CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Am ajuns mai catolici decit Papa: ginerele lui Trump si cazul Ponta-Sova

0 comentarii / 3358 vizualizări / 10 ianuarie 2017

Președintele ales al SUA, Donald Trump, l-a numit ieri pe ginerele său, Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă, un post cu o greutate extremă.

În SUA funcționează de jumnătate de secol o lege anti-nepotism foarte restrictivă care interzice categoric oficialilor americani să-și angajeze în diverse posturi rude mai apropiate ori mai îndepărtate.

Unii specialiști susțin că legea respectivă nu se aplică președintelui-premier al SUA, disputa fiind în toi de cîțiva ani.
Cert e că Trump a făcut numirea fără să mai aștepte clarificarea problemei.

În România, țara aflată departe de rigorile democrației americane, premierul Victor Ponta s-a ales cu dosar penal pentru conflict de interese după ce l-a numit ministru pe un membru PSD cu care avusese o relație redusă de afaceri, la vedere, în trecut.

Oare dacă Ponta va fi condamnat în respectivul dosar, ambasada SUA la București, prelungire a Casei Albe, va saluta iar, printr-un comunicat, victoria DNA în lupta contra corupției de vîrf?

Ori, poate, ambasada României la Washington va da, pînă atunci, un comunicat oficial nervos, în care va înfiera practicile abuzive, în disprețul democrației, ale administrației de la Washington, care o abat de la principiile morale ferme ce au stat la baza închierii Parteneriatului Strategic cu țara noastră?
(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998