CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ajutoarele de incalzire: 14 pagini, 25 de documente atasate, 75 de coloane, 500 cimpuri de date de completat

10 comentarii / 7604 vizualizări / 3 octombrie 2021

De la 1 noiembrie, cinci milioane de români pot aplica pentru ajutoarele de încălzire, dar e greu de estimat cîți dintre aceștia chiar vor reuși să o facă. Asta pentru că birocrația a fost concepută parcă specială pentru a bloca respectivele ajutoare.
Deputatul PSD Nicu Macovei a făcut un experiment, încercînd să completeze o asemenea solicitare, dar a clacat după o oră.

”De la 1 noiembrie, aceştia trebuie să completeze un document de 14 pagini pentru a primi ajutoarele de încălzire! Am făcut personal o probă cu acest document. Sunt peste 500 de câmpuri de date personale ce trebuie completate! Pe lângă date care ţin de identitate, liberalii, prin vocea doamnei Turcan, cer românilor să treacă într-un tabel de două pagini informaţii legate de „mazăre, fasole de câmp şi lupin dulce” obţinute la hectar sau câţi „iepuri, femele pentru prăsilă” sunt deţinuţi în gospodărie. În total, românul are 75 de coloane de completat!
Mai departe, la finalul documentului, se solicită scrierea denumirii exacte a 25 de documente ce trebuie ataşate! Multe dintre acestea sunt „adeverinţe eliberate de administraţia financiară”. Adică, tradus, drumuri, alte cereri completate, dosare cu şină, taxe plătite pentru eliberare de adeverinţe!
Eu m-am oprit la acest punct. Până aici, am avut nevoie de aproape o oră în care să trec cu pixul fiecare informaţie solicitată, să caut prin actele personale datele, să îmi sun neamurile să le întreb cât porumb au reuşit să strângă în acest an de pe câmp şi să numere animalele din gospodărie” afirmă deputatul într-o declarație parlamentară.

”Documentul propus în normele metodologice pentru aplicarea legii prin care se vor acorda ajutoarele de încălzire este o mizerie! Şi sunt doar două explicaţii care nu se exclud una pe cealaltă. Fie a fost realizat de persoane care nu au nicio legătură cu realitatea, fie este o mârşăvie pusă la punct astfel încât românii să nu beneficieze de ajutor” acuză Macovei. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Si pesedeu a votat asta. Concluzia?

  • Esti prost!

 2. Sau mai degrabă vor sa inventarieze care bunuri au în gospodărie, pentru că idealul este sa nu deții nimic, că sa depinzi suta la suta de supermarket.

 3. ” Fie a fost realizat de persoane care nu au nicio legătură cu realitatea, fie este o mârşăvie pusă la punct astfel încât românii să nu beneficieze de ajutor” acuză Macovei. (B.T.I.)” Am pus citatul care exprima adevarul, anume sunt si incompetenti si cu dorinta de a pune frina oricarui doritor.Adica li se FILFIE DE CETATENI.

 4. Asta suna a recensământul bunurilor amărâților.

 5. A la turka: „HAI SIKTIR!”…

 6. Imi pare rau ca votati si nu stiti ce.Acest formular este din 2011.Ca sunt astia idioti,da,sunt,dar nici dv nu vreti sa schimbati nimic.Eu personal,in fiecare iarna,completez pentru vecinii mei de ani de zile formularele astea tampite care seamana cu recensamantul gospodariilor din anii 50′

 7. Doamne ce conducătorii avem , nu au nici o treaba cu poporul român decât să-l umilească .

 8. In martie anul viitor incepe haosul. Numai Dumnezeu ne mai scapa si, eventual, cumintenia si intelepciunea poporului român.

  Iar daca ne mai interzic astia si incalzirea pe lemne din 2023… prapadul este complet.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998