CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alerta: ”Pompierii” din servicii incep sa dea foc Romaniei?

2 comentarii / 4161 vizualizări / 6 august 2017

O informație-șoc lansată în acest week-end aproape de la cel mai înalt nivel în domeniu ar trebui să bage în sperieți întreaga Românie, pînă în măduva oaselor. Mai exact, fostul șef al Direcției Antitero din SRI, gen.Sorin Cozma, anunță românii să fie pregătiți curînd pentru ”recepționarea” a jumătate de milion de refugiați musulmani, care nu doar aduc cu ei problemele specifice, dar au mai pus ochii și pe slujbele noastre. Mai degrabă decît a lua în serios profețiile apocaliptice ale generalului recent debarcat din SRI, am spune că ne aflăm, din nou, în fața unui caz de incediere a blocului chiar de către pompierii amenințați cu disponibilizări.

La Festivalul de Film şi Istorii Rîşnov, derulat în acest week-end, generalul de brigada (r) Sorin Gabriel Cozma, fostul sef al Direcţiei Generale Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul SRI, a susținut o prelegere despre fenomenul globalizării terorismului. În cadrul acesteia, pe lîngă o serie de afirmații plate și chiar contradictorii – România ba e afectată, ba nu e afectată de terorism, radicalizarea românilor ba e în creștere, ba nu e etc – recent pensionatul general a făcut și o afirmație șocantă, cu aparentă valoare de informație, grație modului în care a fost formulată:

“Valurile de emigranti vor lovi si Romania. E Romania pregatita sa primeasca 500.000 de musulmani? Vorbim de femei, copii, oameni normali care au patimit foarte mult in tarile lor. Vom fi sau nu pregatiti? Va trebui sa dam un raspuns la problema aceasta. Avem o lipsa de forta de munca acuta. Istoric, Romania nu s-a mai confruntat cu asemenea pregatita(sic). Suntem pregatiti sa facem switch-ul (schimbarea n.n.)?”

“Problema nu e ca nu avem solutii de lupta antitero, avem nevoie si de o legislatie care sa sustina aceste eforturi. Si aici ma refer mai ales la resursa juridica. Daca si resursa juridica ne va ajuta, putem schimba, diminua trendul atentatelor teroriste. Desi ne-am miscat greu in Europa, e multa birocratie, avem totusi un trend in crestere din punct de vedere a gasirii solutiilor juridice care sa ne ajute. Si nu vorbesc sub nici o forma de legislatie care sa restranga libertatile fundamentele, drepturile omului” a mai spus Cozma.

Să o luăm metodic: la reuniunea JAI (Justiție și Afaceri Interne) de la Bruxelles, de acum un an și jumătate, României i-a fost alocată o cotă de imigranți de cca.6.500, chestiune deloc bine primită nici de președintele Iohannis și nici de premierul Dacian Cioloș.

Zilele trecute, tocmai am aflat că țara noastră riscă să fie sancționată de către Comisia Europeană pentru că, din cota sus-pomenită, nu a îndeplinit nici jumătate, astfel că i-a mai rămas o lună pînă la termenul-limită din septembrie pentru a aduce restul de 3.546 emigranți pe teritoriul său.

Din 2015 pînă azi, deci, țara noastră abia de a acceptat vreo 3000 de suflete.

De unde și cum ar urma să vină cei 500.000 de musulmani invocați de general?
(Ca o paranteză, de unde știe cu atîta precizie religia lor, poate un sfert dintre ei ar fi creștini?)

Nu știm, deocamdată, amănunte, pentru că generalul nu le-a furnizat.

Dar ne amintim că, acum doi ani, în septembrie, fix aceeași cifră era avansată ca prăvălindu-se peste România în următoarele șase luni de un nume ”de prestigiu”: teroristul internațional Omar Hayssam, într-o postare pe Facebook de după gratii:

”Considerand fluxul de migranti din tari precum Serbia si Ungaria, in opinia mea, Romania se va confrunta cu un val de refugiati de peste 3.000 de persoane pe zi, in urmatoarele sase luni. Evenimentele din Orientul mai mult sau mai putin apropiat si situatia dintr-o suma de spatii vecine celui european implica o panica acuta in randul populatiei si miscari spectaculoase a mari mase de oameni. Europa Occidentala se va preocupa de administrarea crizei refugiatilor in parametri existenti si va soma tari de granita ale Uniunii, ca Romania, sa-si asume excedentul de migranti pe speze proprii” afirma Hayssam.

Au trecut doi ani și nu s-a prăvălit deloc Orientul peste noi.

Și totuși, ditamai generalul din SRI, specialist în anti-terorism, ne bagă azi pe gît scenariul Hayssam, cu o addenda: românii riscă să rămînă și fără locuri de muncă din cauza invaziei musulmane.

Ce să-l fi apucat pe fostul om de încredere al lui Coldea?

Foarte probabil, nimic. Decît o spaimă legată de viitorul propriu și personal. Și nu doar al său, ci și al altora din servicii, trimiși sau ieșiți de bună voie la pensie în ultima perioadă.

Cozma aprinde torța pericolelor care stau la pîndă la granița scumpei patrii pentru a îndulci hapul informațiilor profund deranjante pentru marele public.
Acelea că mare parte dintre pensionații de lux sunt reangajați imediat în structuri, cumulînd pensia specială cu salariul.
Or, cu asemenea amenințări la hotar, cum să te dispensezi de floarea serviciilor?
Păi nu ar fi ăsta un act de trădare, de sabotare a propriei siguranțe naționale?

Scepticilor vizavi de acest scenariu le vom aminti un caz similar concret și spectaculos, totodată.

Se știe că între 1990 şi 2000, a fost derulat un amplu proces de restructurare a armatei, conform cerințelor NATO, programat în trei etape și care trebuia să aibă ca rezultat reducerea efectivelor armatei României de la 320.000 de funcţii militare, în anul 1990, la 112.000 de funcţii militare, la începutul anului 2005.

Din păcate, trimiterea șefilor militari la vatră s-a dovedit extrem de dificilă, astfel că, pe la jumătatea anului 2000, s-a constatat că reforma e departe de a se fi realizat și trebuie luate măsuri de accelerare a ei. Finalmente, se știe că s-a recurs la metoda alocării unor sume uriașe de bani militarilor care acceptau să treacă anticipat în rezervă, dar altceva voiam să punctăm.

Mai precis, faptul că, pe fondul agitației produse de reducerea drastică a efectivelor armatei, șeful
Marelui Stat Major, generalul de corp de armată Mircea Chelaru, a susținut, la data de 27 octombrie 2000, o conferință extraordinară de presă în care a afirmat că CSAT urmărește și protejează activitatea grupărilor mafiote din Dobrogea și Oltenia, contribuind astfel la „enclavizarea României”. De asemenea, el a susținut că există o serioasă amenințare la adresa securității naționale, urmărind desprinderea Dobrogei de România și care ar necesita o ripostă militară. Tot el a sugerat în declarațiile sale că „restructurarea Armatei de dragul intrării în NATO este o formă de reconstituire a unui control autoritar în România”.

Mesajul lui Chelaru – un exponent al curentului peremisto-peunerist – era simplu: ăștia stau să ne rupă țărișoara în bucăți și NATO, pe mînă cu CSAT, ne hăcuie de zor efectivele militare, ca să rămînem descoperiți în fața dușmanului.

Deloc impresionați, mai-marii statului de atunci l-au tras cîteva zile mai tîrziu pe linie moartă, așa că am rămas și cu oltenii și cu dobrogenii pe cap, pe mai departe, ne-enclavizați.

În cazul sereistului Cozma, altă Baba Vanga în straie militare, avantajul e că omul deja a fost tras pe linie moartă, zilele trecute.
Și recomandat, probabil, ar fi să și rămînă așa. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. musulmanii care ar veni aici ar fugi imediat in vest, la mai bine

  2. Cititi cele 10 porunci ale lui Chomsky….
    Una dintre acestea se refera la inducerea ideii ca ne astepta apocalipsa…
    Efectul este ca se vor intari mijloacele de control asupra cetatenilor ce vor accepta asta ca singura solutie pt securitatea lor…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998