CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Aglomerație mare – Încă un nume greu intră-n hora naționalismului: MRU

14 comentarii / 3610 vizualizări / 7 noiembrie 2022

După ani de zile în care pentru politicienii români era o mare mîndrie să se vadă cît de conectați sunt la cancelariile străine, acum vine refluxul masiv, iar hora patrioților crește de la o zi la alta. Ultimul pe listă e fostul premier liberal Mihai Răzvan Ungureanu, care critică sever clasa politică autohtonă pentru că ”nu vede mai departe de propriul buric”. Încă mai mult, patriotul de ultimă oră critică la fel de sever și marile instituții internaționale, începînd cu ONU.

”Mediul politic românesc este în continuare foarte nombrilist. Se uită foarte mult la propriul buric. Nu vede mai departe. Când te gândești la propriul buric și începi să mergi, te împiedici de prima piatră. Este atât de concentrat pe propria supraviețuire internă încât evită să înțeleagă că România face parte dintr-un context mult mai larg. Și că nu există insularitate” a spus Mihai Răzvan Ungureanu într-un interviu acordat Deutsche Welle.

”E adevărat că fiecare om are un preț. La unii, prețul e foarte scăzut. Se calculează în termenii unui sandwich și unui pahar de vin. Dar nu e vorba despre asta” a adăugat el.

Vorbind despre războiul provocat de Rusia, MRU profețește:

”Toate lucrurile se vor schimba de acum înainte. Nu vor exista cosmetizări, nici măcar ale funcțiunii mecanismelor noastre cooperative, NATO și UE, sau alte formule regionale sau subregionale. Lumea toată se va schimba. Trebuie să recunoaștem sincer că e falimentul ordinii post-1945 în relațiile internaționale. San Francisco (conferința la care 50 de state au pus bazele Națiunilor Unite – n.red.) devine de fapt istorie, tot așa cum a devenit istorie capacitatea de organizare și soluționare a crizelor a ONU. Sau a OSCE, care a dispărut, practic, ca importanță, supraviețuiește exclusiv birocratic. De ce? Pentru că s-au amânat, sine die, reforme structurale necesare. Sunt instituții care, din păcate, nu au reușit să traducă transformările contemporane lor în flexibilitate instituțională și în fiabilitate, până la urmă, pentru a supraviețui. ONU trăiește în continuare în cadrul cimentat al raportului dintre învingători și învinși de după Al Doilea Război Mondial. Componența Consiliului de Securitate este exemplul cel mai bun. E o situație în care unul dintre adversari pur și simplu răstoarnă masa și consideră că a câștigat lupta. Nu este o situație de pat, ca la șah. Patul se întâmplă ca o evoluție spre zero, fără câștig de nici o parte, dar în care adversarii se respectă, stau la aceeași masă, constată împreună – patul, ca și remiza, nu poate fi declarat de un singur participant, trebuie consimțământul amândurora. Acesta este șahul. Dar nu vorbim de șah, vorbim de huliganism politic real, în fața căruia toate regulile pe care ne-am obișnuit să le respectăm, cu mai multă sau mai puțină delicatețe, reguli ale comportamentului politic internațional, ale dreptului internațional, pur și simplu sunt aruncate în aer, călcate în picioare de bocancii soldaților pe care Federația Rusă i-a trimis în Ucraina” mai spune fostul premier. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. în România chiar pe faţă, fără nici o jenă. Alta sluga a israelienilor.

  • Daca poti proba, ar fi misto.
   Cu siguranta a fost sluga strainilor din Austria, Germania & co.

   • N-ai auzit de declaratia lui Nicolae Ulieru, omul care a avut cel mai lung mandat de purtator de cuvant al SRI, il acuza pe Mihai Razvan Ungureanu ca este agent Mossad?
    N-ai auzit de afacerea Black Cube (Mossad), agentii israelieni pe care ii servea Ungureanu ca sef al SIE? (Nu de asta l-a dat Klaus afara de la SIE?). Vrei dovezi in privinta serviciilor secrete?
    N-ai trait in Romania pana acum?
    https://www.google.com/search?q=MRU+Mossad+Ungureanu&client=firefox-b-d&filter=0&biw=1519&bih=687&dpr=0.9

   • Plus relatiile sale de la inceputul anilor 90 cu comunitatea evreiasca din Romania si recrutarea sa in conducerea Fundatiel lui Soros locale.
    Cautati realtia Marc Rich cu MRU:
    https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%22Marc+Rich%22+MRU+Ungureanu

    • „Mossad, the Israeli covert action agency, arranged for Mr. Rich secretly to transfer $400,000 to the Egyptian government, which then established a fund”;

     „RICH WAS SPY FOR ISRAEL – FUGITIVE FAT CAT ALSO OFFERED AID TO CIA & OTHERS
     Billionaire Marc Rich lived a double life during his 20 years as a fugitive, funneling secret data to Israeli and other intelligence services about some unsavory governments.
     * Rich’s lengthy relationship with the Israeli Mossad.
     * His numerous contacts with federal prosecutors in New York, during which his lawyers offered to provide intelligence to the CIA in return for leniency.
     Israeli Prime Minister Ehud Barak repeatedly cited Rich’s contributions to Israel’s “national security” in phone calls to President Clinton last month in which he lobbied for Rich’s pardon, according to Barak spokesman Gadi Baltiansky.
     And a letter from former Mossad chief Shabtai Shavit to Clinton confirming that Rich provided “assistance” to the Israeli spy agency that produced results “beyond the expected” was among the documents released last week by Rich’s lawyer Jack Quinn to support the Rich pardon.”
     (dupa „New York Post” din February 5, 2001)

 2. The Riddle Of Jewish Success…Spiked!
  https://www.bitchute.com/video/vkY0X0596NKp/

 3. Faptele vorbesc, iar faptele lui dovedesc tradarea tarii

 4. Cred ca Gojdu se întoarce în mormânt când îl aude pe Lagavulenică cum o arde ca Cațavencu!
  Dar ăștia suntem noi! Lasam toți fraierii sa ne calce pe cap!

 5. Sa-i trimita cineva niste zeama de pizda la asta sa-si trateze cosurile!

  • Nu serveste femei si o freaca singur la greu (de cand cu masteratul in Studii Ebraice la Universitatea Oxford, pe care si l-a dat pe banii lui Marc Rich), vrea doar mancare buna si bauturi scumpe.

   • ca prim-ministru
    manca vita Kolbe
    si interzisese gratarele in aer liber
    (pentru ca romanii frig porc)

    • Asea e. Uitasem, desi mai tineam minte ca voia sa manance intr-una si numai lucruri foarte scumpe, dar pe banii statului roman, marindu-si de 10 ori fondul de protocol ca premier ca sa bage in el ca spartul. Iar romanilor le spunea „Să-şi caute altă ţară“, dacă nu le convine ce face sau ce zice el.

 6. Se uită foarte mult la propriul carici. Nu vede mai departe.

 7. unguent

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998