CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

ALDE, acuzatii incendiare: Guvernul Romaniei primeste ordine de la germani

6 comentarii / 7752 vizualizări / 11 aprilie 2020

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu acuză guvernul Orban că a deschis porțile țării pentru plecarea a mii de români la ordinele guvernului din Germania. Într-un comunicat semnat de președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Tocaciu, este analizat modul în care s-au derulat evenimentele care au dus la plecarea zilierilor români spre tarlalele cu sparanghel din Germania.

”Am citit în presa germană că ministrul federal de Interne, Horst Seehofer (CSU) și ministrul Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), au convenit joi (02.04, iar ordonanta s-a dat in 04.04) să transfere 80.000 de lucrători sezonieri străini în Germania în condiții stricte. Doar pentru lucrări în agricultură. Apoi am remarcat că tot în 4 aprilie, noaptea, ministrul Vela a introdus în Ordonanţa Militară nr. 7 articolul 10 “Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.” Apoi din 9 aprilie am văzut cum mii de români pleacă la munci agricole în Germania din Cluj şi Sibiu, cu curse charter” afirmă Tocaciu.

”Ce să înţelegem?!
Datele de mai sus ne demonstrează că decizia miniştrilor germani s-a făcut la comanda magnaţilor agriculturii din această ţară. Pentru că nu poţi decide în 4 aprilie că vrei muncitori şi în 9 să îi şi ai deja la muncă, doar dacă nu i-ai recrutat în prealabil.
Mai înţelegem că Guvernul Orban primeşte ordine directe de la Guvernul German, pentru că nu credem în coincidenţe ca Ordonanţa 7.
Mai grav este altceva. Majoritatea celor care zilele acestea pleacă la munci agricole în Germania, sunt români veniţi în ultima lună în ţară din Italia şi Spania. Guvernul României s-a ocupat de carantinarea lor pe banii statului în hotelurile membrilor şi simpatizanţilor PNL din ţară, la costuri de 300 de lei pe noapte per carantinat. După ce s-a făcut triajul celor pozitivi, rămaşi în ţară, la restul acum li se dă drumul la muncă în Germania. Astfel România a devenit un fel de mare plantaţie a forţei de muncă pentru mai marii Europei.
De ce nu a preluat Germania aceşti oameni direct din Italia sau Spania? De ce a fost nevoie ca ei să vină în România, să treacă testul carantinei, ca apoi să plece în Germania?
Şi se mai ridică o întrebare? Chiar suntem luaţi de proşti ca naţie să credem că Guvernul nu a ştiut de migraţia la muncă a mii de oameni cu zeci de curse charter care pleacă din 9 aprilie zi de zi spre Germania? Declaraţiile premierului Orban despre libertatea de mişcare a forţei de muncă de ce nu se aplică şi la românii rămaşi în ţară? Noi să stăm în casă, iar alţii pot pleca la muncă în Germania pe plantaţii? Nu vi se pare că totul seamănă cu o perioadă pe care o credeam apusă de cel puţin 100 de ani?” se mai afirmă în comunicatul ALDE. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. De ce?! pentru ca era nevoie sa fie despaduchiati, triati, cautati la cazier…Jarmania nu putea sa preia rebuturile altora…nu treci Marginimea, spre Imparatie cu orice opincar…Iohanis stie, ca el a recunoscut, inca de la inceputul primului mandat, ca e mai bine sa fii sluga la vest decat la est (desi, el e sluga si la est – si direct, prin sponsorii raketi ai primului mandat si prin Austrogermania care face afaceri profitabile cu estul pe banii si munca supusului sparanghelion)…La Orban nu e nicio mirare, el a fost fragezit bine in laboratoarele binomului sa sara la castana…Pentru impaiatul din deal e, insa, o smetie pseste ochi, cat e bradul…l-a lasat Mekeliana in curul (mare) gol si l-a vazut tot „romanul meu” cat e de sluga proasta…nici nu s-au mai incurcat in fineturi, i-au dat ordinul si asta s-a executat, noaptea ca springarii…de-si pune romanul (celalalt, nu „al meu”, ca ala a ramas interzis) daca n-au scos astia armata pe strazi, in vreme ce-au incuiat lumea-n casa, tocmai, sa-si faca un culoar de transport, sa nu vada omul de dincoace de Marginime cine si ce mai fura si mai ales, in interesul cui….Cand vom ramane, in sfarsit, pustiiti, credeti ca vom avea voie sa ne alegem si noi vreun cioban autohton si neteleghidat?!

 2. Președinte-marionetă. Guvern-marionetă. Instituții-marionetă. Da, știm. Aici, am ajuns!…
  Și nu cred să mai fie cineva care să nu vadă asta, oricât de „Liberal” îi place să se creadă.
  Iar dacă, pe căi „Democratice”, am ajuns într-o așa fundătură, e clar că undeva s-a greșit!

  Cine trebuia, în Democrație, să le controleze/dirijeze puterile, atât Partidelor/Politicienilor, cât
  și, implicit, tuturor Instituțiilor Statului, inclusiv Justiție și Servicii?
  – Noi, Poporul! Prin singurul mijloc democratic: Votul.
  Votul Liber, Conștient și Responsabil!
  Vot Liber… a fost.
  Dar, oare, cât de Conștient, și cât de Responsabil a fost, în realitate?
  Nouă ne lipsește cu desăvârșire capacitatea de Selecție, Promovare și Recunoaștere a valo-
  rilor reale! Și sub aspect social, și instituțional.
  Undeva, cândva, s-a spus:
  – Trebuie să fim atenți cu valorile reale, că lichelele se cațără singure, și greu scapi de ele!
  Și iată-le, lichelele, bine cățărate la vârful puterii, cu aportul „poporului” care, de ani buni,
  votează liber, dar fără să gândească și din porniri emoționale, de ură, nu raționale.
  Aici suntem: Cu voia Românilor, pe mâna Străinilor!

 3. Mda, tradatorii poporului roman sunt de acord cu genocidul. Vor sfarsi ca Ceausestii toti astia care azi ne vand in targ ca pe vite. Mark my words.

  • Iohannis, PDL și SRI sunt autorii genocidului.

 4. Klaus Iohannis da lovituri dupa lovituri statului roman, stat membru NATO, lovituri date dupa metode de mare criminalitate : ” DECRETUL LUI IOHANNIS ESTE LOVITURA DE STAT – Iata argumentatia juridica fara cusur care demonstreaza ca prin decretul privind instituirea starii de urgenta Klaus Iohannis si Ludovic Orban au uzurpat puterea Parlamentului, au interzis functionarea Justitiei si a Ministerului Public, cu afectarea grava a drepturilor omului. Avocatul Corneliu-Liviu Popescu: „Pentru Presedinte trebuie sa atraga raspunderea constitutionala penala a condamnarii pentru inalta tradare”.

  https://www.luju.ro/decretul-lui-iohannis-este-lovitura-de-stat-iata-argumentatia-juridica-fara-cusur-care-demonstreaza-ca-prin-decretul-privind-instituirea-starii-de-urgenta-klaus-iohannis-si-ludovic-orban-au-uzurpat-puterea-parlamentului-au-interzis-functionarea-justitiei?fbclid=IwAR256TVGBnOPKuAg65ACM0bJ0OQ5subadDEs5v2JR4EBte0kD-da5IAa9gc

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998