CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Agitatie in servicii: generalii ”basisti” – scosi din SRI cu suturi in fund

2 comentarii / 6571 vizualizări / 31 iulie 2017

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat azi o serie de decrete prin care trimite în rezervă, dintr-un foc, nu mai puțin de zece generali din SRI. Între aceștia, nume binecunoscute publicului, mai ales prin prisma unor scandaluri de proporții, ceea ce face și mai interesantă decizia șefului statului. Dincolo de respectivele scandaluri, există un element spectaculos care dovedește fără doar și poate că cei de pe lista pomenită sunt scoși din SRI nu cu onoruri, ci cu mătura.

Iată lista proaspeților rezerviști:

General de brigadă Zărnescu Daniel; general de brigadă Ceaușu Gheorghe; general de brigadă Cozma Sorin-Gabriel; general de brigadă Istode Elena; general de brigadă Stan Viorel-Adrian; general de brigadă Morgoș Marioara; general de brigadă Babiuc Vasilică; general de brigadă Văleanu Cornel; general de brigadă Posaștiuc Emilia-Cristina; general de brigadă Stoica Constantin-Marius.

Cum se observă, e vorba de nume din vechea gardă, promovate după 2005 de fostul președinte Traian Băsescu și coordonate îndeaproape de controversatul Florian Coldea(mai ales Cozma și Stan, oamenii lui de nădejde).
Între acestea, se remarcă generălesele băsiste Elena Istode, zisă ”Anaconda” și Emilia Posaștiuc. Cele două au fost primele femei din SRI cu grad de general, avansate de Băsescu în 2012 și s-au ocupat pe larg de manipularea și controlul presei, Posaștiuc fiind șefa Centrului pentru Surse Deschise (Centrul de Monitorizare Media).

Probabil, între acoperiții din presă e doliu în acest moment.

Cum spuneam, există un element care dovedește, în opinia nostră, faptul că generalii trecuți azi în rezervă sunt dintre cei neagreați de președintele Klaus Iohannis – probabil și de Eduard Hellvig, directorul SRI – și că, la trecerea lor pe linie moartă, șeful statului a ținut să le plătească anumite polițe.

E vorba de faptul că absolut niciunul dintre cei zece nu a fost avansat în grad înaintea trecerii în rezervă, deși toți au gradul cel mai mic de general, o singură stea.

Or, obiceiul pămîntului este, mai ales în cazul celor de la SRI, ca la pensionare să primească încă o stea, vezi cazul generalului Dumitru Cocoru, avansat de Iohannis la 4 stele anul trecut, la trecerea în rezervă, ori a colonelului Florin Badea Pintilie, făcut general în aceeași zi, înaintea pensionării. La fel, colonelul Lucian Stăncilă a fost făcut general la trecerea în rezervă, ca și col.Gheorghe Jderu, gen.Ion Grosu a mai primit o stea, ca și gen.Marian Enescu și exemplele pot continua.

Desigur, avansarea concomitent cu trecerea în rezervă nu e o regulă de fier; totuși, ca din zece generali să nu fie avansat niciunul (s.n.) e în afara oricărei coincidențe.

În plus, generălesele Iftode și Postaștiuc nu au mai fost avansate în grad de cinci ani de zile, deci nu se punea problema unui interval prea scurt de la ultima avansare.

Concluzia ar cam fi că tandemul Iohannis-Hellvig a scos din SRI un ditamai lotul de ”băsiști/coldiști” cu un mare și ostentativ șut în fund. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Pleaca „ai nostri” …
    Vin „ai nostri”….
    Noi …ramanem tot ca prostii….fara ghilimele

  2. banuiesc ca are de-a face si cu crearea usr-ului probabil de catre sri…. poate la comanda lui coldea? pentru ca usr a distrus sperantele la o guvernare liberala cu ciolos in frunte. si usr e si o piedica pentru recuperarea procentelor de catre pnl

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998