie troli murdari in slujba Ucrainei sau a SUA.

   • Din ciclul „Hai să-i spălăm pe rusnaci de toate păcatele, că rușii mari sfințișori au fost…”: mai caută în dicționar semnificația cuvântului precursor, fraiere!

    • si trol manipulator + propagandist murdar al sistemului globalismului.
     Rusia = Dostoievski

    • Iar propagandiştii USA anti-Rusia sunt tot nişte comisari politruci sovietici, identici cu cei ai Uniunii Sovietice din trecut.

    • Federația Rusă este continuatoarea URSS, și-a asumat acest rol la ONU, și-a asumat datoria URSS pe care a și achitat-o. SUA a insistat ca Rusiei să-i fie recunoscut acest rol, de unde și insistența că toate fostele republici ex sovietice deținătoare de arsenal nuclear să-l restituie Rusiei. A și condiționat în anii 90 ajutorul economic, financiar către CSI de acest lucru, ea a inițiat Acordul de la Budapesta atât de menționat azi…
     Deci, Rusia este continuatoarea URSS nu numai în drept (international), dar și în fapt.

     • preoţit de o mişcare religioasă anti-rusă din Ucraina (dupa ce Biserica Ortodoxa Romana a vazut ce poama esti si te-a refuzat), mişcare dirijată de serviciile secrete ucrainene, aceleaşi servicii care îi persecută pe etnicii români şi pe preoţii şi bisericile lor.

     • ci, la cererea ONU, din punct de vedere al tratatelor internaţionale şi a responsabilităţii folosirii armelor nucleare.
      Restul este propaganda murdara de Salivici tocmiti de serviciile ucrainene sau voluntari fanatici ori idioti pentru acestea.

    • Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că, urmând logica istorică, limba română ar trebui numită „moldovenească“.

     • Vor desfiintarea totala a etniei minoritare romane si „integrarea” romanilor ca ucraineni.
      Pentru ucraineni ar trebuie sa nu mai existe nici vlahi, nici romani si nici moldoveni pe „teritoriul lor”, rapit de la noi.
      In discursurile lui Zelenski, romanii sau vlahi nici nu sunt mentionati printre minoritatile din Ucraina, ci doar polonezii, ungurii, rusii s.a.

     • Agerpres 23 ian. 2020:
      Volodimir Zelenski susţine, într-un discurs de Ziua unităţii Ucrainei, că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”.
      Cum e treaba asta, trolule murdar aflat în slujba Ucrainei.
      Apoi,
      anti-românul Petro Kobevko, redactor-şef al publicaţiei naţionaliste ucrainene Tchas/Ceas (la care se referea Goma cum laudă uciderea românilor bucovinei şi osupaţia ucraineană sovietică a teritoriilor romqneşti), împreună cu fiica sa Olga Kobevko, sunt colaboratori ai serviciului secret ucrainean SBU (sau SSU), la care trimit sesizări împotriva acţiunilor culturale ale românilor din regiunea Cernăuţi, pe baza cărora românii sunt persecutaţi, percheziţionaţi şi anchetaţi astfel de către SBU.
      În acest sens se poate vedea articolul „Acţiunea de poliţie politică a securităţii ucrainene împotriva Centrului Cultural Român «Eudoxiu Hurmuzachi» din Cernăuţi…“ pe RGN Press.

     • Rusia a ocupat Transnistria și o ocupă în continuare iar troli rusofili precum Cornel Dan Niciolae spun că nu-i așa. Cine controlează Republica Moldova din 1940 până în prezent? Ucraina sau Rusia. Cretinii răspund pe dos.

     • Transnistria – numită iniţial RASSM, în 1924 , a fost apoi ataşată de sovietici Basarabiei, ea, Transnistria, nefiind a României anterior lui 1941, când sovieticii au răpit Basarabia, iar ucrainenii şi-au dorit Basarabia pentru ei, dar Stalin nu le-a dat-o, ci a transformat-o într-un stat sovietic autonom.
      În 1945, după ce a luat şi Maramureşul istoric (la România rămânând cam o treime din Maramureş), Ucraina a dorit din nou anexarea întregii Basarabii şi doar presiunea lui Stalin a forţat eliminarea acestei pretenţii, de aceea au rămas la Ucraina doar Herţa, Bucovina de Nord şi sudul Basarabiei (Buceagul), restul Basarabiei devenind Republica Socialistă Sovietică Moldovenească, adică Republica Moldova de azi, cu tot cu Transnistria.
      Tot NKVD instalat la Chişinău – care a ucis mii de români moldoveni – după ocupaţia din 1941 era NKVD-ul ucrainean, inclusiv prin şeful agenţiei (cercetaţi şi veţi vedea că acesta e adevărul).
      De la cine „Rusia a ocupat Transnistria”? Nu de la România şi nu e „ocupată“ (e separatistă), ci are o componenţă etnică rusă majoritară, cum şi etnicii români (vlahi sau moldoveni) se întindeau până la Odesa şi mai departe în trecut, sau chiar până în Polonia şi Grecia.
      Iar Republica Moldova este condusă în prezent de Soros, pentru cine se face că nu ştie, prin mandatara lui, Maia Sandu, fost activistă a fundaţiei Soros şi prietenă cu Alexander Soros, juniorul care condue acum sforăria Soros.

     • După ocupaţia sovietică din 1940 (nu 1941), acest ucrainean, Semyon Tsvigun, a ucis mii de români (moldoveni) până la eliberarea românească din 1941.
      Ucigaşul ucrainean Semyon Tsvigun avea să ajungă şeful cel mai mare al KGB la Moscova şi era din provincia Odesa, de fapt, iar în noiembrie 1939 fusese recrutat în NKVD când se pregăteau să răpească Basarabia de la români, unde l-au şi instalat după aceea, redenumind tărişoara drept Republica Sovietică Socialistă Moldovenească.
      „Bunicul meu – avea să relateze o nepoată a lui – a intrat în agențiile de securitate de stat în 1939, prin decizia Comitetului Central al Partidului Comunist din Ucraina, fiind trimis să lucreze în organele NKVD ale MASSR, unde a stat până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.“
      MASSR (sau RASSM) era Transnistria creată ca „Moldova“ („Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească) în 1924, un cal troian sovietic ucrainean, republică artifical creată cu care sovieticii (inclusiv evrei, nu doar ucraineni, preponderenţi totuşi, sau ruşi) se pregăteau să înghită Basarabia, pe care să o ia cu forţa României.
      În noiembrie 1939 – august 1940, ucraineanul Semyon Tsvigun era la Tiraspol, ca ofițer operativ al departamentului de informații al NKVD-ului MASSR (falsa Moldovă).
      În august 1940 – iunie 1941 era la Chişinău ca şef la departamentului de informații al NKVD-ului Moldovei sovietice mărită cu ocuparea Basarabiei.
      În iunie 1941, după intrarea armatelor germană şi română în Basarabia, Tsvigun a fugit şi s-a ascuns la Odesa, unde a făcut sabotaje după ce oraşul a fost ocupat de armata română. În 1946 a revenit în RSS Moldovenească (în Basarabia resovietizată).

     • Nu îţi e ruşine să tot vorbeşti despre ceea ce nu cunoşti sau să răstămăceşti adevărul şi să tot ataci deşănţat, ca un psihopat, pe alţii? Nu îţi e, căci nu ai cunoscut decenţa, ci numai mahalaua şi josnicia.

     • Obsesiile tale de apărare a Rusiei cu orice pret, dovedesc că tu nu ești român. Este evident faptul că Ucraina (Rusia Kieveană) și Rusia moscovită și-au bătut joc de români cu vârf și cu supramăsură. Rusofilia ta este periculos de românofobă, C.D. Niciolae.

     • V. Militaru, nu ai imaginea reală a ceea ce a fost Uniunea Sovietică. Eşti doar o gargară agresivă bolnavă. Iată câteva adevăruri relevante, de care nu o să îţi pese însă, căci îţi deranjează propaganda anti-rusă bazată pe orice ceva decât argument şi adevăr:
      Soţia kaghebistului de top Semyon Tsvigun, prozatoarea Rosa Mikhailovna, era sora soţiei liderului sovietic Brejnev, cum atestă unii istorici (Zhores Medvedev, Andropov, His Life and Death, Oxford 1984), dar o nepoată a lui Brejnev, Liuba Brejneva, zicea că Rosa era nu sora, ci verişoara soţiei lui Brejnev. Oricum înseamnă că era evreică, ca şi soţia lui Brejnev (conform istoricului britanic Robert Service), iar aceasta ne prezintă odată în plus faţeta cockteilului etnic care a stat la baza mafiei politice ucrainene, în care elementul evreiesc era mereu în penumbră.
      Brejnev însuşi, liderul Uniunii Sovietice, era din Ucraina şi membru al „Dnipropetrovsk Mafia”, mafia politică din Ucraina care conducea întreaga Uniune Sovietică, la Kremlin nexistând practic nici un rus moscovit autentic.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Dnipropetrovsk_Mafia

     • sau are iz de trol ucrainean, tu chiar fiind preoţit de o sectă din Ucraină, care activează şi în România subminând făţiş, ca şi tine, Biserica Ortodoxă din România. Iar în Ucraina, secta ce te-a preoţit fără har, a lui Solopov, este una în relaţii foarte bune cu serviciul secret ucrainean, SBU (SSU), care în schimb persecută Biserica la care se duc şi în care trăiesc românii bucovineni.
      Militaru „preoţit“ de la secta ucraineană:
      https://ortodoxinfo.ro/2017/03/02/inafara-de-ecumenisti-cine-mai-vrea-sa-compromita-man-parintelui-justin-cazul-vasile-militaru-si-cazul-gurie-grosu/

     • Din 1943 Semyon Tsvigun, asasinul ucrainean de români, ca sef NKVD/KGB la Chişinău, a fost cooptat şi în SMERŞ (Directoratul Departamentelor Speciale ale NKVD), organizaţia de asasini din interiorul KGB care era condusă atunci tot de un ucrainean, generalul Pavel Sudoplatov, căsătorit şi el tot cu o evreică, Emma Kaganova, ca şi Tsvigun. Atât de extinsă şi cuprinzătoare a fost Dnipropetrovsk Mafia, încât şi după ieşirea Ucrainei din comunism ea încă era la conducere, cum ar fi prin ofiţerul KGB Leonid Derkach, şef al noi securităţi a Ucrainei SBU între 1998 şi 2001, înfrăţit cu mafia evreiască şi politician la putere.
      Şi doar Rusia a condamnat Pactul germano-sovietic ce a răpit teritoriile românilor, polonilor şi ale altora, nu şi Ucraina, beneficiara raptului (din Basarabia reuşind să ia doar sudul). Să ascunzi aceste lucruri şi să spui altceva înseamnă să fii un vierme, nu un român, şi tot un vierme eşti să despre cei care spun aceste adevăruri dureroase ca sunt…. românofobi, cum face Militaru aici, pus parca in slujba dusmanilor.

  • Tu cine mortii ma-tii esti?! Marsh in mortii ma-tii si linge-i in cur pe americani

  • DAR CE A FACUT ARMATA ROMINA PINA A AJUNS LA STALINGRAD SI COTUL DONULUICE PARERE AI CACANARULE ARUNCAU COPII IN SUS SI II PRINDEAU CU FURCA .

   • Ce au facut rusii si ucrainenii in Romania si cu romanii, sute de ani, inainte sa ajunga Romania la Stalingrad?
    Sute de ani de zile, ce ne-au facut? In Basarabia si Maramures?
    Singurii slavi care nu ne-au tras clapa au fost lipovenii. Ceilalti, din bunatatea romaneasca au inteles ca suntem mamaligi si s-au facut stapani peste pamantul si comunitatile noastre de romani pe care ii chinuie si extermina astazi cand vorbim, exact ca ungurii.
    Ucrainenii din 2014 iau pe sus baieti romani si ii trimit la moarte in Donbas in timp ce vin sute de mii de famili mutate „in gazda” in comunitatile romanesti, poloneze, ungare, evreiesti, tatare fortate sa intretina ucraineni imputiti, rai si culdusi.

    Rusul si ucraineanul inteleg doar pumnul in dinti, slavii sunt animale imputite si subumane care inteleg doar frica si puterea.
    Niciodata aceste popoare nu au facut un singur lucru bun pentru romani, niciodata in istorie.

 3. Scirba imensa si vesnica pentru cea mai criminala tara a Lumii !

 4. cica Trump va fi umflat
  -dar nu pentru asasinanarea generalului Qasem Soleimani !

 5. Si uite asa, imparatul (sam in cazul nostru) ramane gol. Si cand te gandesti ca unii se uita spre america ca spre soare rasare si mai ling si clantele ambasadelor si talpile ambasadorilor……………….

 6. SUNTETI CU CAPUL RAU..LUATI CALEA UKRAINEI SI MARS LA LUPTA, FATALAILOR! ARTICOLUL ESTE DESPRE IMPUTITA SI BALOASA S.U.A. CARE PE MINCIUNI A ATACAT SI DISTRUS O TARA, UN POPOR, A RUINAT SI UCIS…CRIMINALA S.U.A. ARDE-O-AR FOCUL IADULUI CU CONDUCATORII EI DEMENTI SI CANDIDATI LA SATAN…SPER SA SE ALEAGA PRAFUL DE AMERLOCI PENTRU CA FURA, JEFUIESC, UCID SI INVOCA RESPECTUL SI DEMNITATEA OMULUI..SIKTIR! CAND AI UN PRESEDINTE CACANAR CARE CADE IN FIECARE ZI IN CAP SI ARE CUCUIELE LA VEDERE, ESTI O TARA DE RAHAT…DE CE L-AU IMPUSCAT PE CEAUSESCU? DE CE L-AU SPANZURAT PE SADAM HUSSEIN? PENTRU CA LE PLACEA AGENTUL LUI GORBACIOV MERGEA…NU LE PLACE PUTIN CA LE TAIE PUȚA LA GARD…VOI, FATALAILOR, PENSATI SI EPILATI, MUCLES..CA DACA VINE BOMBARDEAUA DE LA RUSI AICI, PE VOI CADE! SI DACA AMERICANII VOR FI CASTRATI, VECINU NOSTRU E TOT RUSUL, FATALAILOR! CATE CAMIOANE DE BANI AU SCOS AMERLOCII DIN ROMANIA DIN 1990 PANA AZI?! FATALAILOR, HABAR NU AVETI SA TINETI O PUSCA IN MANA, VOI VA VETI FACE SELFIE CU KALASNIKOVUL! Americanu v-o trage voua, ca sunt cu schimbarea de gen, sunt progresisti..etc si amd…dar rusu ti-o trage si tie si nevestei, asa ca intre vecini. Spalatilor pe creier! RAMAI LA SELFIE, CA NU TE TINE SA FII BARBAT!

 7. acum 20 de ani,
  pa vremea asta maxtor spunea:
  „americanii vor ataca in Irak,
  mai tarziu e prea cald!”

  -FOCU LA EI!

 8. Mi se pare sau regimul cantatorului la pian cu scula bleaga a golit spitalele psihiatrice ale Ukrei si i-a trimis in misiune sa manance cacat cu lingura pe aci?

 9. […] 20 de ani de la minciunile SUA care au dus la invadarea Irakului ( inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998