CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alarma maxima in societatea civila

0 comentarii / 1362 vizualizări / 13 octombrie 2010

Domnul Valentin Nicolau a postat pe www.noriimei.ro si www.inpolitics.ro o informatie halucinanta. In baza careia a facut si o analiza. Este vorba de legaturile dintre mai multi intelectuali de varf, majoritatea grupati inca in jurul Presedintelui Traian Basescu, si serviciile secrete. De ieri si, atentie, de azi. De rolul activ pe care acesti intelectuali cu epoleti il joaca. Sunt nume rasunatoare. Aceasta dezvaluire facuta de Valentin Nicolau poate rasturna societatea civila cu rotile in sus.

Cu dubla conditie ca dezvaluirea sa fie corecta, iar societatea civila sa aiba cultura si energia necesara pentru a reactiona. Daca asa stau lucrurile si acesti falsi apostoli ai culturii romane vor fi asezati la locul lor, adica la margine, atunci nu numai ca vom intelege istoria recenta in alti termeni, dar vom stii si cum sa ne vindecam mai repede.
Rand pe rand aflam lucruri extrem de scandaloase despre actiunile noii politii politice. Ele pun in lumina, in deosebi, doua servicii. SRI si SPP, care se pare ca in ultima vreme a luat locul faimosului Doi si-un sfert. Ce fac aceste servicii? Monitorizeaza, sub diverse pretexte, un numar din ce in ce mai mare de persoane, lideri politici si lideri sindicali, proprietari de presa si jurnalisti pentru a-i intimida, pentru a-i santaja si, la nevoie, pentru a-i compromite punandu-le, astfel, sub semnul indoielii mesajele si discursurile. In folosul cui? Fireste, in momentul in care, sub aspectul politiei politice, situatia scapa de sub control, putem vorbi si de privatizarea informatiilor in sensul ca ele sunt utilizate pana la urma si pentru a rezolva rafuieli, mai mici sau mai mari, chiar in interiorul aceluiasi grup de interese legitim ori nelegitim, chiar in interiorul aceleiasi comunitati locale ori chiar in interiorul aceluiasi partid, fie el si PD-L. Numai ca afirmatia de mai sus este partial adevarata. Serviciile secrete se afla sub control, chiar daca unele comportamente ale lor lasa in mod intentionat impresia lipsei de supraveghere si control.
Cel mai periculos fenomen, din aceasta perspectiva, e ca un presedinte cum este Traian Basescu, care s-a autointitulat presedinte – jucator, incalca in mod deliberat Constitutia si isi supune serviciile secrete interesului strict personal, care nu este neaparat de natura politica.
Nu vreau sa suprapun informatii extrem de scandaloase de ultima ora, pe care am reusit sa le obtin, peste dezvaluirea exploziva a lui Valentin Nicolau. De aceea, promit ca foarte curand voi reveni asupra acestui subiect. In forta. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998