CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Alta premiera la Bruxelles: Vadim, executat silit pe leafa de europarlamentar

0 comentarii / 1894 vizualizări / 18 aprilie 2011

Necazurile se țin lanț de liderul PRM: pe lîngă dosarul penal în care e anchetat pentru ultraj și care riscă să îl trimită după gratii, el e la un pas de a-și vedea poprită leafa de europarlamentar, ceea ce l-ar lăsa fără mijloace de subzistență, dar ar arunca, totodată, și o nouă pată pe obrazul României la Bruxelles.

Avocatul lui Cozmin Gușă a demarat oficial procedura de poprire a salariului de europarlamentar al lui Corneliu Vadim Tudor, din cauză că acesta refuză cu îndîrjire să plătească suma stabilită de justiție drept despăgubire pentru calomniile la adresa fostului lider al PIN. Reamintim că acesta a cîștigat, după ani de luptă, definitiv, un proces de mai multe sute de milioane de lei vechi cu Vadim, după ce peremistul a susținut în gazetele sale că Gușă e tatăl real al copilului fostei deputate Lavinia Șandru.

”Pînă în acest moment am reușit să recuperăm, cu executori judecătorești, o parte din suma respectivă prin depistarea unor conturi ale lui Vadim Tudor și preluarea banilor din ele, iar în acest moment tocmai am deschis procedura de poprire pe leafa de europarlamentar a acestuia” a declarat azi Gușă, pentru Inpolitics.
El afirmă că în situația în care nici în acest mod nu se acoperă suma acordată de justiție, pasul următor va fi executarea silită a vilei lui Vadim Tudor, din Cotroceni, ”numai că aici ar putea apărea o problemă foarte gravă, pentru că Vadim și-a trecut casa pe numele fiicelor după ce fusese pronunțată decizia definitivă în justiție și fusese notificat legal, ceea ce este o faptă de natură penală care l-ar putea lăsa fără imunitatea de la Bruxelles și chiar trimite după gratii”.

Mai mult, Gușă dezvăluie că i-a deschis, recent, un nou proces de calomnie lui Vadim căruia îi cere o sumă similară celei din primul proces: ”Prin decizia justiției, liderul PRM avea obligația plății unei sume de bani, dar și a publicării unor scuze publice și dezmințiri în două cotidiane de impact național și în propriul ziar. Nu numai că nu a făcut acest lucru, dar a continuat să profere minciuni și calomnii la adresa mea, așa că va trebui să dea, din nou, socoteală” mai spune Gușă.
Interesant de menționat, avocatul lui Gușă în procesul cîștigat contra lui Vadim este Marius Manolache, partener de cabinet de avocatură al liderului PSD Victor Ponta, cel care, recunoaște Gușă, i-a acordat personal consiliere juridică înaintea deschiderii procesului contra peremistului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998