CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Altfel de politica: Iohannis, la primul smen politic dimbovitean

33 comentarii / 22060 vizualizări / 23 decembrie 2014

Descins de la Sibiu în Micul Paris, Klaus Iohannis se ”dîmbovițează” vertiginos, dacă ne putem exprima astfel, trecînd deja la șmenuri politice ieftine, după cum vom arăta în rîndurile care urmează. Un șoc, probabil, pentru cei care au luat în serios enunțul privind un alt fel de a face politică, ori, poate, nu i-au înțeles sensul exact.

Să recapitulăm datele unui scandal recent: la finele lui noiembrie, pe fondul informațiilor privind numirea la Cotroceni, drept consilier, a lui Dan Mihalache, apar reacții virulente din partea susținătorilor candidatului liberal, în special din mediile intelectuale.
Într-o scrisoare deschisă, publicată de Revista 22 și semnată de nume precum Liiceanu, Pleșu, Tismăneanu, Zografi, Oișteanu, se afirmă, negru pe alb:

”Suntem totuşi uimiți și îngrijoraţi că v-ați oprit, pentru funcția de şef al cancelariei prezidenţiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale cărei antecedente nu-l recomandă în nici un caz ca pe un democrat veritabil. De la traseul său curricular, care începe în perioada Văcăroiu, traversează „perioada Năstase” virând apoi către Crin Antonescu, trecând apoi prin opinia sa, pe care a făcut-o publică, privind parteneriatul româno-american, și până la felul în care se exprimă domnia sa („jigodie frustrată”, „mai du-te și tu în mă-ta”, „mai caută pe goagăl”) e în grav dezacord cu ce aşteptăm din partea instituţiei prezidenţiale. Stilistic, se află la antipozi faţă de dumneavoastră, şi ne e greu să ne închipuim cum ar decurge o asemenea colaborare. Nu multe vorbe bune se pot spune și despre ceilalți consilieri ce par a fi fost nominalizați”.

Ca unul care nu e surd și mut la nemulțumirile fanilor săi, precum alți politicieni, Iohannis răspunde, prompt, pe contul său de Facebook:

”Mulțumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privința echipei de consilieri”.

Promis și făcut: zile în șir, nu se mai aude nimic de Mihalache.

Ajuns președinte, stupoare: Iohannis îl anunță, totuși, pe Mihalache drept consilier prezidențial, la pachet cu celelalte nume vehiculate inițial.

Noul președinte s-a făcut că uită promisiunea către intelectuali, din 30 noiembrie.
Și, ca să fie sigur că nu rămîn nici măcar urme ale ei, Iohannis și-a șters postarea respectivă de pe contul de Facebook, pentru că, la urma-urmei, nimic nu e bătut în cuie, nici măcar pe o rețea de socializare. Rușine, Mark Zuckerberg! (Bogdan Tiberiu Iacob)

raspuns-intelectualilor (1)

Facsimil preluat de aici, cu postarea initiala

 

poza iohannis

 

Facsimil cu ceea ce a mai ramas pe contul de Facebook, dupa ”prelucrare”

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

33 Comentarii

 1. Mediile ale intelectuale sunt coloana a cincea a Ocultei in Romania. Se stie ca GDS a fost infiintat de alogenul Silviu Brucan, cel care conducea practic Romania in anii ’90.

  Numai facebook-istii puteau crede ca Iohannis este altfel decat restul politrucilor. De altfel, el singur s-a autocaracterizat ca fiind un politruc.

 2. Sic transit Gloria…Ghinionul nostru, ca Popor sa traim asta atit de crunt si repede.

 3. Politica ascunsa ,de gasca si brutala(nazista) in acelasi timp, franchestain-ata si far mila la cetateni saraci, lipicioasa pe sest la conflictul din Ucraina(auricarescu la mae specialist nu intamplator) politica crocodililor pradatori corporatisti si anonimi in ton cu globlismul dupa planul sefului suprem izarica mugurica toxica( Base 2 doar o imgine de reclama ca o gaura neagra pe ecrane)

 4. Unii se vaieta ca filozofii, intelectualii nu sunt bagati in seama de noul sef: educatorii din preuniversitar,asistentii medicali,unii din juridic,politia, si asemene au de a face cu entitati fara personalitate fizica( elevii imaturi) sau cu personalitate lezata(bolnavii, infractorii, etc) incat aceste „autoritati” iau controlul total asupra „supusilor” lor,devenind mici tirani,ca un defect profesional.Se presupune ca pentru cei in cauza de supusi ar fi mai mai bine sa se obisnuiasca ca sa fie ignorati decat sa pateasca ceva mai rau.Nu e de gluma

 5. Acest domn Rzvn Unguent ot Izraelianu ( zis MRU) a fost auzit spunand pe cand era la MAE „hi hi hi…sa vedeti ce reactie o sa aiba tzaranii cand o sa le punem contor la fantana” -daca nu o i se puna lui contor la faptele si intentiile lui rele fata de tara noastra,ca totul are o limita( o sa apara si rasplata divina). Alt fel de politica reformata(a se citi rasturnata adica facuta cu picioarele) cu acest mru la butoane

 6. Sefu nou nu poate fara cei alesi de el::trebuie unii fara scrupule sa aplice legislatia trecuta pe furis contra supravietuirii la firul ierbii:animalele mutate din sate(la distanta minima de 500m de unde pot fi furate usor),inspectie la sange la animale,fara alcolice fermentate,produsele agricole nu pot fi vandute direct,laptele pasteurizat obligatoriu,pamantul nelucrat va fi luat,o sa fie atacati parintii din strainatate,declaratii individuale de venit obligatorii,seminte toate modificate genetic,in orase administratori de bloc care nu locuiesc acolo(risc de furt a fondurilor),distrugerea religiei(fara predaare in scoli,ritual inversat, cladirile de biserici noi cu intrarile la vest sau nord (in caz de razboi unelle locasuri si manastiri vechi ar putea fi distruse intentionat),unele plante medicinale interzise la vanzare(ex marul lupului interzis imediat la preluarea puterii de comunisti ),si multe altele care vor tine cetatenii oprimati in sah sa nu se poata rascula cand se va diviza tara cum spun unii ca” razboiul bate la usa.”Un sef suprem care nu asculta de popii ortodocsi si are istoria incarcata a etniei lui,spatele asigurat (din afara),etc.,pare omul ideal sa aplice masurile puse in legi intentiont pregatite de peste 70 de ani pentru acest moment al istoriei fatale a tarii noastre.Acum se pare ca se fructifica de catre dusmanii tarii tot „progresul ” facut in perioada de 70 de ani la care au muncit sistematic prin tehnici distructive deghizate..

 7. Mai nou UE nu raspunde de incalcari ale drepturilor omului (dar poate condamna alte tari ca incalca drepturile omului)Asta este cam dubios si poate inseamna un pas in pregatirile de razboi in Europa de est si centrala.Probabil de aia si inglezi nu vor imigranti din Romania si Bulgaria ca pot fi o gramda de refugiati de rzboi in viitor din zona asta.

 8. Se vede in raportul de la Foreign
  Central Bank
  Activities in U.S. Futures Markets
  unde apare pe lista: deci banca centrala,ca si alte banci centrale de pe lista,este jucator activ si direct implicata in reglarea preturilor de piata.DEci este clar stabilita o dictatura economica globalista care produce din nimic resurse pentru raazboaiele de extinctie a arabimii de catre maf-iaa zjdanista globalista folosind pe licuricii prinsi in capcana prin elitele lor conductoare aservite si santajate(ma-soneria, etc) .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998