CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ajutor surpriza: Gusa trage pentru Boc la alegerile din PDL

0 comentarii / 1995 vizualizări / 8 aprilie 2011

Emil Boc are parte de o susținere oarecum neașteptată în bătălia sa pentru un nou mandat de lider al PDL, cea a fostului strateg democrat Cozmin Gușă, în prezent ”free-lancer” politic.

Surse pedeliste afirmă că Gușă s-a implicat în sprijinirea discretă a lui Boc, în principal, din cauza antipatiei față de garda veche a partidului grupată în jurul lui Blaga, despre care afirma recent că însumează vreo 300 de ani de pușcărie.

În ce constă sprijinul lui Gușă, concret? În primul rînd, în influențarea unor lideri locali, pe care acesta îi cunoaște din perioada cînd era șef de campanie în cadrul alianței DA, în 2004, cînd democrații și-au mărit spectaculos numărul de aleși locali și s-au pus bazele unei noi generații de baroni. Cu mulți dintre aceștia, Gușă ține legătura prin intermediul lui Darius Vîlcov, primarul Slatinei și soț al Lavinei Șandru, mîna dreaptă a fostul politician. Se știe mai puțin, bunăoară, că Vîlcov este primul om din echipa pe care sconta Blaga care i-a întors spatele, acum cîteva săptămîni, într-o reuniune de taină în Modrogan, anunțîndu-l că merge pe mîna lui Boc. ”Defectarea” lui Vîlcov a dat curaj și altor democrat-liberali să îi urmeze, rapid, exemplul, astfel că balanța voturilor s-a întors ulterior în favoarea lui Boc. În paralel cu jocurile în teritoriu, Gușă operează și printr-o serie de mesaje publice date în ultima vreme, prin intermediul unor interviuri în care lansează mesaje demoralizatoare, precum acela că ”cei grupaţi în jurul lui Blaga vor fi victime de război”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998