CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Aliatii si adversarii lui

0 comentarii / 1526 vizualizări / 6 ianuarie 2012

In urma unor afirmatii pe care le-am facut la Antena 3, am primit neasteptat de multe semnale de la cetateni. Pozitive. Este un semn ca s-ar putea sa am dreptate. Atunci cand afirm ca in zone considerate sensibile, acaparate de presedintele-jucator si de partidul-stat, exista mai multa opozitie decat isi inchipuie unii. Cum ar fi serviciile secrete, Armata, Politia, Jandarmeria, Parchetul si chiar ANAF si ANI. Aceasta reactie spontana a celor care au vizionat emisiunea de la Antena 3 ma determina sa revin asupra acestui subiect dintr-o perspectiva mai generoasa.

Cine sunt, asadar, aliatii si cine sunt adversarii reali ai regimului Traian Basescu?
Pentru a raspunde corect la aceasta intrebare, va trebui sa observam in prealabil, cu luciditate, care sunt zonele favorizate si care sunt zonele defavorizate sub conducerea presedintelui-jucator. Pentru ca intr-o parte si in cealalta vom gasi, in electorat, parteneri mai mult sau mai putn activi, precum si adversari mai mult sau mai putin activi.
Desi toate constitutiile din lume, inclusiv Constitutia Romaniei, prevad obligatia statului de a raspunde pentru viata, securitatea si bunastarea cetatenilor, singurul caz cunoscut in istoria moderna a lumii in care un presedinte s-a pronuntat in sens contrar este cel al Romaniei si al domnului Traian Basescu. Acesta a negat obligatiile sociale ale statului roman. Mai mult chiar, le-a batut obrazul celorlalti sefi de state, acuzandu-i de lasitate. Pentru ca nu procedeaza ca el. In consecinta, in masura in care constientizeaza aceasta situatie, cu sau fara sprijinul presei, al societatii civile si al partidelor politice din opozitie, cetatenii nefavorizati, taxati drept saraci, care in Romania reprezinta oficial, conform standardelor europene, 40 la suta din populatie – suntem, din aceasta perspectiva, pe ultimul loc – ar trebui sa fie adversari electorali ai regimului Basescu. Din pacate, multi dintre acesti oameni saraci nu se duc la vot sau se lasa cumparati electoral. Alta ar fi situatia daca, urmand exemplul Belgiei, Greciei ori altor state, si in Romania votul ar deveni obligatoriu.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998