CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alianta PNL-PC, in cautarea unui nume de impact

0 comentarii / 1633 vizualizări / 5 ianuarie 2011

Liberalii si conservatorii sunt in cautarea unei titulaturi de impact pentru alianta politica pe care au decis s-o parafeze, iar pecistii au solicitat in repetate randuri ca prevederile contractuale ale acestei aliantei sa presupuna candidaturi comune la Parlament atat pentru alegerile din 2012, cat si pentru cele din 2016, sustin surse liberale in exclusivitate pentru Inpolitics.
De asemenea, cele doua partide vor stabili in cursul saptamanii viitoare componenta unui Consiliu National de Coordonare care se va intruni o data la doua saptamani. In proiect se afla si o serie de consilii de coordonare la nivel judetean care vor avea rolul de a analiza care dintre candidatii celor doua partide ar avea sanse mai mari in viitoarele alegeri, in jurisdictia acestor consilii cazand organizarea alegerilor in teritoriu. Liberalii si conservatorii cauta o titulatura “de impact” nefiind exclus ca viitoarea denumire a aliantei sa se termine in sintagma “pentru Romania”, deoarece se incerca trezirea unor resorturi emotionale si depasirea unor sintagme simple, seci si pur ideologice.
Aceleasi surse ne-au explicat ca, prin intalnirea de astazi, liberalii si conservatorii au dorit sa forteze mana pesedistului Victor Ponta care “trebuie” ajutat sa decida daca isi da asentimentul sau nu pentru acest construct politic. Momentan, in ceea ce priveste relatiile cu PSD, pecistii au dezgropat securea razboiului in conditiile in care, potrivit surselor citate, PC a demarat deja o serie de negocieri de culise in incercarea de a face un grup parlamentar impreuna cu cei de la UNPR care sunt terifiati, oricum, de spectrul viitoarelor alegeri. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998