CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alt razboi din umbra al razboiului procurorilor

0 comentarii / 5682 vizualizări / 15 aprilie 2011

Sunt patru procurori aflati, cel putin formal, in lupta pentru un singur loc eligibil in Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru aceasta functie se mizeaza in draci. De la cel mai inalt nivel. Are interese Presedintele Traian Basescu. Sunt interesati lideri PD-L, in frunte cu Ioan Oltean. Dar sunt si interese mari din interiorul categoriei socio-profesionale a procurorilor. Toate acestea se intrepatrund.

Si, uneori, se calca pe bataturi. Este un musuroi de furnici. In cele din urma, va exista un castigator. Numai ca nu va fi ales in mod corect, transparent, prin votul liber al tuturor procurorilor din Romania. Ci pe sub masa. Prin jocuri de culise. Si astfel, un om cheie pentru forta si independenta CSM, care ar trebui sa fie inima si garantul unei puteri separate in stat, care este Justitia, va deveni o simpla cartita a cuiva.
In site-ul CorectNews, m-am referit, si nu intamplator, cu prioritate la doi dintre candidati, Florentina Gavadia, prim-procuror al Sectorului 6 al Capitalei si Mihai Betelie, prim-procuror al Sectorului 4. Dintr-un motiv foarte simplu. In spatele acestora stau aliniate, culmea, cam aceleasi personaje. Inclsiv Presedintele Traian Basescu, care joaca si el la doua capete. In timp ce ceilalti doi candidati – “alegerea” va avea loc la sfarsitul acestei luni – Gabriela Usurelu si Gabriela Spirea, par sa joace mai mult un rol decorativ. Despre Gabriela Usurelu stiu, cu precizie matematica, faptul ca si ea a fost impinsa din spate de eminenta cenusie a acestor alegeri, care este faimosul Dan Chiujdea, prim-procuror al Sectorului 1, fost membru CSM. Si principalul aspirant, daca ii ies jocurile, la functia cheie de secretar general al acestei importante institutii. Daca Dan Chiujdea ajunge secretar general, el va face jocurile in CSM. Ca sa ajunga, va avea nevoie de voturi. Ca sa obtina voturi, trebuie sa-si impinga un om la inaintare. In acest moment, Chiujdea la doua capete si la o mana moarta. Cele doua capete sunt Florentina Gavadia si Mihai Betelie. Mana moarta e Gabriela Usurelu. Nu se stie din ce tabara face parte al patrulea procuror, Gabriela Spirea, care pare a fi, in toata afacerea asta, un fel de extraterestru. Nu cumva Gabriela Spirea este omul Presedintelui?(Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998