CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alerta – Romania, printre campioanele europene la fumat

0 comentarii / 1681 vizualizări / 29 octombrie 2015

”Aproape 5 milioane de români fumează zilnic sau ocazional, 24% dintre adulţii de 15 ani şi peste sunt fumători zilnici, iar numărul mediu de ţigări fumate într-o zi este de aproape 17 ţigări”. Semnalul de alarmă este tras de deputatul PNL Paul Dumbrăvanu, într-o declarație politică parlamentară.

”România este ţara cu una dintre cele mai permisive legi antifumat, fiind singura ţară care permite fumatul în baruri şi restaurante. Anual 700.000 de europeni mor din cauza fumatului, acesta reprezentând principalul motiv pentru care autorităţile europene au decis schimbarea legilor antifumat.

România, alături de Cehia, Polonia şi Bulgaria au făcut notă discordantă şi au refuzat iniţial noile reglementări, conformându-se după negocieri intense cu unele cerinţe. Chiar şi în aceste condiţii, Bulgaria a decis recent interzicerea totală a fumatului în public(…) Consider foarte important că adoptarea unei legislaţii restrictive nu este numai o cerinţă a Uniunii Europene căruia trebuie să ne conformăm, ci în primul rând o necesitate evidentă, întrucât este de datoria noastră, stimaţi colegi, să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a proteja unul dintre drepturile fundamentale ale cetăţenilor României, drept garantat de Constituţie, dreptul la sănătate” mai atrage atenția deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998