CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alina Mungiu, despre cum s-au platit articolele despre #Rezist in presa mondiala

11 comentarii / 16177 vizualizări / 25 mai 2021

În perioada de glorie a manifestațiilor #Rezist, articolele care le preamăreau în presa internațională erau plătite din România, printr-o unică agenție de Public Relations, dezvăluie politologul Alina Mungiu într-un material din ”România curată”. Ea mai spune și că pentru liderul #Rezist Florin Bădiță s-a inventat un premiu european care, de fapt, a fost acordat într-o singură ediție.

”O întreagă categorie de presă foarte vocală în lupta pentru justiție a refuzat să își arate beneficiarul net, sau s-a ascuns după administratori ai unor falimente. Foarte notorii au fost ziare.com (unde era atunci Ioana Ene Dogioiu) și Hotnews (la care colegii de la Centrul de jurnalism au făcut eforturi mari să îi convingă). De asta să nu se mire nimeni că în cercurile de inițiați beneficiarul real, a cărui dezvăluire a devenit între timp legal obligatorie, fără că legea să fie pusă în practică, e considerat în cercurile de inițiați SPP, SRI sau SIE la o bună parte din presa centrală, prin firme mascate, dar nu atît de greu de identificat, sau dezvăluirea lor nu ar fi o problemă” scrie Mungiu.

”Unele din aceste firme au ca obiect de activitate afacerile cu petrol, altele, pe față, PR:

o simplă analiză cantitativă a textelor despre Rezist! în presa străină arată prezența dominantă a unei singure agenții de PR.

Aceasta se autocita pe față în articolele de promovare a manifestațiilor anti-PSD plasate în ziare occidentale, care după criza financiară au recurs treptat la acest fel de a deschide conținutul editorial către ceea ce ar trebui de fapt identificat ca și conținut sponsorizat – dar nu e. E vorba chiar de Bloomberg, Financial Times și alte ziare importante, în care zilele astea primesc oferte să scriu nu de la redacții, ca acum 20 de ani, ci de la firme de promoție, care te sună și zic așa: am observat că sunteți un prieten al Ruritaniei și îngrijorată de situația democrației de acolo. Nu scrieți dvs un articol, noi vă plătim onorariul și aranjăm să apară aici sau acolo? Ei nu îți spun ce să scrii: practic au selectat dinainte cine ești. Odată ce mecanismul există, nimic mai ușor pentru firmele noastre acoperite să ocupe spațiul și așa se explică de ce bulgarii au demonstrat un an cu zero articole în timp ce ai noștri au ajuns celebri, Euronews a dat și un premiu anual care a existat într-o singură ediție băiatului fără pantaloni după care s-au ascuns interesele oculte. Așa de falsificat e peisajul presei românești că l-am extins și la cea europeană, deși cînd îl auzi pe Ioan Talpeș povestind cum cumpăra SIE prin firme de PR articole în New York Times în anii nouăzeci vezi că povestea e veche: doar proporția s-a schimbat” conchide Mungiu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Lumea ” civilizata” se afla de ceva timp supusă unui asediu neomarxist ( progresiști) fara precedent….măcar știm cine sunt și ce vor acești humanoizi cu creier spălat….
  Cealaltă parte a lumii ( EurAsia) rezista bine.

  • European leadership awards a premiat un chiloțar fonf, fără job, un labagiu de carieră, cum ar veni, în primul an când s-a lansat lidărșipupulii, iar după link-ul tău s-a așternut căcatul peste lidărșipuieuropean.

 2. Încetați cu manipularea poporului român.
  Bădița este de la ONG-ul USR „CORUPȚIA UCIDE” , nu este REZIST.

  • Prea multe detalii. Un fonf imbecil a fost premiat cu lidărșip ăuărd pentru MuiePSD.

 3. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 4. Alina tatiana mungiu pippidi membru Aspen, ciraca lui Soros, Iuda in fusta, careia mintea i-a basit teatrul evanghelistilor, batjocorind credinta poporului, sugand pixu la cine plateste mai bine, duamna nu era pe state de plata si la dragnea?! Niste babe decrepite carora le bate moartea la geam cauta sa se dea curatele si cu bun simt. Duamna tavalita de toti interlopii politicii a trait ca o lipitoare si moare ca o molusca…alina mungiu numele tau e eticheta stoarfei penale pe care a scapat-o doar securitatea…ai supt tot ce ai prins in drum…

 5. Ati ajuns asa de rau incat sa o pupati in dos pe Dosia. Rusine pesedele, rusine voi, dragnili berbeleaci. Nu mai sunteti in stare de nimic. Nu tu Florica dansatoare, nu tu Danuta Pudeanu, maistru Jack Gagescu Enescu Lata …

  • Bădiță a spus că muia nu se termină niciodată pentru proști ca voi. Mai un lidărșipăuărd, mai o pleașcă de la bugetul statului pe ong, mai o referință de la bețiva Macovei, încet încet, trece viața.

 6. mada, rusofila alina mungiu face loby … psd si haur

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998