CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alerta in Ungaria: apele Somesului, poluate in Romania cu metale grele

3 comentarii / 3000 vizualizări / 18 februarie 2021

Direcţia Naţională pentru Gestionarea Dezastrelor din Ungaria (OKF) transmite că în apele Someșului care vin din România, concentraţiile de zinc, cupru, aluminiu şi fier, în probele luate din apele Someşului, azi la ora 2 dimineaţa, la Csenger, se situau peste limitele permise.

Potrivit comunicatului, OKF va efectua, la faţa locului, măsurători şi teste de laborator acreditate pentru a monitoriza poluarea apei Someşului. Luarea probelor şi analizele de laborator se desfăşoară în permanenţă, se mai arată în comunicat, conform Hirado.hu.

Direcţia Naţională a Apelor din Ungaria (OVF) a anunţat, ieri, într-un comunicat, că apele Someşului sunt poluate cu metale grele care provin din România în urma unei deversări de steril de mină. Documentul semnala că se aştepta ca poluarea să ajungă în Ungaria noaptea trecută.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Asemeni IT-ului, mediul ține de SRI, directorași care mai de care mai ofițeri și mai tâmpi. Gropi de gunoi, paula, monitorizare, paula, mai nou, se pare că n-avem nici legislație. :))))))))))

    Dar tot pompăm bani în Securitate să aresteze 3 șlăpari sudanezi, să fim furați și uciși bine.

  2. Ce coincidență! Cum a revenit UDMR LA MINISTERUL MEDIULUI, deja încep problemele cu Ungaria pe teme de mediu. Se cunoaște de multă vreme că ungurii vor să pună mâne pe minele din nordul Ardealului și trebuie creată perspectiva!

    • Vorbe! SRI monitorizează atent orice atentat asupra suveranității, integrității și prosperității bugetelor firmelor acoperite.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998