CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

ALDE se repozitioneaza: Atac extrem de dur la PSD si la americani. Plus osanale lui Soros

8 comentarii / 7887 vizualizări / 4 septembrie 2018

PSD nu e un partid de stînga, nici din cale afară de democratic și trebuie înlăturat prin alegeri, mai ales pentru că își ține alegătorii în ignoranță și își apără îmbogățiții. Declarația nu-i aparține lui Iohannis ori lui Orban, ci unui aliat al PSD la guvernare, ALDE, prin vocea europarlamentarului Renate Weber. Care mai formulează, într-un interviu apărut azi în revista Q Magazine, critici dure și la adresa partenerului strategic, SUA, care i-a provocat pe ruși cu scutul de la Deveselu, dar nu uită nici să-l laude pe controversatul George Soros, obsesia lui Dragnea și a PSD.

Anunțată ca o achiziție de mare preț pentru ALDE, vineri, europarlamentarul Renate Weber, destul de discretă în ultimul an, pare că nu vrea să mai piardă timpul. A doua zi după noua înrolare politică a stîrnit primul scandal cerînd demisia urgentă a pesedistului Darius Vîlcov în urma publicării diagnosticului lui Sandu Matei, iar azi, ea produce un interviu în care face afirmații extrem de fierbinți.

Între altele, ea vorbește foarte elogios despre George Soros, dușmanul de moarte – la propriu, s-ar zice – al liderului PSD:

”George Soros are categoric locul său în istoria lumii(…)Soros e un personaj complex, pe cât de convins de beneficiile societății deschise, pe atât de cinic pe alte domenii, dar l-am crezut întotdeauna când spunea că a considerat că după ce a primit atât de mult de la viață, reușind să aibă o avere impresionantă, a simțit nevoia să ofere ceva în schimb lumii, prin susținerea ideilor democratice și apărarea drepturilor omului în țările care ieșeau din lungi dictaturi. L-am văzut dialogând cu țăranii noștri din sate de lângă Iași, beneficiari ai unor credite pe care nu le-ar fi putut obține altfel, bucurându-se din suflet că banii lui îi fac pe oameni să gândească în termeni de dezvoltare individuală, dar și comunitară(…)
Diverse consilii de administrație și jurii din rețeaua lui pot să finanțeze câteva ONG-uri care pretind că susțin lupta anticorupție și care de fapt au ele însele o agendă politică proprie, dar e exagerat și chiar caraghios să credem că Soros auzise de Dragnea înainte ca acesta să pună toate relele din România pe seama lui” afirmă Weber.

”PSD își ține votanții în ignoranță și își apără îmbogățiții”

Ea vorbește, totodată, despre grave derapaje ale actualei guvernări, ca și despre legături bolnăvicioase ale PSD cu serviciile secrete:

”Faptul că noi știm cât de multe abuzuri s-au comis în numele luptei anti corupție, cât a intervenit SRI în actul de justiție și cum prin justiția selectivă același SRI s-a implicat în viața politică, nu trebuie să ne facă să nu vedem și serioasele derapaje ale guvernării actuale. Mai ales că ele își au originea în aceleași legături bolnăvicioase ale liderilor PSD de ieri și de azi cu serviciile secrete”.

Și mai spune eurodeputatul că PSD nu ar fi vreun partid din cale afară de democratic:

”Dimpotrivă. Dar PSD nu trebuie nici urât, nici desființat, ci înlăturat prin alegeri. PSD nu a fost și nu este un partid de stânga în adevăratul înțeles al cuvântului. Stânga ideologică dorește educarea și emanciparea clasei sărace, a muncitorilor, fie ei din urban sau rural. PSD nu apără atât stabilitatea burgheză, cât mai ales stabilitatea îmbogățiților lui, în vreme ce ține în ignoranță o mare parte din populație: votanții săi. Politicile de asistare socială au mai degrabă rolul de a-i ține departe de piața muncii, de interacțiunea socială pe care o presupune munca, deci în ignoranță. Este cel mai mare reproș pe care-l fac PSD”.

”Ce înseamnă partener strategic? Să dăm bani în neștire industriei de armament americane?”

În fine, Renate Weber mai dă cu barda și-n aliații americani:

”Occidentul meu este UE. Cu Statele Unite e o altă poveste. Știu că e partenerul nostru strategic…dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană? Sincer, nu cred că aveam nevoie de asta. Înțeleg că ne apără de ruși. Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului. Apropos, totuși…e defensiv sau cum? Sunt convinsă că Rusia are un interes major să destabilizeze UE, inclusiv destabilizând state membre, în diferite feluri, iar noi suntem o bună țintă, dar întrebarea mea e cum ne-au ajutat până acum americanii să contracarăm acțiunile rușilor? Cum ne-au ajutat să nu mai fim vulnerabili la manipulările lor? Cumva cumpărând armament? Așa pare.
(…) Noi părem, sau chiar suntem, încremeniți într-un proiect de acum câteva decenii. Subiectul Rusia e utilizat într-o logică strâmbă: critici SUA, ești cu rușii. Ceea ce e o stupizenie totală” conchide eurodeputata. (B.I.)

foto: B1.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. O fi din cauza epuizarii de atita munca in folosul comunitatii sau a caniculei?O achizitie de care ALDE se poate lipsi Magna cum laude.

 2. Sprechen Sie Deutsch,Frau Weber?

 3. De ce va mirati, doar d-na Weber a lucrat (si poate inca mai lucreaza) pt Soros.

 4. Sa nu ne ducem dupa fenta!. In campania electorala, ALDE va avea un dublu mesaj.

  Doamna Renate Weber a fost adusa in ALDE nu pentru a scoate partidul din alianta de guvernare cu PSD, ci pentru a obtine voturi la europarlamentare de la o parte din votantii „de dreapta” mai putin talibanizati, carora le spune ce vor ei sa auda, iar mesajul anti-american si pro-Rusia este un cantec de sirena pentru PP si Bruxelles.

  • Care dk „parte din votantii de dreapta” crezi ca voteaza candidatii ALDE? Geees …

   • Partea aia necucerită de PDL, aripa securistă a FSN. :)))))))))))

 5. „ține în ignoranță o mare parte din populație: votanții săi”. Mulțam dîn suflet lu doamna wEBER că mă înluminâ șî mă scoase dîn ”o mare parte din populație” mulți da proști și mă vîrî în dăștepți da puțini că iei știe cum e cu democrația. Cât costă halatu`?

 6. Vai, SUA, i-ati suparat pe romani. Poate va iau inapoi aia 2 milioane de spioni (ca singuri nu mi-e clar daca puteti) si va inchid scutul de la Deveselu, si asa nu va maii exista confict nuclear. Ia vedeti!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998