CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Ambasada SUA denunta presiunile la adresa Justitiei. Dar preseaza ea insasi…

1 comentariu / 3251 vizualizări / 26 octombrie 2016

Ambasada SUA la București pare să practice un joc duplicitar în ceea ce privește justiția de la noi: pe de-o parte, înfierează așa-numitele presiuni făcute de mass-media sau politicieni, prin declarații, asupra acesteia, pe de alta, recurge la propriul mecanism de presiune, atunci cînd interesele i-o cer.

Ne amintim, bunăoară, că acum vreo 2-3 ani, ambasada americană lăuda raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European, parte a Mecanismului de Cooperare si Verificare, cu accent pus pe presiunile asupra justiției.
Ambasada saluta, printr-un comunicat, observațiile privind ”exercitarea de presiuni nejustificate si a recurgerii la acte de intimidare de catre mijloacele de informare in masa asupra sistemului judiciar si a institutiilor implicate in combaterea coruptiei”.

„Au existat numeroase exemple de mijloace de informare in masa care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum si anumite indoieli cu privire la eficacitatea activitatii de supraveghere desfasurata de CNA” se mai arăta în raportul lăudat de ambasada SUA.

Dar, una vorbim, alta fumăm…

Pe 14 iunie anul acesta, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a întâlnit cu procurorul general al României, cu procurorul șef al DIICOT și procurorul șef adjunct al DNA, sub pretextul unor discuții privind continuarea colaborării în materia combaterii infracțiunilor.

Coincidență stranie: întîlnirea avea loc fix în ajunul unei ședințe cruciale la CCR, în care urma să se decidă asupra constituționalității abuzului în serviciu.
Finalmente, a ieșit cum voia DNA și americanii, articolul privind abuzul rămînînd constituțional.

Azi, Hans Klemm a ieșit cu o serie de declarații publice, la loc de cinste fiind cele în care salută declarațiile recente în favoarea căsătoriilor gay ale președintelui Iohannis, anunțînd că și SUA au aceeași poziție.

Altă coincidență: declarațiile au loc în ajunul dezbaterii la CCR a recunoașterii căsătoriilor gay încheiate în alte țări, pornind de la cazul concret al unui american căsătorit cu un român.
Ori, poate, nu sunt chiar coincidențe? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Va invit sa priviti ATENT campania electorala din sua….
    Daca castiga tabara ” america first” , nu il vad bine pe actualul ambasador ….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998