CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alfred Simonis: ”C.E. nu permite comasarea europarlamentarelor cu niciun alt tip de scrutin”

0 comentarii / 2139 vizualizări / 5 martie 2024

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a spus că este imposibilă „simplificarea anului electoral” prin comasarea alegerilor. El a explicat că o comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare este neconstituţională, iar cele europarlamentare nu permit comasarea cu niciun alt tip de scrutin.

”Este complicat să înţeleg ce înseamnă o simplificare a anului electoral. Cea mai simplificată situaţie ar fi să nu mai fie alegeri, ar fi şi mai economic, dar este o nebunie. În democraţie trebuie organizate alegeri, prin urmare nu înţeleg ce înseamnă o simplificare a acestora, dacă ne referim la aceleaşi idei puţine şi fixe pe care le invocă o serie de lideri ai PNL(…) Comasări şi modificări electorale în avantajul unui singur partid ţin de ţări bananiere, nu democratice, aşa cum îmi place mie să cred că este în România”, a mai spus Simonis, menționînd că nici comasarea alegerilor europarlamentare cu un alt scrutin nu se va putea face.

”În luna iunie 2024 vom avea alegerile europarlamentare şi Comisia Europeană nu permite comasarea alegerilor europarlamentare cu niciun tip de alt scrutin, pentru că e bine ca fiecare alegeri să se desfăşoare în parte, pe tema europeană cele europarlamentare, pe temele locale cele locale, pentru Parlament şi Guvern cele parlamentare şi despre preşedinte cele prezidenţiale” a conchis Alfred Simonis.

Se întîmpla în august 2023! (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998