CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alianta Romania Stramba

0 comentarii / 1872 vizualizări / 30 octombrie 2012

Mihai Razvan Ungureanu a fost pus mot peste cateva formatiuni facute pe picior si care graviteaza in jurul buldogului Vasile Blaga. Este o incercare disperata a combatantilor regimului Traian Basescu de a-si asigura premisele unei supravietuiri si, eventual, ale unei relansari dupa erodarea Guvernului Ponta 2. Am toate motivele sa sustin ca aceasta tentativa poate esua. Lamentabil. Pentru ca incepe printr-o mascarada. Pe care cetatenii nu au cum sa nu o sesizeze.
Utilizand acest truc al constructiei unei false constelatii de partide, in care sa poata fi disipat numele de PDL, sustinatorii regimului Traian Basescu au lansat, in acelasi timp, teza si tema innoirii. Pentru ca – nu-i asa? – numai cu oameni noi o alianta poate lupta impotriva sistemului politic ticalosit pentru a construi o Romanie dreapta. Lanseaza insa cu adevarat ARD, adica PDL & Co, in cursa pentru parlamentare, oameni noi si curati, care sa domine bancile asa-zisei drepte in viitoarea Camera a Deputatilor si in viitorul Senat? Da si nu.
Da, fiindca, cel putin aparent, Vasile Blaga are dreptate. Cand spune ca peste 70 la suta dintre candidatii pe care ii propune sunt persoane a caror imagine nu s-a erodat in Parlamentul Romaniei. Care nu au facut parte dintre cei pe care doamna Anastase i-a numarat de mai multe ori. Si nu, daca ne gandim la eligibilitate. Pot admite ca, pentru inceput, electoratul ar putea fi pacalit. Mai putin sub aspectul denumirii, pentru ca noua denumire este o sabie cu doua taisuri. Pe de-o parte, nu este deloc exclus ca unii dintre cetatenii care ar fi inclinati sa voteze PDL, pentru ca fac parte din nucleul dur de 10 – 15 la suta al regimului, ar putea, in ziua votului, sa fie deceptonati si derutati, observand ca in buletine nu apare, la loc vizibil, denumirea partiului. Si, pe de alta parte, alti cetateni vor fi surprinsi de tupeul celor care pretind ca pot edifica o Romanie dreapta, dupa ce, sub guvernarea lor, tara a fost sfasiata. Dar esential este ca numele noi care apar vor ramane, in cel mai bun caz, in banca de rezerve.
Victoria PDL, camuflata in ARD, atat cat va fi, va apartine acelorasi. Greilor partidului. Cei noi – e adevarat, numerosi – sunt doar baieti de mingi. Exista doua etaje electorale. Un etaj al celor care vor reusi sa-si obtina mandatele, si ei vor reprezenta intre 15 si 20 la suta din viitorul Parlament, si etajul 2, extrem de masiv, al celor pusi pe liste doar pentru a candida. Pentru a salva, cat de cat, obrazul PDL. Ar fi ridicol si rusinos ca un partid care a stat atat de mult la guvenrare, care a dat cativa prim-ministri Boc dar si un premier cu viata cea mai scurta probabil din intreaga istorie a Romaniei, sa nu fie in stare sa acopere, prin oferta sa electorala, intreg terenul. Chiar daca e clar ca nu poate obtine decat mult mai putine mandate decat a avut.
La capatul acestei mascarade, cetatenii care, totusi, vor fi votat cu asa-zisa Alianta Romania Dreapta ii vor identifica si numara pe castigatori. Pe cei care au obtinut mandate. Si vor constata cu groaza ca sunt aceiasi. Cei mai rai dintre cei mai rai. Dedicati unei Romanii strambe. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998