CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ambasadoarea Frantei catre romani: Ati putea intra in Schengen doar dupa ce se reformeaza

7 comentarii / 8912 vizualizări / 31 octombrie 2020

Laurence Auer, ambasadoarea Franței la București, ne dă o veste de excepție: România e aproape să intre în spațiul Schengen. Asta, după ce spațiul se va reforma, chestie care ar putea dura cîțiva ani, iar după respectivul moment ”am putea” fi primiți, deci fără certitudini.

Întrebată de Agerpres, într-un interviu, despre șansele României de a intra în spațiul Schengen, ambasadoarea a răspuns:

”Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut acelaşi lucru la Paris. România caută susţinerea Franţei, ca de altfel şi pe cea a altor ţări. De îndată ce noul Pachet azil-migraţie şi noul Schengen vor fi fost reformate, noua etapă ar putea să permită României să adere. Bineînţeles, Franţa va sprijini aderarea României în acest nou sistem. Vă aduceţi aminte dezbaterile ce au avut loc în anii 2015-2016 cu privire la criza migraţiei. Avem nevoie azi de ţări care sunt în măsură să aibă un sistem de securitate, care să supravegheze frontierele externe, care să aibă un sistem intern în care toate regulile sunt respectate şi acesta e cazul României”.

Demn de menționat că reformarea spațiului presupune modificarea Tratatului pe baza propunerilor Comisiei Europene de ameliorare a legislației Schengen. Modificarea trebuie mai apoi, în principiu, validată prin votul majorității în Parlamentul European și prin unanimitate de statele membre, întreaga procedură putînd dura cel puțin un an în condiții obișnuite, și mai mulți în situația produsă de pandemie. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Da;o placuta suedeza nu vrei matale?????Ipocritii naibii de occidentali!

  2. Franta? Cu ce sa ne ajute Franta? Franta este in curs de descompunere.

  3. Sper ca sandramaua se va destrama si noi vom face ceva pe schengenul lor.

  4. Madam Laurence Auer ne vinde minciuni. Daca abia peste cativa ani(10-20) se va reforma spatiul Schengen, de ce discuta acum de pe acum despre intrarea Romanie in spatiul Schengen?? Sa ne abata atentia ca o prostituata politruca , Clotilde Armand, infractoare astfel dovedita atat in Romania cat si-n Bulgaria batjocoreste Franta si da motive scabroase de satira pentr romani?

  5. A uitat madam sa precizeze ca mai e o conditie: portul Constanta vandut olandezilor, sau poate altora, dar in orice caz vandut, instrainat. Apropo, dar de ce nu am putea intra in Schengen inainte de reformare? Daca ar ajunge Constanta pe mainile lor, sa vedeti ce pe repede inainte ar merge treaba. Ipocriti!

  6. La ce, drac, sa mai intram undeva, tocmai cand omenirea da si fuge?! Franta si-a mutat afacerile in Romania, are nevoie de drumuri, de cale libera…daca vestele galbene s-au opus viziunii de sclavagizare marxista a populatiei, guvernul si-a schimbat cetatenii, ca romanii se bucura de cacatul ala de salariu infim, de pensia ciuntita (aia respinsa de francezi…degeaba)…asa ca, pana se vor trezi hexagonezii, romanii (marocanii, bulgarii….) vor prelua toate locurile de munca frantuzesti si ilicele galbene se vor multumi cu pensia obtinuta dupa somajul crunt care, deja, a inceput…
    P.S. Cand au inceput colaborarea cu SOFTWIN, francezii au experimentat salariul de tip premial (o bataie de joc la adresa angajatului!), de ajunsesera amaratii aia de copii sa munceasca pe nimic si a aparut butada „francezii ne dau _uie la conserva, ca proaspata ne asigura Talpes”…cam asta avem de asteptat din zona aia…plus „to do list” pe care a primit-o Orban de la Macron, ca s-a dus cu caciula-n mana si a venit fara ea…macar Iohanis a primit de la Trump o sapca in schimbul miliardelor oferite…Cum au revitalizat astia toate bancurile cu Nicu si Leana!

  7. Agerpres, o gașcă de prostovani. Întreabă doar întrebări de copi oligofreni. Franța cere frontiere sigure Romîniei, ce glumă. Da Franța mai există?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998