CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alerta: la Cotroceni s-a semnat Pactul Opozitie – Presedinte – SRI

8 comentarii / 5364 vizualizări / 14 iunie 2019

Așa zisul Acord politic național semnat ieri la Cotroceni de către PNL, PMP, USR și PRO România se vrea o emanație a recentului referendum pe Justiție și a rezultatelor alegerilor europene. Numai că, în fapt, el e mult mai mult de atît, grație unor fraze strecurate abil în chiar preambulul său de către Administrația prezidențială și pe care niciun partid semnatar nu le-a contestat în vreun fel. Fraze care ar trebui să dea serios de gîndit, în opinia noastră.

Ce se prevede în debutul textului semnat de liderii opoziției:

”ACORD POLITIC NAȚIONAL
pentru consolidarea parcursului european al României
România este o democrație vie și vibrantă, în care cetățenii sunt activ dedicați apărării libertății, păstrării și respectării regulilor și principiilor unui stat de drept autentic, precum și continuării luptei împotriva corupției;
Românii își doresc aprofundarea integrării în Uniunea Europeană, așa cum demonstrează cu claritate rezultatele votului din data de 26 mai 2019;
România rămâne profund atașată principiilor și valorilor europene. Nu există altă opțiune pentru țara noastră decât aceea a consolidării democrației și a statului de drept”.

De aici, urmează fraza-cheie:

”Un stat de drept slăbit, fără o justiție independentă și cu instituții ale căror atribuții în combaterea corupției sunt amputate(s.n.), fără respectarea principiului cooperării loiale și constructive între instituțiile statului(s.n.) înseamnă, de fapt, mai puțină prosperitate și securitate pentru cetățeni și o frână în dezvoltarea României”.

O frază care numai pentru orbi nu face referire clară, atunci cînd vorbește de ”instituții ale căror atribuții în combaterea corupției sunt amputate”, la eliminarea SRI din cîmpul tactic prin deciziile CCR din ultimii doi ani.
Și numai pentru orbi nu face referire clară, atunci cînd vorbește de ”respectarea principiului cooperării loiale și constructive între instituțiile statului”, la celebrele protocoale încheiate de SRI cu zeci de instituții, în numele combaterii corupției.

Cu asemenea formulări în marele Acord Politic, se cheamă că partidele semnatare și președintele țării s-au înțeles, oficial, întru salvarea relației SRI-DNA și a multor altora similare. Cum se va transpune asta în practică, rămîne să vedem. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. oricum psd o ia pe urmele prm; va dispare in maxim 2 cicluri de alegeri

  • Ce mai face taica-tu, securistu?

 2. Ca sa acapareze Iohannis toata puterea, prostanacii astia vor din nou partid unic, Securitate si Marea Adunare Nationala.

 3. Ba prostovanilor. Voi ori vreti starpirea coruptiei, in special marea coruptie, de la nivel guvernamental, ori nu vreti. In SUA cine se ocupa de infractiunile de coruptie? „Justitia” sau FBI? Trogloditilor

  • Eu nu doresc stârpirea SRI că m-aș stârpi pe sine, adică pe mine.
   Cum ar fi ca într-o țară mafia să dețină controlul justiției?!? Acea țară s-ar numi România.
   Ce ar motiva SRI să execute adversari politici, dacă ar putea fura pe rupte, cu protecția instituțiilor statului? Nevoia de popularitate.

 4. Pai de aceea au fost fraudate grosolan alegerile, ca sa ne intoarcem de unde am plecat.

 5. Autorul articolului este putin cazut in cap! Cum poate exista un „STAT DE DREPT ” fara cooperare intre institutiile statului?

  • Germania nazistă este cel mai bun exemplu de stat de drept funcțional așa cum își doresc toți prostovanii din România.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998