CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Alegeri triste: Romania – in ghearele copiilor de militieni, securisti si activisti

3 comentarii / 23045 vizualizări / 9 decembrie 2016

O realitate tristă: la 26 de ani de la căderea comunismului, România se află în mîinile copiilor foștilor securiști, milițeni și activiști de frunte, care își dispută cele mai înalte funcții în stat. Inclusiv alegerile de duminică sunt dominate de figurile a doi copii de milițieni: Liviu Dragnea și Dacian Cioloș, conform dezvăluirilor făcute de senatorul Valer Marian într-o declarație politică. Lor li se adaugă alte figuri cu pedigree comunist precum Laura Kovesi, Alina Gorghiu, Monica Macovei, Florian Coldea și alții

Tatăl lui Dragnea a fost șef de post, iar tatăl lui Cioloș ofițer de ordine publică

”Principalii aspiranți la funcția de prim-ministru al Guvernului României, după alegerile parlamentare din 11 decembrie, sunt președintele PSD, Liviu Dragnea, și primul ministru în funcție Dacian Cioloș, care este susținut în acest sens de PNL și USR. Puțini români știu că cei doi aspiranți au un numitor comun: tații lor au fost cadre ale miliției ceaușiste. Tatăl lui Dragnea a fost subofițer de miliție și a deținut funcția de șef de post în două comune din județul Teleorman (Gratia și Dobrotești), unde oamenii n-au uitat până astăzi comportamentul său abuziv. Tatăl lui Cioloș a fost ofițer de miliție și a activat în cadrul Serviciului de Ordine Publică din Miliția Județeană Sălaj, în care și-a încheiat cariera cu gradul de maior”, afirmă Valer Marian în declarație.
”Intrarea lui Cioloș în lumea politică și ascensiunea în establishmentul de la București i-au fost asigurate de chestorul Virgil Ardelean(…) Ardelean și Dacian Cioloș au ascendență comună în localitatea Pericei județul Sălaj, în care s-au născut atât fostul șef al DGIPI cât și mama actualului premier. Ardelean și Cioloș sunt rude destul de apropiate, în sensul că actualul premier este nepot de vară al fostului șef al DGIPI. Bunica maternă al lui Ardelean a fost soră cu bunica maternă a mamei lui Cioloș, cele două surori având numele Tătar Ileana și Tătar Maria. Pe de altă parte, tatăl lui Dacian Cioloș și Virgil Ardelean au fost colegi de profesie și de generație, absolvind amândoi Școala de ofițeri de miliție de la Băneasa în anii ʼ70”, mai susține senatorul.

”Din păcate, nu numai Dacian Cioloș se află în această ipostază. Și despre tatăl președintelui PNL, Alina Ștefania Gorghiu, se vehiculează că ar fi avut tangență cu Securitatea(…)

Așa cum am arătat, principalii aspiranți la funcția de șef al Guvernului, președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul în funcție, Dacian Cioloș, sunt fiii unor cadre din miliția ceaușistă, iar tatăl președintelui PNL, Alina Gorghiu, este suspectat că ar fi avut tangență cu Securitatea. Fostul său șef și amant Bogdan Olteanu este nepotul cunoscutei cominterniste Ghizela Vass, secretar al CC al PCR cu probleme internaționale în epoca Ceaușescu, iar actualul său soț este fiul generalului Ion Isar, care descinde din vechea Securitate. Șeful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, este nepotul controversatului general Dan Gheorghe, care a avut funcții de conducere în vechea Securitate. Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care a deținut funcția de procuror general al României în perioada 2006-2012, este fiica unui fost procuror șef comunist din orașul Mediaș. Fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt – Hăineală este fiica unui fost procuror șef comunist din județul Covasna. Un alt fost președinte al CSM, Adrian Bordea, este fiul fostului general de Securitate Aron Bordea. Fostul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a fost procuror în regimul comunist timp de 10 ani. Tatăl fostului secretar general și președinte al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a fost gardian și comandant de penitenciar în timpul dictaturii ceaușiste. Iar tatăl muzei multora dintre aceștia, fostul ministru de justiție Monica Macovei, care a activat și ea vreme de un deceniu ca procuror în regimul comunist, a fost membru al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România și a fost decorat de Ceaușescu cu Steaua Republicii” se mai arată în declarație. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Si progeniturile astea toxice, Monica Macovei, Traian Basescu(fiu de colonel politruc),CP Tariceanu(fiu de turnator Secu), Lucian Isar (fiu de securist), Alina Gorghiu(fiica de ofiter Militie ?), gineri, nurori, verisori si verisoare, unchi si matusi, Securitate, Militie, PCR etc etc

  2. Nimic nu este intamplator…

  3. caini latra…satra trece …si noi suferim….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998