CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alba-neagra cu harta tarii

0 comentarii / 1342 vizualizări / 12 iunie 2011

Am auzit ieri voci ale unor oameni politici care se pronuntau in sensul ca Presedintele Traian Basescu se face vinovat de inalta tradare. In chestiunea celor opt voievodate. Poate ca au dreptate. Sau poate este mai degraba vorba de subminarea economiei nationale. Pentru ca, daca o asemenea schimbare radicala teritorial-administrativa este facuta in pripa, haosul va fi total. Iar consecintele, devastatoare pentru populatie. Mai exista, insa, si o alta unitate de masura prin care ar trebui cantarita decizia Presedintelui. Si anume “intoarcerea fetei de la popor”.
Traian Basescu i-a servit lui Boc un proiect. Al celor opt voievodate. Si i-a cerut sa-si asume raspunderea pentru el. Cred ca va fi a cincisprezecea asumare. A cincisprezecea fortare a mainii Parlamentului. Si parca vad ca, din nou, reprezentantii puterii vor fi scosi din sala. Pentru ca nu care cumva sa defecteze cu ocazia motiunii de cenzura pe care, cu certitudine, opozitia o va introduce.
Propozitiile de mai sus prezinta, succint, cele doua dimensiuni ale temei: pripeala si actiunea de mana forte. Nu exista studii de impact. Schimabrea din temelii a geografiei administrative a unui stat presupune o cercetare prealabila profunda, pe multiple planuri, deci interdisciplinara a efectelor pe termen scurt, mediu si lung pe care le implica schimbarea. Nu exista asa ceva. Presedintele nu stie nici macar cate zeci de legi ar trebui schimbate simultan cu reorganizarea. Nu se stie nici cat costa. Nici in cat timp poate fi dus pana la capat acest proces. Nici care sunt consecintele de natura etnica. Ori sociala. Este ca si cand ai escalada Everestul cu ochii inchisi. Iar cea de-a doua dimensiune tine de dictatura. Nu este vorba doar de faptul ca o coalitie care nu se mai bucura de increderea populatiei decat intr-un procent infim dar care dispune de o relativa majoritate doar intr-una dintre Camerele Parlamentului incearca sa impuna, fara dezbatere, o schimbare majora dar, mai mult decat atat, asistam la o bataie de joc incredibila la adresa cetatenilor.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998