CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alfred Bulai, despre cazurile Vrînceanu Firea și Dan Diaconescu

0 comentarii / 1459 vizualizări / 23 septembrie 2012

În România, jurnaliștii sunt curtați fiindcă unii dintre ei sunt niște vectori de imagine mai buni decât liderii de partid, afirmă sociologul Alfred Bulai, pentru Inpolitics, el explicând de ce preluarea Oltchim de către Dan Diaconescu reprezintă ”un calcul înțelept”.

”Jurnaliștii sunt curtați în România fiindcă unii dintre ei sunt mai politicieni ca politicienii. Cazul Gabrielei Vrânceanu-Firea se înscrie în aceeași logică. Unii dintre jurnaliști sunt niște exponenți de imagine mai buni decât unii lideri de partid. De multe ori, accesul la resurse este condiționat de intrarea în politică. Prin alte țări, politicienii sunt politicieni și jurnaliștii sunt jurnaliști.

Dan Diaconescu și Oltchim – un calcul înțelept
Cât despre Dan Diaconescu, care după ce a intrat în politică intră și în clubul industriașilor, el și-a făcut un calcul politic foarte înțelept. În primul rând, prin preluarea Oltchim, el e în agenda publică, se vorbește în presă despre el. În al doilea rând, dacă nu reușește ce și-a propus, va da vina pe guvern fiindcă, oricum, DD plănuiește să rupă din voturile USL. Există și posibilitatea ca DD să atragă capital negative, dar e un comunicator cu mult mai bun decât guvernul. Eu cred că DD nu are cum să piardă în acest demers de imagine”, comentează Alfred Bulai. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998