CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Am furat, lăsaţi-mă în pace!

0 comentarii / 1787 vizualizări / 26 martie 2015

Ceea ce se întâmplă este uluitor. Cu adevărat. DNA i-a scos total, din orice cauză penală, pe doi dintre principalii arhitecți ai mega escrocheriei Microsoft. Claudiu Florică și Dinu Pescariu. Aceștia fiindcă au turnat sunt și vor fi liberi, bine mersi. Cu banii prăduiţi cu tot. S-a întors lumea cu fundul în sus?
Să ne imaginăm că tu, cititorul acestor rânduri, după ce afli ce a decis Direcţia Naţională Anticorupţie, pui la cale un plan vital pentru propria bunăstare. Să spunem că inițiezi spargerea unei bănci. Îți formezi o echipă. Alcătuită din zece – douăzeci de persoane, cât crezi că este necesar. Faci toate actele premergătoare, de natură preparatorie, pentru ca lovitura să aibă succes. În ziua și la ora hotărâtă, ataci banca, spargerea reușește, îi furi banii și alte bunuri, le împarți cu tovarășii de jaf și, apoi, te duci acasă și dormi liniștit. După care, un an – doi, te plimbi prin tot felul de paradisuri turistice. Cu familia, cu prietenii, chiar și cu unii complici care ar fi trebuit să asigure paza băncii pe care ai spart-o. Apoi, într-o bună zi, întorci foaia.
Să presupunem, în continuare, că un poliţist mai harnic, mai consecvent, mai isteț, îți ia urma. Și, încet-încet, îl simți cum îți suflă în ceafă, dar tu nu ai încotro și îți continui, până una – alta, viața, din paradisul creat de muntele de bani pe care l-ai prădat. Până când, polițistul face pasul decisiv, îți pune cătușele şi te duce la secția de poliție. Unde vine și un procuror. Acolo, iei o decizie istorică. Să te autodenunţi şi să îi denunți şi pe ceilalți.
Și te pui pe scris. Reproduci, cu toate amănuntele, istoria loviturii pe care ai organizat-o împotriva băncii și scri, negru pe alb, pe cine anume ai contactat, când și cum, cine ți-au fost complicii, ce a făcut fiecare dintre aceștia, cu câți bani furați s-a ales și, mai departe, dacă ști, scri și ce a făcut cu banii respectivi.
La capătul acestei istorii polițiste, niște procurori cumsecade decid că tu, cel care ai organizat întreaga operațiune, ești curat ca lacrima, că poți să pleci acasă, fără a se mai continua vreo urmărire penală împotriva ta, tot ceea ce ai cheltuit în ani de zile se șterge cu buretele și, mai mult decât atât, îți poți păstra și banii furați care ți-au mai rămas. Ceilalți în schimb, complicii tăi, cei pe care i-ai introdus în afacere, vor face ani grei de pușcărie. Și vor fi siliți, atât cât le-a mai rămas, să dea banii înapoi.
Exact așa s-a întâmplat, până una – alta, în afacerea Microsoft. Acolo, cei doi capi ai afacerii, Claudiu Florică și Dinu Pescariu au furat, au scăpat basma curată și au rămas și cu banii. Pe buna dreptate, opinia publică este în flăcări. Pe bună dreptate, decidenții DNA, în frunte cu Laura Codruța Koveşi, sunt obligați să dea explicații.
La limită, ne-ar putea șopti o păsărică faptul că cei doi ar fi fost, de fapt, ofițeri acoperiți. Și că de aceea scapă. Că ei, de fapt, nu sunt niște infractori, ci niște eroi. Dar este ceva, totuși, care chiar și în acest scenariu, ne cam scapă. Oare acesta să fie rolul ofițerilor acoperiți? De a pune la cale lovituri spectaculoase și jafuri din banul public, care nu mai pot fi recuperate decât într-o infimă proporție, cu unicul scop de a băga la apă niște persoane publice? Eu unul nu prea cred.
Acum, la ce mă pot aștepta după comentariile de mai sus? Ca domni Claudiu Florică și Dinu Pescariu să mă dea în judecată pentru că i-aș fi calomniat. De vreme ce DNA i-a trecut prin „nufărul”. Și, legal vorbind, sunt curați ca lacrima. La fel cum m-a dat în judecată și Traian Băsescu pentru că mi-am permis să afirm, cât încă era președinte, că a beneficiat de bani negrii în campania electorală prezidențială. Iar procesul împotriva mea este în curs. La fel cum m-a dat în judecată și Horia Georgescu, președintele ANI, pentru că mi-am permis să afirm că a comis acte și fapte necinstite. Că este certat cu legea. Iar procesul cu acesta este în curs. Acum, de ce nu m-ar da în judecată și alde Claudiu Florică și alde Dinu Pescariu? (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998